Megyei elismerések: díjat kapott a SZEGEDma fotósa + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140314_megyei_est_049 Az elmúlt években jelentős lépéseket sikerült tenni a közbiztonság javítása érdekében – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár a megyei önkormányzat ünnepségén, ahol Lukács János megyei rendőr-főkapitánynak díszpolgári címet adott át. A megye sajtódíját kollégánk, Gémes Sándor vehette át.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az ünnepség keretében Csongrád Megye Díszpolgára címét Lukács János dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya vehette át Lázár János fideszes országgyűlési képviselőtől, a Miniszterelnökséget vezető államtitkártól. Csongrád Megye Sajtódíját pedig a SZEGEDma.hu fotóriporterének, Gémes Sándornak ítélte oda a testület.

Lázár János a díjátadón kijelentette: az elmúlt években jelentős lépéseket sikerült tenni a közbiztonság javítása érdekében Több rendőrre és szigorúbb törvényekre volt szükség a közbiztonság javítása érdekében – idézte föl a Lukács János megyei rendőrfőkapitánytól néhány évvel ezelőtt kapott tanácsokat a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Az elmúlt néhány esztendőben látványosan javult a Csongrád megyében élők biztonságérzete, úgy, hogy az itt dolgozó 1600 rendőrnek nem csak a falvak városok nyugalmát kell őrizniük, hanem az Európai Unió külső határát is – közölte a politikus.

no images were found

Az államtitkár emlékeztetett rá, 2010-ben 44 ezer rendőr szolgált Magyarországon, ma 4 ezerrel többen. A szigorúbb jogszabályoknak köszönhetően pedig a négy évvel ezelőtti 12 ezer helyett 18,5 ezer bűnöző tölti büntetését a börtönökben. Azzal pedig, hogy a kormány 2013-ban és 2014-ben is 30 milliárd forinttal növelte a rendőrség támogatását hatékonyabb munkafeltételeket lehet biztosítani a testületnél dolgozóknak – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: Lukács János kinyitotta a rendőrség kapuit, jó kapcsolatot ápolnak a rend őrei Csongrád megye minden településén a lakossággal.

B. Nagy László kormánymegbízott, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt méltatta a díjazottakat, kiemelve: Lukács János munkájának is köszönhetően hazánk egyik legbiztonságosabb megyéjévé vált Csongrád megye, és benne Szeged városa. Gémes Sándor fotós munkájával kapcsolatban megjegyezte: képeikkel szembesítik a politikusokat is a valósággal, és a realitások talajára hoznak vissza bennünket.

Magyar Anna közgyűlési elnök, fideszes országgyűlési képviselő elmondta: kiváló történelmi elődeinkről példát vehetünk, és igyekeznünk kell méltónak lenni hozzájuk tetteinkben is. Az 1848-as 12 pontból a közös teherviselést emelte ki, és emlékeztetett, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP-s kormány intézkedései révén a terhek igazságosabb megosztása valósult meg, a bankok és a multik megadóztatásával a lakosság válláról vettek le terheket.

no images were found

A hódmezővásárhelyi születésű Lukács János 1982-től a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon beosztott vizsgálóként, fővizsgálóként, csoportvezetőként, osztályvezetőként dolgozott. 1991-től a főkapitány bűnügyi helyettese, majd 1997-től megyei rendőrfőkapitánnyá léptették elő. „A dandártábornok immár 40 éve szolgálja kezdetben polgári majd rendőrségi kötelékben Csongrád megye lakosságát, kiemelkedő színvonalú munkájával, emberi tartásával, a haza iránt való elkötelezettségével mindenki számára ékes példát mutat, mit jelent a köz szolgálatában, a közösség gyarapítása érdekében tevékenykedni” – állt a méltatásban. A díjazott elmondta: nem gondolta volna, hogy a megye díszpolgára lesz, hiszen a rendőrök nem szoktak ilyen elismeréseket kapni. Egyben köszönetet mondott minden kollégájának munkájukért. Hozzátette: mivel neki már az Izabella hídnál is honvágya van, itt szeretne maradni Csongrád megyében.

2014-ben Csongrád Megye Sajtódíját a Gémes Sándor fotóriporter kapta meg. Az alapítás óta a SZEGEDma.hu fotósaként dolgozó kollégánk munkáival több országos napilapban találkozhattak az olvasók, dolgozik a Szeged-Csanádi Egyházmegye két kiadványánál: a negyedévente megjelenő Toronyirány című magazinnál és az egyházmegye éves kalendáriumában is. Kollégánk mindenhol ott van, ahol van mit megörökíteni az utókor számára, legyen az gyermekrendezvény, kulturális vagy sportesemény, netán politikai fórum. Az ünnepségen Gémes Sándor köszönetet mondott a megyének, illetve a SZEGEDma.hu kiadójának az elismerésért.

Az ünnepi műsorban közreműködött Bánvölgyi Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, a Tallabille zenekar, Takács Éva népdalénekes és a Klúg Péter Iskola Gondolatjel csoportja.

no images were found

Előző sztori

Színházi világnap a Szegedi Nemzeti Színházban

Következő sztori

Először adták át a Csada László-díjat Szegeden