Sport

Labdarúgás: a Tiszasziget legyőzésével nyitotta a tavaszt az Üllés + FOTÓK

Labdarúgás: a Tiszasziget legyőzésével nyitotta a tavaszt az Üllés + FOTÓK

2014. március 9., vasárnap
Labdarúgás: a Tiszasziget legyőzésével nyitotta a tavaszt az Üllés + FOTÓK
ulles_tiszasziget_mj DSC_0893

Hatalmas csatát és számtalan helyzetet hozott az Üllés és a Tiszasziget csatája, végül a jobb helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára a megye II-es rangadón.

Üllés, 100 néző
2014. március 9., 14.30
Üllés SE
Tiszasziget SE
A meccs befejeződött.
játékvezető: Szalai Szabolcs • asszisztensek: Bereczki Bence, Minda Gábor
3
-
1

A megyei II. osztály 16. fordulójában:

Üllés SE - Tiszasziget SE 3-1 (2-1).

Üllés, 100 néző. Vezette: Szalai Szabolcs (Bereczki Bence, Minda Gábor).

Üllés:

Bazsó J. - Bazsó F., Szabó B., Gyuris Zs. (Kormos K. 84'), Cseh (Kiss M. 58'), Gyuris M., Kormos A. (Király 81'), Lippai, Szentmártoni (Lehoczki 89'), Szél, Buknicz (Kohlrusz 66'). Vezetőedző: Polgár Attila.

Tiszasziget:

Csanádi - Kertész, Varga Z. (Illés A. 54'), Tumbas, Gárgyán, Bódi (Kató 76'), Juhász Á., Frank (Duba 46'), Drágity, Juhász I., Gallai (Csőke 79'). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Szentmártoni Cs. (22'), Szél R. (24'), Kolhrusz O. (83'), illetve Gárgyán K. (30') Polgár Attila:

"Egy hónapja a nyitómérkőzésre készültünk, és örömömre a játékosok kiválóan betartották a taktikai utasításokat. Lezárták a területet az ellenfél elől, ez vezetett a sikerhez. Gratulálok a csapatomnak, köszönöm a szurkolók biztatását!"

Stetakovic Marinko:

"Küzdelmes mérkőzés volt, melyet megérdemelten nyert a hazai csapat."

Online közvetítésünk:

92'
Itt a vége, a helyzeteit jobban kihasználó Üllés magabiztosan győzött a megye II. tavaszi első fordulójának rangadóján a merész terveket szövöget Tiszasziget ellen.
89'
Szentmártoni helyére Lehoczki József szállt be az üllésieknél.
87'
A küzdelem jellemzi az utolsó perceket, sok az ütközés és a szabálytalanság, az üllésiek őrzik kétgólos előnyüket, a vendégekben még van akarat, de talán kicsit hitüket veszítették.
84'
Kormos Krisztián váltotta Gyuris Zsoltot az üllésieknél, korábban Kormos Attilát hívták le, helyére Király Zsolt érkezett.
83'
GÓÓÓL 3-1! Eldőlni látszik a mérkőzés, itt a harmadik gól! Szél Róbert nem túl erős szabadrúgása kijött Csanádiról, ott termett a szemfüles Kohlrusz Oszkár, és közvetlen közelről a léc alá bombázott. A 27 éves csereembernek ez már a hetedik találata volt ebben a bajnokságban.
79'
Újabb csere: Gallai Gábor le, Csőke Márton be szigeti oldalon. Egy veszélyes üllési akciót is feljegyezhettünk: Szentmártoni kevergetett, majd kicsit sokat várt, beadását mellel haza tudták tenni a védők.
76'
Bódi Tamás helyére Kató Tamás érkezett a látogatóknál.
75'
Egyenlíthetett volna a Tiszasziget! Először Juhász Ádám pompás szabadrúgását az üresen álló Duba Tamás fejelte csúnyán fölé, majd Bódi Tamás remek keresztlabdáját estében rúgta mellé Drágity Dusán.
71'
Drágity Dusán jobbról veszélyesen tekert be egy szögletet, Bazsó kapus dermedten nézte, ahogy érintés nélkül majdnem a hosszú felsőbe csavarodott, végül mellé szállt. Odaát Szél Róbert gólba tartó, erős lövését fejjel mentették a kapu közepénél álló védők.
67'
Mégsem a vendégek cseréltek, hanem a hazaiak. Kohlrusz Oszkár váltotta a nagyot küzdő Buknicz Zoltánt. Időközben áttevődött a játék az üllési tizenhatos környékére, bedobásokig és szögletekig jutott el a Tiszasziget.
62'
Képtelen dominálni a Tiszasziget, a vendégek térfelén folyik a játék, ügyesen kombinálnak a hazaiak. Újabb cserére készül Stetakovic Marinko, ami korántsem véletlen. Kató Tamás melegít nagyon intenzíven.
58'
Cseh Richárd le, Kiss Márió be hazai oldalon. Röviddel ezután Gyuris Máté 7 méterről félfordulatból tudott lőni, Csanádi Dániel, a szigetiek portása nagyot védett. Bizony most érik a harmadik üllési gól!
57'
Újabb ziccert puskázott el az Üllés. Szél Róbert 4 méterről a kimozduló kapust találta telibe.
54'
Varga Zoltán helyére Illés Attilát küldte Stetakovic Marinko. Kisebb most az iram, mint az első játékrészben, támad a Tiszasziget, de komolyabb fölényt nem tud kialakítani.
50'
Frank Attilát még a szünetben Duba Tamás váltotta a vendégeknél, akik nagyon bekezdtek a fordulást követően. Mégis a hazaiak előtt adódott elképesztően nagy lehetőség. Szél Róbert nagy lendülettel tört előre, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd önzetlenül a még jobb helyzetben lévő Szentmártoni Csabához továbbított. Az első találat szerzője 3 méterre a kaputól megállította a bogyót, majd lőtt, de nem a hálóba, hanem az egyetlen, a gólvonalon álló védőbe...
46'
Az Üllés kezdte a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Bazsó kapus fejjel hárított a tizenhatoson kívülre futva két tiszaszigeti támadó elől. Mozgalmas, sok félidőt hozó félidő ért véget.
44'
Növelhette volna előnyét az Üllés. Szentmártoni került a védelem mögé a jobb szárnyon, messze kifutott elé Csanádi, eltolta mellette a bogyót, amit végül fél méterre a gólvonaltól Varga Zoltán vágott ki becsúszva.
40'
Nagyszerű lövést eresztett el Gallai Gábor, kapásból, 26 méterről, nem sokkal kerülte el a hazai kaput.
39'
Tiszaszigeti fölényt hoz az első félidő hajrája. A vendégek mindenképpen ki akarnak egyenlíteni még a szünet előtt. Egy felívelést vágnak ki éppen az üllési védők.
35'
Drágity Dusán került gólhelyzetbe, de késlekedett az átvétellel, így bedobásra tisztáztak előle az üllésiek.
34'
Bódi Tamás lábában maradt az egyenlítő találat. A jobb oldalon egy az egyben megverte emberét, majd kapura húzott, elgurította a hálóőr mellett a lasztit, ami a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
30'
GÓÓÓL 2-1! Kicsit váratlanul itt a szépítés! Gárgyán Kristófot ugratták ki a szigetiek, egyedül tört kapura, majd Bazsó alatt gurított a hálóba. A 20 esztendős tehetség első gólját érte el ebben a szezonban.
29'
A két gyors találatot követően egyértelműen fölénybe került az Üllés. Bazsó Ferenc ravaszul csavart kapura egy szabadrúgást, a gólvonal közelében pattant, Csanádi nagy nehézségek árán hárított.
24'
GÓÓÓL 2-0! Ha egy üzlet beindul! Szél Róbert ugrott a tétovázó tiszaszigeti védő és kapus közé, eltolta a bogyót balra, majd 12 méterről gurított az üres kapuba. Máris kettővel megy az Üllés! A vendégek hevesen lest reklamáltak, de nem győzték meg a játékvezetői hármast. Szél Róbertet télen Kistelekről igazolta az Üllés, ősszel a megye I-ben háromszor volt eredményes, most a megye II-ben első tétmeccsén rögtön betalált.
22'
GÓÓÓL 1-0! Vezet az Üllés, itt az a bizonyos találat! Szél Róbert balról tört be a tizenhatoson belülre, két csellel próbálkozott, elnyomták, de nem adta föl, estében is továbbította a játékszert, az érkező Szentmártoni Csaba pedig közvetlen közelről, az alapvonal közeléből lőtt a kapu közepébe. A rutinos, 41 éves focista nyolcadik gólját szerezte a pontvadászatban.
20'
Közelítünk az első félidő közepéhez, változatos a játék, nyíltan futballoznak a felek, mindkét kapu előtt adódnak lehetőségek. Sorsdöntő lehet, ki szerzi meg az első gólt.
16'
Juhász Imre játszotta magát tisztára az ötösön, látványosan fordult le védőjéről, de túl közel került már Bazsóhoz, így nem tudta mellette elrúgni a bőrt. Veszélyes a Tiszasziget, de hibázott is egyet hátul: egy rövid hazaadást üggyel-bajjal tudott menteni Csanádi.
12'
Rendkívül magas színvonalú az összecsapás, remekül szórakozik a mintegy százfőnyi közönség. Bódi Tamás másodszor próbálkozott lövéssel, a jobb kapufa irányába tartott, Bazsó vetődve hárított. Odaát Cseh Richárd csúsztatása szállt mellé.
8'
Két tiszaszigeti helyzet után két üllési lehetőség is kimaradt. Buknicz Zoltán ment el egyedül, lövését nagy bravúrral védte Csanádi Dániel. Ezután egy szöglet után Gyuris Máté ívelt a jobb oldalról kapura, a bogyó átszállt a portás felett, nem sokkal ment a kapufa mellé.
4'
A vendégek akcióznak az első szakaszban. Bódi Tamás 12 méterre a kaputól tiszta helyzetbe került, lőtt, Bazsó János nagyszerűen hárított, maga elé ütötte a lasztit, majd két gyors lépést követően rá is tudott csapni. Ezután Drágity Dusán szabadrúgását kellett a levegőben úszva hárítania a portásnak.
1'
A tiszaszigetiek kezdték a mérkőzést.
14.25: Sárga felsőben, fekete nadrágban és sárga sportszárban a hazaiak, tiszta kékben a vendégek. Az ifimeccsen 3-2es üllési siker született. 14.20: Köszöntünk mindenkit a gyönyörűen megszépült üllési sporttelepről! Gazdái vannak a labdarúgásnak a településen: Nagy Attila polgármester és Tóth Attila alpolgármester, klubelnök személyében. Élmény ide kilátogatni, reméljük, a kiváló színtér színvonalas mérkőzést is hoz majd számukra. A mérkőzés Szalai Szabolcs sípjelére 14.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

A 31 pontos Tiszasziget a negyedik, míg a 24 pontos Üllés a nyolcadik helyen telelt a megyei II. osztályban. Augusztusi találkozójukon Cseh Richárd 19. percben szerzett góljával a vendég üllésiek diadalmaskodtak, a dobogóra vágyó tiszaszigetiek most nagyon szeretnének visszavágni. Ehhez persze a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.