Sport

Labdarúgás: négy góllal köszöntötte születésnapos edzőjét a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: négy góllal köszöntötte születésnapos edzőjét a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 22., szombat
Labdarúgás: négy góllal köszöntötte születésnapos edzőjét a Volán + FOTÓK, VIDEÓ
volan_sandorfalva_mj 006

Egy félidőnyi közepes iramú játék után kissé felpörögve simán behúzta a derekasan küzdő Sándorfalva elleni kötelező győzelmet a Tisza Volán.

Álmosítóan nyárias időben hasonló hangulatú mérkőzést láthattak a Felső Tisza parti stadionba kilátogatók szombat délután a Tisza Volán SC Szeged és a Sándorfalva mérkőzésére. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a tartalékos, két mezőnycserével érkező vendégek nem fogják a támadásokat erőltetni, ugyanakkor a hazaiak vezető góljára is majd' félórát kellett várni, mert, bár számos helyzetet dolgoztak ki, rengeteg hibával is játszottak Puskás Csabáék. Beretka Péter találatával 1-0-s hazai előnnyel fordultak a csapatok a második félidőre - meg kell jegyezzük, a vezető gól után visszavett a Volán, de veszélyes helyzetbe a Sándorfalva így sem tudott kerülni. A fordulás után Vida Gergely bizonyította, cserének sem utolsó, hiszen 10 perc elteltével egy szöglet után megduplázta a szegedi előnyt. Fegyelmezetten játszott a vendég csapat, ám egyre fáradtak, s a hajrában Beretka és Ondrejó Tamás révén ismét megduplázta az eredményt a Szeged, sima, 4-0-s győzelemmel köszöntve 40. születésnapját a héten ünneplő edzőjét, Tóth Ákost.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző
2014. március 22., 15.00
Tisza Volán SC Szeged
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Kovács Attila • asszisztensek: Bánáthy János, Fodor Lajos
4
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 19. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Sándorfalva SK 4-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Attila (Bánáthy János, Fodor Lajos)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Kulacsik 71'), Hacker, Szabó A., Grünvald, Dargó (Vida 46'), Puskás (Szilágyi 78'), Ondrejó, Ngalle (Mucsi 68'), Beretka, Faragó (Buzási 63').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Sándorfalva:

Zaric - Kanász-Nagy G., Mórocz, Kanász-Nagy L., Tóth A., Takács G. (Kakuszi 68'), Szabó T., Romic, Guberinic, Drogba (Bálint 68'), Tóth L.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Beretka (27', 86'), Vida (56'), Ondrejó (90').

Sárga lap:

Ondrejó (34'), Puskás (41'). Tóth Ákos:

"A győzelemnek örülök, a 4-0-s gólkülönbséggel elégedett vagyok, és nem sérült meg senki - más pozitívuma nem volt ennek a mérkőzésnek. Álmosan, lassú ritmusban, rengeteg hibával játszottunk. Az ellenfélnek esze ágában sem volt előre jönni, de nagyon szervezetten védekeztek, el is tudták rontani játékunkat, de ehhez a mi visszafogottságunk is. Persze, mindig nyerjünk rossz játékkal 4-0-ra!"

Tóth János:

"Gratulálunk a Tisza Volánnak! A rendelkezésünkre álló játékosokkal azt játszottuk amit kellett a Volán ellen, amit kértem azt viszontláttam a pályán. Ennyivel azonban mindenképp jobb a Tisza Volán."

https://www.youtube.com/watch?v=l_W0VNcp9wg&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

90+1'
Középkezdés után a spori le is fújja a meccset.
90'
GÓÓÓL! Sándorfalvi szabadrúgás után gyorsan hozza ki a labdát a Volán, Kulacsik a félpályáról ugratja ki Ondrejót, aki lefutja védőjét, aztán Zaric mellett 15 méterről a kapu közepébe lő! 4-0!
88'
Hazai szöglet után Szilágyi középre fejelt labdáját
86'
GÓÓÓL! Újabb góllá érik a Volán-fölény: Beretka kíséri be labdát a kapuba, miután Ondrejóval kisakkozzák Zaricot, 3-0!
83'
Nyomasztó, meddő Volán-mezőnyfölény. A legnagyobb izgalmakat a Volán vezérszurkolójának beszólásai okozzák...
79'
Kulacsik ugorhat ki remek helyzetben a vendégek ötösénél, les.
78'
Puskás helyett Szilágyi Norbert áll be a Volánnál.
77'
Ha az első félidőben nem is mondhattuk, most már érvényes, hogy nyomasztó fölényben a Volán: az imént nagyjából a harmadik vendég akció lépte át a felezőt - pár pillanatra csak.
76'
A szögletet a túloldalról küldik a kapu elé vissza, ahol Buzási fejel bele, alig mellé, de beleért egy bekk, újabb szöglet.
75'
Tóth Attila kétségbeesetten vág ki egy labdát a Volán csatára elől - épp saját kapusa kezéből szinte.
73'
Erősen belőtt hazai szöglet, Zaric stoppolja le.
72'
A szabadrúgást Beretka tekeri be középre, de mellé pattan egy támadó fejéről a labda.
71'
Puskást vágják fel, szabadrúgás 25 méterről középről, de előbb egy újabb hazai csere: Kormányos Kolos helyett Kulacsik Tamás érkezik.
68'
Ngalle le, Mucsi Máté be a hazaiaknál, a vendégeknél pedig Tóth János beküldi mindkét mezőnycseréjét: Kakuszi Ádámot Takács Gábor helyett, Bálint Dánielt Drogbát váltva.
67'
Mucsi készülődik, miközben Ondrejó húzza meg a jobb szélt, ám kivágják a labdáját. Bedobás után Ngalle lőhet tisztán 17-ről, fölé.
65'
Beretka elől emelnek ki egy ígéretes lasztit, ám Puskás kintről rálövi, Zaricról kijön, de rá tud még vetődni a hazai ék előtt a kapus.
63'
Faragót váltja Buzási a hazaiaknál.
60'
Puskás küld 3 méterrel fölé egy 27 méteres szabadrúgást középről.
59'
Zaric tisztáz szögletre Faragó elől. Drogba kifejeli a beívelést, de a sándorfalvi kontra nem jut el a felezőig.
56'
GÓÓÓL! A beívelt kornerre Vida érkezik, emelkedik, bebólintja a rövidnél, 2-0!
55'
Romic tör előre a védők között, lapos lövését fogja Dongó. A túloldalon Ngalle lövése vágódik szögletre.
54'
Beretka a sándorfalvi kaputól 8 méterre, balra kecsegtető pozícióban kap labdát, de kisodródik, átemel a túloldalra, hosszú.
52'
Ngalle teker rá egy 22 méteres löketet a vendég kapura, fölé.
51'
Egy távoli lövés pattan Zaric kapuja mellé. Egyelőre még nem jutott szóhoz a vendég csapat.
48'
Volán-rohamok a második játékrész elején.
46'
A Sándorfalva kezdi a második félidőt.
46'
Dargó helyett Vida érkezik a második félidőre a Volánnál.
A várakozásokkal ellentétben a vártnál kisebb a Volán fölénye, a Sándorfalva fegyelmezetten védekezik, és támad, ahogy tud. Több kisebb és két nagyobb helyzetből egyszer betalált a Volán, a vendégeknek pedig akadt egy-két kisebb helyzete, de igazából egyenlítési lehetőségük nem volt az első félidőben.SZÜNET!
45'
Sándorfalvi szöglettel zárul az első félidő, a labdát kifejelik a hazai bekkek mezőnybe.
44'
Puskás 25 méterről suhint kapura egy elé tett labdát, megunva a tili-tolit. Elcsavarodik a jobb felső mellett-fölött egy-két méterrel.
43'
Romic egyedüli kék a "narancserdőben", nem is jut sokra, amikor meg helyzetbe kerülne lesen intik le.
41'
Két oldalról kapja az ívet a spori: a hazaiaktól azért, mert befújt egy szabadrúgást a vendégeknek, a sándorfalviak felől pedig azért, mert visszarendelte a szabadot...
39'
A hajrához érve egyébként szó nincs nyomasztó Volán-fölényről, az ellenfélnél többet van a labda a gól óta, mint eddig. "Vezetünk, egy gól is elég a kötelező győzelemhez, hajtson az ellenfél" - vélekedhetnek a narancssárgába öltözött kék-feketék.
36'
Mórocz 22 méterről balról rúghatja az újabb, egyre közelebb érő sándorfalvi szabadrúgást - pár méterrel mellé teker a rövidnek a rutinos focista.
34'
Szabadrúgásra számít a Volán a vendégek térfelének közepéről, de csalódásukra kifelé int a spori. Aztán a saját térfélen Ondrejó csúszik oda Guberinicnek, ez már sárga lap.
32'
Ondrejó ígéretes helyzetben, tovább emeli Faragónak, aki az ötösön belül kapura teszi a levegőből, de nincs benne erő, védi Zaric.
30'
Kormányos harcol ki szögletet, a beívelésre jól jön ki Zaric, a kiütött labdát Ngalle teszi vissza középre, de elvész a lábak között a bogyó.
28'
Dongó véd a gól után egy nagy távoli kísérletet. Ritkán van dolga a Volán kapusának úgy általában is az elmúlt meccseken, de ma már két-három alkalommal mozdulnia kellett.
27'
GÓÓÓL! Remekül ugratja ki két ékét a Volán, Beretka és Faragó Zariccsal szemben, végül Beretkáé a gól! 1-0!
26'
Faragó forintos labdával térül-fordul a vendégek büntetőterületén belül, aztánegy kontaktnál azonnal elesik - a spori nem érzi úgy, hogy fújnia kellene, ezek szerint a csatárt nem bántották, és nem is dobta fel magát, hanem elcsúszott...
24'
A félidő felénél járunk, kényelmes az iram, a Volán a préda körül köröző türelmes farkasfalkaként keresi a sándorfalviak gyenge pontját.
20'
Romic kap remek átadást a jobb oldalról, az ötöshöz érve balról lő, kissé kisodródva, oldalháló. Dongó zárta a rövidet.
18'
Amíg ilyen lagymatag a meccs addig újabb érdekesség: sasszemű olvasó-drukkereink már láthatták a Mórocz nevet a vendégeknél. Nos, a 34 esztendős Mórocz Zsoltról van szó, aki 2007-2011 között az NB III-as Tisza Volán erőssége, csapatkapitánya volt, majd két szezont a megye I-es Dorozsmában húzott le. Ősszel viszont a Sándorfalva megye III-as csapatában rúgta a bőrt.
15'
Drogba szabadít fel egy Volán-roham után, amelyben akadt némi pontatlanság.
11'
A másik oldalon ennél is nagyobb helyzet: Ngalle ad remek labdát a jól kilépő Kormányosnak aki a 16-oson belül jobbról, éles szögből a rövidre szúr, Zaric kapus bal kézzel véd, a felpattanó pedig a felső lécről pattan vissza, becsapva két üresen érkező volánost, Beretkát és Faragót is.
10'
Vendég szabadrúgás után az egyik narancsmezes védő fejeli el a labdát a kapura törő Drogba elől.
6'
Az egyik merészebb sándorfalvi védő Faragóval a nyakán is leáll cselezgetni a saját ötösén belül, végül nem lesz belőle baj.
5'
Kormányos húzza meg a jobb oldalt, beadását szögletre menti egy kék bekk. A kornert kihozzák a vendégek.
4'
Teret enged a Volánnak a Sándorfalva. Korai ilyet írni, de várhatóan nyomasztó lesz a hazai fölény.
3'
Ngalle harcosságának eredménye: labdaszerzés Tóth Lászlótól. A Volán támadását végül Grünvald lövése zárja, de felpattan egy védőn.
2'
Gyakorlatilag középkezdés óta csak a Volán passzolgat vagy 30-at, mire lest int rájuk a zászlós sporttárs.
1'
A Tisza Volán kezdi a mérkőzést.
15.00: Túl a bemutatásokon, kezdéshez állnak fel a csapatok. A hazaiak narancssárga felső, fekete nadrág és sportszár szerelésben, a vendégek talpig indigókékben. Pillanatokon belül kezdünk! 14.55: A vendégek soraiban a kezdőben kapott helyet Drogba! No, nem "az" a Drogba, hanem az unokatestvére, aki egy ideje Magyarországon kísérti a futballisták szerencséjét... A sándorfalviak, ahogyan azt már a beharangozóban is írtuk, eléggé tartalékosak: Garamvölgyi Gergő cserekapuson kívül két mezőnycseréje van Tóth János edzőnek. Tóth Ákosnak a hazai oldalon messze nincsenek ilyen gondjai. 14.50: Játsszunk a nevekkel! A Makó elleni után ismét egy Volán-meccs, amin ott van a pályán Tóth Attila, ám ezúttal sem a volános, hanem az ellenfélé, lévén a Sándorfalva egységében is van egy ilyen nevű játékos. A kék-feketék Tóth Attilája egyébként túl van egy térdműtéten, s lábadozik, a szezon végén pályára is léphet remélhetőleg. 14.45: Köszöntjük Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból! Pályán a csapatok, melegít a Volán, melegít a Sándorfalva. Az idő tavaszias-nyárias meleg és szeles. Alacsonyan lengedeznek a közvetítőállás pókhálói is... Kezdés: 15.00!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.