Sport

Labdarúgás: a második félidőben húzta be a rangadót a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: a második félidőben húzta be a rangadót a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 2., vasárnap
Labdarúgás: a második félidőben húzta be a rangadót a Mórahalom + FOTÓK, VIDEÓ
hfc_morahalom_mjDSC_9679

Szőke Péter második félidőben szerzett találata döntötte el a Hódmezővásárhely és a Mórahalom rangadóját a megyei I. osztály első tavaszi fordulójában. Győzelmével Magyar György alakulata két pontra közelítette meg riválisát.

A mérkőzés legfontosabb kérdése az volt, meg tudja-e őrizni vezető helyét a tabellán a Hódmezővásárhely, avagy tudja-e tartani a lépést a riválisokkal a Mórahalom? Céljai eléréséért a hazaiak tettek többet a meccs kezdetén, azonnal nekiestek ellenfelüknek, és

Konc Adrián

már a 3. percben mattolta

Czirják Tamást

. (1-0) Kicsivel később

Bernát Péter

már kettőre növelhette volna csapata előnyét, közeli lövése azonban célt tévesztett. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott ziccer megbosszulta magát, miután a 12. minutumban

Gahwagi Nebil

kapott remek ütemű indítást, majd a vendégek szélsője végül egy gyönyörű emeléssel értékesítette a helyzetet, a kapuját elhagyó, teljesen kiszolgáltatott

Vasas Gábornak

nem volt esélye a hárításra. (1-1) A folytatásban fokozatosan egyenlítődtek ki az erőviszonyok játékban, és bár helyzetek adódtak a játékosok előtt mindkét oldalon, újabb gólt nem láthatott a közönség, mivel

Hatvani József

a keresztlécet találta telibe,

Szőke Péter

közeli fejesét pedig Vasas kapus hárította. Fordulás után némiképp visszaesett az iram, továbbá pontatlan, ebből kifolyólag meddő játék zajlott a pályán. Az állóvizet végül Gahwagi törte meg a 69. percben, amikor a térfél közepéről egy rendkívül jó ütemű indítással ugratta ki a csereként beállt

Bokányi Richárdot

, aki az ötös sarkától adhatott középre, ahol az érkező Szőkének már csak a hálóba kellett továbbítania a passzt. (1-2) Üröm az örömben, hogy Gahwagit a támadást indító átadás után lerúgta a késve érkező

Jesenszki György

, a mórahalmiak támadóját pedig le is kellett cserélni az eset következtében. A bekapott gól után hármat cserélt

Dezső Ferenc

, a támadójáték erősítése végett beküldte

Szabó Márkot

,

Nagy Andrást

, illetve a robusztus alkatú

Rácz Dezsőt

is, eredményre azonban ez sem vezetett a vezetését magabiztosan őrző Mórahalom ellen. Sőt, a vendégek a hosszabbítás második percében végleg eldöntötték a három pont sorsát. Mindent egy lapra feltéve Vasas is előrehúzódott egy szöglethez, a sárga mezesek azonban kihozták a labdát, a félpályánál

K.Tóth Gyula

indította Bokányi Richárdot, aki mindenkit lefutva a tizenhatos vonaláról gurított az üres kapuba. (1-3) Győzelmével a Mórahalom pontszámban beérte a szombaton a

Csanádpalotát verő

UTC-t, míg a Vásárhely hosszú idő után elvesztette vezető pozícióját, köszönhetően a Tisza Volán

ásotthalmi sikerének

.

Hódmezővásárhely, 300 néző
2014. március 2., 14.30
Hódmezővásárhelyi FC
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Dobai János • asszisztensek: Csöngető Endre, Szöllősi Ferenc
1
-
3

A megyei I. osztály 16. fordulójában:

Hódmezővásárhelyi FC – Mórahalom VSE 1-3 (1-1)

Hódmezővásárhely, városi stadion, műfű, 300 néző. Vezette: Dobai János (Csöngető Endre, Szöllősi Ferenc).

HFC:

Vasas - Jesenszki (Szabó 72'), Antal, Tóth J., Marton, Varga M., Kerepeczki, Varga R. (Rácz 71'), Konc, Hatvani (Nagy 72'), Bernát.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Mórahalom:

Czirják - Lázár, Szücs, Vojnic-Zelic, Takács (Bokányi R. 60'), Magyar, Zámbori, Tóth L., K.Tóth, Gahwagi (Bokányi B. 71'), Szőke (Szekeres 90').

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Konc (3'), ill. Gahwagi (12'), Szőke (69'), Bokányi R. (90+2').

Sárga lap:

Varga R. (30'), Jesenszki (69'), Rácz (86'), ill. Takács (23'), Zámbori (24'), Magyar (35'), Tóth L. (84'), Szőke (88'). Dezső Ferenc:

"A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, mivel azonban mi a három helyzetünkből egyet lőttünk be, a Mórahalom pedig háromból hármat, így nem lehetett más a meccs kimenetele. A helyzetkihasználásunk már ősszel is egy sarkalatos pont volt. Ebben mindenképpen javulnunk kellene a hátralévő fordulókra, hogy a védelemben időről-időre előforduló egyéni hibákat ellensúlyozni tudjuk."

Magyar György:

"Nagyon fontos mérkőzés volt a mai mindkét csapat számára. Kicsit meglepett minket a HFC a meccs elején, pedig készültünk rá, hogy nekünk fognak esni. Szerencsére gyorsan tudtunk válaszolni a bekapott gólra, ami onnantól kezdve megfogta kicsit a hazaiakat, tompább lett a játékuk. Szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását, a második felvonásban,a vezető találtunkat követően a vásárhelyiek főként felívelgetésekkel próbálkoztak, illetve durva játékkal tördelték a mi támadásainkat. Sajnos ez utóbbinak két-három kisebb sérülés lett az eredménye. Összességében úgy gondolom, a 3-1-es végeredmény tükrözi a két együttes mai teljesítménye közötti különbséget."

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét, benne Szőke Péter góljával, illetve Antal Krisztián és Magyar György nyilatkozatával!

https://www.youtube.com/watch?v=WrlebVrcyx8

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Dobai lefújta a meccset. Küzdelmes találkozón aratott győzelmet a Mórahalom, a HFC vereségével elvesztette az első helyet a tabellán.
90+2'
GÓÓÓL!!! Itt a vége! Vasas is felment egy szöglethez, de kihozta a labdát a Mórahalom, Bokányi Richárd mehetett K.Tóth indításával a kapuig és tizenhatról be is gurította a játékszert a hálóba. 1-3!
90'
Időhúzó csere a Mórahalomnál, Szőke helyét Szekeres vette át.
89'
Két perc lesz a hosszabbítás.
88'
Szőke rúgott oda ellenfelének, sárga lap a jutalma érte.
86'
Rácz Dezső sem értett egyet Dobai bíróval, valamit oda is szólt, villant a lap.
84'
Tóth Lukács kapott sárgát szövegelésért.
83'
Konc szögletét húzta le Czirják, tapsot kapott érte a vendégek maroknyi táborától.
79'
Kontrázhattak a vendégek, Bokányi Richárd adott be, két csatár érkezett középen, de Antal helyezkedett a legjobban, így fel tudott szabadítani.
78'
Feltolta védelmét a HFC, mindent megtesznek a hazaiak az egyenlítésért.
77'
Rácz távoli bombáját tolta szögletre Czirják.
72'
Újabb csere hazai oldalon, Hatvani és Jesenszki le, Nagy és Szabó be.
71'
Változtat a HFC, Rácz lép pályára Varga Róbert helyére.
71'
Bokányi Balázs váltotta a sérült Gahwagit.
69'
Jesenszki rúgta fel az iménti támadást indító Gahwagit a passz után. Sárga, míg a mórahalmit társai vitték le a pályáról.
69'
GÓÓÓL!!! Gahwagi indította a jobb oldalon kiugró Bokányit, aki aztán a középen érkező Szőke elé tálalt. A Mórahalom ékének már csak az üres kapuba kellett bombáznia 5 méterről. 1-2!
67'
Szőke indulna meg egy indítással, de a sporik megállítják les miatt. Mindkét oldalon akadozik a támadógépezet, de fogalmazhatunk úgy is, jól végzik dolgukat a védelmek.
65'
Kerepeczki unta meg a meddő mezőnyjátékot, 35 méterről lőtt. Nem volt jó kísérlet, de legalább megpróbálta.
60'
Itt az első csere, mórahalmi oldalon Bokányi Richárd váltja Takácsot.
59'
Négy hazai rohanhatott egy kontrával három védőre, Konc vezette fel a labdát, a balon érkező Hatvanihoz továbbított, akinek beadása azonban gyengére sikerült és Czirják ölében kötött ki.
57'
Csendben csordogál egyelőre a második félidő, láthatóan egyik gárda sem akar túl sokat kockáztatni.
54'
Konc nyert versenyfutást Takáccsal szemben, a beadásra már nem maradt viszont ideje, kirúgással folytatódik a meccs.
53'
Gahwagi gyűrte védőjét a tizenhatoson belül, a következőleg érkező vásárhelyi azonban megelőzte. A vendégek szélsője elesett, büntetőt reklamált, de nem szólt a sporttárs sípja.
51'
Jesenszkit figyelmezteti Dobai, miután öt percen belül már harmadjára rúgta fel Gahwagit.
50'
Magyar durrantott a rövid alsóra egy 25 méteres szabadrúgást, nagyjából másfél métert tévesztett.
48'
K.Tóth lő középről, 18-ról. Lapos is lett a kísérlet, gyenge és pontatlan egyben.
47'
Hatvanit találta volna meg egy remek beadás, de a vásárhelyi csatár centikkel lemaradt.
46'
Folytatódik a játék, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Itt a félidő vége, a spori hármat sípolt. A játékrész elején egyértelműen fölényben játszottak a hazaiak, majd az egyenlítés után egyenrangú ellenféllé javult mezőnyben a Mórahalom. A helyzeteket tekintve is igazságos egyelőre a döntetlen. A lényegi kérdések tehát továbbra is megvannak, érdekes második felvonás elé nézünk.
41'
Zámbori adott be, Szőke 6 méterről csúsztatott, Vasas fogta a sarokra tartó labdát.
41'
Kerepeczki koccantotta össze Tóth Lukács bokáját, jó helyről a szabad, jobbról, 25 méterről.
40'
A küzdelemre és iramra nem lehet panasz, de időnként elég pontatlanul futballoznak a csapatok.
37'
Kerepeczki szerzett labdát a mórahalmi tizenhatos vonalánál, de érkező hiányában nem tudott rendes beadást bemutatni. A következő hazai akciónál Hatvani maradt szabadon a tizenhatos előterében, a hosszú felsőre tekert, de a keresztléc kifogott rajta.
35'
Magyar rúgta fel a félpályánál Varga Róbertet, ez is lap.
35'
Hatvani újra a pályán, a bokáját kellett jegelni.
33'
Hatvani maradt a földön egy ütközés után, a bíró behívja a gyúrót, ápolni kell a vásárhelyi játékost.
30'
Varga Róbert szólt valamit oda a bírónak, villant a lap.
30'
GÓÓÓ... Illetve szabadrúgás kifelé. Bal oldali beadás után Szőke bólintott a hálóba középen, de les miatt nem ért a gól.
29'
Jesenszki rúgott oda csúnyán ellenfelének, a mórahalmi kispad szinte tüntet, de nincs sárga.
28'
Gahwagi kapott megint forintos labdát, egy cselt csinált volna a büntetőterületen belül, de a védővel együtt maga is elcsúszott, így oda lett a helyzet.
27'
Zámbori hosszú felívelése jutott el kis híján Szőke Péter fejére, Vasas azonban még időben lekapta a levegőben szálló labdát a csatár elől.
24'
Egyre idegesebbek a játékosok, Zámbori, majd Gahwagi esett el egy vélt, vagy valós fault után, végül Zámbori törlesztett Varga Róberttel szemben, amiért Dobai felmutatta a sárgát.
23'
Takács kap sárgát, miután irgalmatlanul nagyot rúgott Tóth lábába. A spori az esetnél továbbot intett, majd az első játékmegszakításnál felmutatta a lapot.
20'
K.Tóth tartott meg egy labdát, a tizenhatoson belülre ugratta Tóth Lukácsot, de a beadásra érkező Szőke hosszan vette át a labdát, a védelem így szögletre tisztázott. A sarokrúgás után nem alakult ki helyzet.
17'
Czirják hosszú kirúgása után addig pattogott a labda, amíg Magyar az elcsúszó Antal mellett egyedül maradt a tizenhatos vonalán, de elkapkodta a helyzetet, átvétel helyett egyből fejelt - gyengén, pontatlanul.
15'
Varga Róbert rántotta vissza a félpályánál a három ember közül meginduló K.Tóth Gyulát, Dobai sporttárs nagy hévvel indult meg a vétkes felé, de végül nem került elő a lap a zsebéből. "Első eset volt spori!" - védekezett a delikvens.
12'
GÓÓÓL!!! De még mekkora! Gahwagi kapott indítást a háta mögül, betört vele a tizenhatoson belülre és 13 méterről átemelte a kirobogó Vasas kapust! 1-1!
11'
Hatvani küzdött nagyot a balon Szüccsel, a vendégek védője azonban nagyon rutinos, kifedezte a labdát.
9'
Zámbori szabálytalansága után gyorsan végzett el egy szabadot a Vásárhely az ellenfél térfelén, Varga Máté adhatott be szabadon jobbról, a hosszún Bernát érkezett üresen, csak rajta múlt, hogy a kapu fölé durrantott kapásból, nem zavarta senki.
6'
Gahwagi ment el a balon, beadására Szőke érkezett középen, de a vendégek támadója megpróbálta átvenni a játékszert azonnali lövés helyett, Tóth József így még időben odaért és szerelte.
3'
GÓÓÓL!!! Máris vezet a HFC! Gyors jobb oldali akciónál elcsúszott a mórahalmi védekezés, a hosszún érkező Koncra nem maradt ember, aki így könnyen bombázott Czirják mellett a hálóba 8 méterről. 1-0!
1'
Antal nyerte a pénzfeldobást, a HFC kezdhette így a mérkőzést.
14.30: Érkeznek a bírók és a mórahalmiak a pályára, minimális csúszással kezdődik a meccs. 14.25: A hazaiak tavaly augusztus 25. és november 17. között egy tizenhárom meccsből álló győzelmi sorozattal rukkoltak elő, miközben hét alkalommal érintetlen maradt a kapujuk. Sikereik között kilenc (!) egygólos is akadt. A Mórahalom az első két forduló eredménytelensége után minden fellépésén szerzett legalább két találatot, kivételt egyedül az UTC ellen a SZVSE-stadionban elért 1-1 jelent. Szőke Péterék összesen 45-ször találtak az ellenfelek hálójába a 15 forduló során, nagyjából kijelenthető tehát, hogy a liga egyik legjobb védelme találkozik a mai napon az egyik legjobb támadósorral. Ami viszont biztos, hogy mindkét együttesnek csak a győzelem lenne elfogadható, lévén, az UTC a szombati nap folyamán legyőzte a Csanádpalotát, így 38 pontjával fellépett a második helyre, három egységgel megelőzve a mórahalmiakat, és kettővel üldözve a HFC-t. Az sem mellékes, hogy a bajnoki versenyfutás negyedik résztvevője, a Tisza Volán is ma lép pályára, és Tóth Ákos alakulata egy siker esetén pontszámban beérné az éllovas vásárhelyieket. Fontos azonban megemlíteni, hogy a szegedi klub annak az Ásotthalomnak lesz a vendége, amely hazai pályán mind a Hódmezővásárhelyt, mind a Mórahalmot legyőzte ősszel. Félszemmel így mindenképpen érdemes lehet arra a párharcra is odafigyelni, élő szöveges közvetítésünk itt érhető el. 14.20: Ami a két együttest illeti, gyengébb egyik sem lett a tél folyamán. A HFC több rutinos labdarúgóval erősített, így érkezett a mesterlövészek versenyében az ásotthalmi Baji Renátóval egyetemben második helyen álló Bernát Péter, illetve a rendszerint hasznos futballal előrukkoló szélső, Kerepczki Csaba az UTC-től, a fiatal Grósz Márk pedig a Sándorfalva védelmét hagyta maga mögött Dezső Ferenc hívószavára. A túloldalon komoly távozó Szabó Mihály Dávid, akit kiválóan sikerült kölcsönjátéka után visszahívott tavaszra a Tisza Volán. Pótlására az a K.Tóth Gyula igazolt a csapathoz, aki a Tápé színeiben 8 gólig jutott az ősszel, nem utolsó sorban több szezont is eltöltött már korábban a Mórahalomnál. 14.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A tegnapi napsütésnek egyelőre nyoma sincs, borult az ég Vásárhelyen, a levegő nagyjából 10 fok körüli lehet. A lelátón ülve még kissé hűvös az idő, futballhoz azonban éppen ideálisak a körülmények. A mérkőzés Dobai János sípjelére 14.30-kor kezdődik!Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.