/

Kovácsüllő, toronyséta az Árvízi Emléknapon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

arvizinap_mj_DSC9668Jubileumi tizedik alkalommal rendezték meg idén a Dóm téren az 1879-es szegedi nagy árvíz és az újjáépítés emléknapját.

A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek közös szervezésében minden évben egész napos programokkal állítanak emléket a nagy árvíznek és az azt követő újjáépítésnek. Szombaton a Dóm téren homokzsákok zártak közre egy kis mesterséges tavacskát, fölötte fahíd ívelt, így szimbolizálva azt, hogy a vizet keretek között kell tartani. Körben fehér sátrakat állítottak fel, ahol különböző társasjátékok, a cserkészélet kiállításai, kézműves-foglalkozások, játszószigetek voltak. Erre a napra a dóm tornyába is fel lehetett sétálni, hogy a páratlan panorámában gyönyörködhessenek az érdeklődők. A Dömötör-torony mellett pedig akár a kovácsmesterséget is ki lehetett próbálni.

“Szegedet 1879. március 12-én öntötte el az árvíz, tíz évvel ezelőtt a cserkészeket hívtuk össze, hogy emlékezzünk meg az eseményről, mára ez a rendezvény már városi szintre nőtte ki magát. Több mint 800 résztvevő jelentkezett be a különböző szervezetektől, de nagyon sok az érdeklődő is. Este tábortűzzel zárjuk a napot a Dóm tér közepén, hiszen az egész rendezvénynek az üzenete az összetartozás, az összefogás, mert Szeged is így épülhetett csak újjá” – mondta el portálunknak Kondé Lajos belvárosi plébános.

no images were found

Előző sztori

Chikán Attila: Az ukrán válság tartós negatív hatásaira kell készülnie Magyarországnak

Következő sztori

Böllérfesztivál a Széchenyi téren – ezúttal a Pick diadalával + FOTÓK