Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Kultúra

Kikapcsolódás a családnak és több próza – ezt kínálja idén az Újszegedi Szabadtéri Színpad + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

reok_szabadteri_sajttaj01_gsÖsszesen kilenc előadás várja a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, Újszegeden a nézőket nyáron. A nagyérdemű többek között a Svejket, az Indul a bakterházat és a Páratlan párost is megtekintheti.

Ebben az évben is igazi családi kikapcsolódást kínál az Újszegedi Szabadtéri Színpad, hat produkciót láthatnak a színházkedvelők kilenc előadás keretében – tájékoztatott Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti vezetője. „A nézők igényeihez igazodva több prózával készülünk, és új partnerünk is van, a székesfehérvári Vörösmarty Színház az Indul a bakterházzal mutatkozik be a szegedi közönségnek” – tette hozzá.

Újszegeden először a Szegedi Nemzeti Színház produkcióját láthatja a közönség, Bodolay Géza rendezésében Jaroslav Hasek népszerű műve alapján készült vígjátékot, a Svejk, a derék elsőháborús katonát. „Miközben hagyományosan együttműködünk a szabadtérivel, közös produkciót hosszú évek óta először hirdettünk meg. A Svejk egyszerre vígjáték, de annak a mélyén komoly tartalom is van, aminek különös áthallást ad idén az, hogy az első világháború kitörésének századik évfordulója van néhány héttel a premier után” – mondta el portálunknak Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. A július 25-én és 26-án látható darab címszerepét Sorbán Csaba alakítja, fellép továbbá Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó és Gömöri Krisztián is.

Negyedik előadását hozza Újszegedre a Kecskeméti Katona József Színház, ezúttal Ray Cooney Páratlan páros című bohózatát. A július 29-én és 30-án látható produkcióval kapcsolatban Cseke Péter, a teátrum igazgatója, a darab rendezője és egyben egyik főszereplője elmondta, méltán nevezhetjük a vígjátékok királyának ezt a bohózatot, melyben egyik partnere Szerednyey Béla lesz, akit a Dóm téren a Mamma Mia! Című musicalban is láthatja a közönség.

Bagó Bertalan – aki a Dóm téren 2010-ben az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerét, a Hair című musicalt rendezte – Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját állítja színpadra augusztus 8-án és 9-én, nem mindennapi szereposztással, hiszen a baktert Gáspár Sándor, míg a banyát Kubik Anna játssza. „Sokaknak a film jut eszébe az Indul a bakterházról, én inkább a regényből indultam ki. Más az a formanyelv is, ahogyan feldolgoztuk a darabot, hiszen egy zenekar fog végig játszani és a játéktér is szürreális. A gyermek szemén keresztül képzeltük el az előadást, így olyan dolgokat engedhetünk meg magunknak, amit realista játékban nem lehet megtenni” – nyilatkozta portálunknak Bagó Bertalan, aki ígéri, egészen abszurd és egyben kacagtató előadást hoznak Újszegedre a ligetbe.

Idén sem maradhat el a SzegeDixie gála, melynek házigazdája Storyville Jazz Band lesz, vendégként pedig a Benkó Dixieland Band lép fel augusztus 3-án. Az újszegedi szabadtéri elmaradhatatlan programja lesz továbbá július 11-én a néptáncfesztivál, míg július 20-án nótaestet rendeznek. A sajtótájékoztatón elhangzott, a nyári programokra a jegyértékesítés már elkezdődött, a legolcsóbb belépő 1500 forint.

Kultúra

Épül a Dóm téri Szabadtéri színpad

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri játszóhelyének építése. A fesztivál ikonikus helyszínének számító téren elsőként július 24-én, az AKÁRKI című színjátékot láthatják a nézők. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Ingyenes koncertet ad a Szeged Trombone Ensemble

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyulai várkertben,

Tovább olvasom

Hírzóna

Iparművészeti kiállítást és vásárt rendeznek Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szegedi Iparművészeti Szalon (Szegedi IPART) szervezésében.

Tovább olvasom

Aktuál