Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kézilabda: könnyed visszavágás után kupaelődöntős a Pick + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

SZS20140319_pick_szeged_csurgo_031Kemény, indulatoktól sem mentes mérkőzésen simán verte a Csurgót a Pick, ezzel teljesítve a kötelezőt, s továbbjutva a magyar kupa elődöntőjébe.

Az 1. percben, Zubai Szabolcs góljával vezetést szerzett a Pick Szeged, ledolgozva Csurgón összeszedett hátrányát, s akár ezzel és itt véget is érhetett volna a találkozó a Pick továbbjutásával. Természetesen ez nem így megy, ám a hátralévő 59 minutumban csak egy rövid időszak során tűnt úgy, hogy a somogyiaknak lehet egy árnyalatnyi esélyük a továbbjutásra, esetleg. Sorra lőtte góljait az első bő 10 percben a Pick Szeged, a vendégek erejéből csak Lele Ákos alkalmankénti találataira futotta, a hazai kapuban Mikler Roland parádés formában kezdett, s 8-3-nál nagyon-nagyon simának látszott a mérkőzés. Azután belealudt a meccsbe a Pick, s könnyű gólokat adva a vendégeknek hat perc alatt magára húzta ellenfelét, a 17. percben már 8-7 volt az állás. Juan Carlos Pastor időkérését követően percekkel csak a szurkolók ébresztőjére kezdett éledezni a Pick, jöttek a gólok is, elsősorban Niko Mindegía és Nikola Prce jeleskedtek, a különbség pedig hízni kezdett a két gárda között, s végül 15-10-es szegedi vezetéssel következett a szünet. Fordulás után sem csökkent a differencia, ugyanakkor a keményebbé váló csurgói védekezés nyomán egyre feszültebbé vált a találkozó légköre, percenként kellett ápolni valakit mindkét oldalon, s voltak időszakok, amikor nem a kézilabdáról szólt a mérkőzés. Az indulatok csillapodásával aztán a félidő derekáig tudta tartani az ötgólos különbséget a Csurgó, azután érződött, elfáradnak a vendégek, a világ egyik legjobbjának számító kapusuk, Piotr Wyszomirski is kifogyott a bravúrokból, s egyre jobban ellépett vendégétől a Szeged. Azután gyorsan eldőlt a huzavona – no, nem a továbbjutás kérdése, hanem hogy marad-e a viszonylag szoros eredmény, avagy beindul a szegedi gőzhenger – az utolsó tíz perc elején tízig számolhatott a hazai B-közép, s örömmel figyelmeztethette a vendégeket buszuk indulására is… Szinte végig vastaps közepette fejezte be a mérkőzést a hajrában a Pick, miközben Balogh Zsolt és a kézsérülése után felépült Vladimir Vranjes lőtte a gólokat, ekkor már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül kiütéses, 34-20-as diadalt aratva tudták le a kötelezőt Larholmék, s összesítésben 58-45-ös gólkülönbséggel továbbjutva csatlakoztak a Veszprém, Tatabánya, Gyöngyös trióhoz a magyar kupa négyesdöntőjében, amelyet április 12-13-án rendeznek.

Férfi kézilabda magyar kupa negyeddöntő, visszavágó:

Pick Szeged – Csurgói KK 34-20 (15-10)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Baranyi Antal, Szloska Krisztián.
Pick Szeged: MIKLER – Lasica 2, Ancsin 4, Blazevic, Källman 2, Zubai 2, MINDEGÍA 4.Csere: Tatai (kapus), Larholm 6/4, PRCE 5, BALOGH 4, Vadkerti 1, Ilyés 1, VRANJES 4, Gidai, Hegedüs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó: Wyszomirski – Aguirrezabalaga 3, Puhovszkij 2, LELE 7/3, Szöllősi, Savic 2, Gazdag. Csere: Pallag (kapus), Herbert, Borsos, PORDÁN 3, Grebenár 3, Országh, Nagy M., Füstös, Győri-Dani. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/3.
Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc.
Továbbjutott a Pick Szeged, 58-45-ös összesítéssel.

Online közvetítésünk:

60′ Országh a szélről fölé suhint. Vadkerti Attiláé a 34. gól, 34-20 a vége! Sima Pick-továbbjutás.

59′ Füstös megy fel, lő, Tatai véd. Szabaddobás.

58′ Tatai remek védése után vastaps közepette rohamoz a Pick. Most hiába. De jó a védekezés. Indul Vadkerti ellökik, aztán a vétkes piros mezes a palánknál köt ki, összetűzésbe keveredik a B-középpel is, kisebb tömegjelenet, aztán Herbert is odamegy magyarázni a drukkereknek. Rend lesz végül, Borsos két perc, Larholmnak pedig annyi a dolga, hogy belője a hetest. Ez meg is történik, 33-20!

57′ Larholm sújt le mint az istennyila, 32-20!

56′ Ancsin mellé suhint, a labda szele kisebb tornádót kelt a kapufa mellett.

55′ Lele hetese, 31-20.

54′ Larholm passza passzívban Vranjesnek, tisztán a bosnyák, 31-19! Vastaps.

53′ Időt kér a Csurgó. Füstös lépi el.

52′ Vranjes ismét, 29-19! Aztán Tatus véd nagyot! Larholm növeli az előnyt, 30-19!

51′ Vranjes a darálóból is betalál, most jön a számtanóra! Tíz, tíz, tíz! 28-18! Aztán “Indul a busz!” hangzik fel. Szegedről Csurgóra egyébként autóbusszal menetrend szerint csak reggeli vagy délelőtti indulással lehet eljutni, nagykanizsai vagy pécsi átszállással. Aguirrezabalaga a szélről, 28-19.

50′ Szabaddobás szabaddobás hátán csurgói támadás helyett. Tatai érkezik a hazai kapuba.

SZS20140319_pick_szeged_csurgo_032

49′ Mindegía csípőből cselesen lő takarásból, 27-18. Játszik a Szeged, zúgja a B-közép, és így is van.

48′ Talán kicsit lenyugodott a meccs, a Csurgó már belátta, hogy ez a továbbjutás elúszott. Ancsin verekszi be magát a falba.

47′ Grebenár kétségbeesett kísérletét sáncolja a fal. Másodszorra tisztára játsszák a csurgóit, 26-18.

46′ Mikler ismét villan, nagyot véd. Mindegía is villan, 26-17, mindjárt számolunk? Jó a védekezés, Mindegía nagyon gyors, Pallag véd lábbal, mellé.

45′ Mikler véd, most ő kergeti őrületbe az ellenfelet, mint lengyel kollégája tette Csurgón. Källman indul, 25-17!

44′ Ancsin orbitális lövése, 24-17. Ha eddig kétséges lett volna, most már egyértelmű a meccs.

43′ Grebenár, 22-17. Baloghnak megcsinálják a helyet, ő pedig nem is hibáz, Pallag kezével együtt lő gólt! 23-17! Mikler csíp el egy indítást

42′ Prce átlövése, 22-16! Ünnepel a Pick-tábor, Imre Vilmos meg időt kér, átgondolni a teendőket.

41′ Ancsin nagy gólja oldja a feszültséget, 21-16! Jó a védekezés most szegedi részről.

40′ Most Gazdag marad lenn, ápolás. Lele tarthatatlan, 20-16.

39′ Herbert kap két percet. Pordán ipponnal földre viszi Baloghot, Källman a szélről nem kegyelmez, 20-15! Ismét megkapja a Csurgó a “csürhe” minősítést a B-középtől.

38′ Gazdag a szélről Mikler hóna alatt, de Rolinak jóbarátja a kapufa. Lejön, de egy eladott labdára Aguirrezabalaga csap le, 19-14. Szabálytalanság után Prce marad lenn, Savic indul az üres kapura, hiába jön Mikler, nem érhet oda, 19-15. Hevesen tiltakozik a lelátó, inkább nem idéznénk.

37′ Ancsin karja lendül, de lesáncolják. Mikler bravúrja. Blazevic kap két percet.

36′ Pallag ballag be a vendégek kapujába, miután Wyszomoriski szomorúan leoldalog.

SZS20140319_pick_szeged_csurgo_039

35′ Lele cseles passza után Prce szerez labdát, de Pordán kezével együtt, visszafújják. Tanácstalannak tűnő csurgói attak végén Pordán szépen forog be, 18-13. Zubait kell ápolni. Mindegía Wyszomirski kezével együtt csipkézi ki a bal alsót! 19-13!

34′ Ancsin Gabi szép átlövésgólja, kivételesen most nem az ancsinos, hajítókaros-elhajlós technikával, de szépen! 18-12!

33′ Prce most már nem lő mellé, 17-12! Aguirrezabalaga ismét, de most belefújnak, az meg úgy nem gól.

32′ Balogh Zsoltot nem érdekli az emberhátárny, 16-11! Aguirrezabalaga a szélről, 16-12.

31′ A Pick kezd. Prce mellé lő. Puhovszkij nem, 15-11. Sőt, Blazevic kap két percet, Gidai Máté repülő kapusként benn, lukas mezben.

SZÜNET!

30′ Eljátszott bejátszás, indul utána Lelel, aki lezserül pörget el Mikler mellett – a kapufa tövére… Vranjes kap nagyot, a hasát fogja a földön fekve. Nincs kiállítás, de Prce büntet, góllal az utolsó másodpercben! 15-10! A hazai drukkerek a nem túl hízelgő “csürhe” jelzővel jellemezve köszönnek el az öltözőbe vonuló vendégektől.

29′ Fenn a kéz, de nem veszik el. Tiltakozik a közönség. A szélső elejti. Lerohan a Szeged, Balogh helyzetben szélről, 14-10! Újabb labdaszerzés.

28′ Savic tör be szépen, lövését védi Mikler. Nem figyelnek a hazaiak a kipattanóra, begyűjti a Csurgó. Nagyon passzív vendégakció.

27′ Balogh pattan le a falról, Grebenárt büntetik a sporik, annak legnagyobb döbbenetére. Szájról olvasunk: “Éééén???…” Két perc. Ancsin villan végre, 13-10!

26′ Wyszomirski ziccert véd, de indítását lefüleli Balogh a hazai hatosnál.

25′ Blazevic teremti le Pordánt, megússza a két percet, de aztán ziccer szélről, felső léc, de már hetes. Lele bevarrja, 12-10.

24′ Grebenár pattintottját lábbal védi Mikler. Mindegía passzához Vadkerti Attila nem elég magas…

23′ Újabb remek védekezés. Nagy vastaps, vasdobolással, majd ujjongás Vranjes gólja után! 12-9!

22′ Jó a védekezés, Ilyés pedig ébren, gólt is lő, 11-9!

21′ Elszórja a Csurgó a labdát. Borsost kiszórják. Ilyés benn és Vadkerti is. Szélről Körte ejt, de leszedi a kapus. Ébresztőt fúj a B-közép, mert belealudt a meccsbe a Pick…

20′ Larholm könyörtelen, 10-8. Grebenár, de most nem a kosaras Péter, hanem a kézis Gábor, 10-9.

SZS20140319_pick_szeged_csurgo_047
19′ Elpuskázott szegedi lehetőség. Pordán beállóból, 9-8. Balogh tör be, a kapust találja el, de hetest ér az akció.

18′ Prce remek figurája, hát mögötti pattintott passz Zubainak, aki átejti beállóból Wyszomirskit, 9-7! Grebenár lő fölé.

17′ Újabb passzívba hajló csurgói attak. A sporik türelmesek, a drukkerek nem. Puhovszkij zárja le a vitát egy góllal, 8-7. Időt kér Juan Carlos Pastor.

16′ Zubait lefogják, de előtte Aguirrezabalaga löki, két perc. Ancsin szélről, de a lengyel portás jól zárja a szöget.

15′ Balogh is bent a Picknél. Mikler bravúrja.

14′ Lasica a szélről most, véd Wyszomirski. Pordán gyötör be egy kipattanót, 8-6.

13′ Savic szépen repül be, ez is gólt ér, 8-5.

12′ Puhovszkijt fogja a fal, majd Pordán harcol ki hetest, Lele belövi, 8-4. Az egykori szegedi lőtte eddig a csurgói gólok 100%-át.

11′ Larholm újabb hetese bombasztikus erővel a hálóban landol, 8-3!

10′ Egy-egy kapusbravúr után Lele harmadszor, 7-3.

9′ Füttykoncert, miután a sporik nem fújják le a Csurgó védekezését. Källman visszaáll a falba. Nem tud mit kezdeni a hatosfallal a Csurgó. Füttykoncert mert már rég passzív a piros mezes alakulat, de nem veszik el tőlük a labdát.

8′ Szöllősit nem ér labda beállóban, Mikler indítása után Lasicát annál inkább, ziccer, 7-2! És megy is a T betű a zsűri asztalhoz Imre Vilmostól. Puhovszkij egyedül tör be, Mikler véd.

7′ Källman előrébb, 5+1-et védekezik a Szeged. Eredményes. Mikler véd. Mindegía ismét, 6-2!

6′ Jó a védekezés. Hosszas szegedi akció, Mindegíát darálja a fal, amint betör, de a labda a kapuban! 5-2!

markolasica_szs

5′ Lasica lerohan, 4-2! Savic megfésüli Miklert, de felső lécet talál a labda a kapuson túl.

4′ Larholm büntetőből, 3-2! Szöllősi hibáz beállóból.

3′ Lele újra egyenlít, 2-2.

2′ Lele Ákos átlövésből, Prce gyorsan válaszol, hiába nyúl még a laszti után a lengyel kapus, 2-1.

1′ A Csurgó kezd, de labdaszerzés után Zubai le is dolgozza az egygólos hátrányt.

19.55: Kezdődik a két gárda bemutatása. Kékben a Pick, pirosban a Csurgó. Rövidesen kezdünk!

19.50: Szépen gyűlik a tömeg a lelátón, készülődik a B-közép is, ami kezd hangolni a kupacsatára. A Pick elvonult átöltözni.

19.40: A két gárda már percek óta melegít, előbb a vendégek jöttek ki, utána a Pick, nagy taps közepette.

19.30: …és már itt is vagyunk ismét, köszöntjük a kézilabda-barátokat is! Rövidesen Pick – Csurgó derbi az újszegedi arénában, lehet szurkolni az est második szegedi sikerének! A papírforma szerint ez várhatóan nem lesz olyan szoros, mint az imént véget ért kosárcsata, de azért ne feledjük, a Csurgó szívós csapat, s jelenleg ők vannak előnyben a legjobb négy közé jutásért zajló párbajban.

Kezdés: 20.00!

Beharangozónk itt olvasható!

Tovább olvasom

Hírzóna

Honvédelmi sportközpont épül Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Első körben tizenhat létesítmény épülhet az országban.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Négy és fél hónap után kezdhette meg a közös munkát a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

Tovább olvasom

Sport

Stabilitást vár csapatától Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Az SZVE szerdán a Péccsel mérkőzik Budapesten.

Tovább olvasom

Aktuál