Közélet

Képzés indul a nyelvvizsgával nem rendelkező diplomásoknak

Képzés indul a nyelvvizsgával nem rendelkező diplomásoknak

2014. március 25., kedd
Képzés indul a nyelvvizsgával nem rendelkező diplomásoknak
nyelvicikk

Március 13-ától lehet regisztrálni a Diplomamentő Programra, melynek keretén belül angol, német és francia nyelvi képzést biztosítanak azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem tudják átvenni diplomájukat.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. programjáról bővebben az alábbi közleményben olvashatnak!

Tisztelt volt Egyetemisták, Főiskolások!

"Örömmel tájékoztatjuk Önöket, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg, hogy a Kormány által támogatott Diplomamentő Programra való regisztrációt március 13-án megnyitottuk. A Program keretein belül jelentkezni tudnak angol, német és francia nyelvből 120, 180 valamint 240 órás képzésekre, melynek végeztével a képzésbe bekerülők államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tehetnek 2015. december 31-ig. Jelentkezni az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján, a www.ofa.hu-n elérhető OFATÁR rendszerben lehet. A regisztrálóknak lehetőségük nyílik arra, hogy előzetes igényfelmérésben vegyenek részt, amelyben felmérésre kerül, hogy milyen nyelvből, milyen óraszámban, milyen intenzitással kívánnak részt venni a Diplomamentő programban. Ezen felül a képzési helyszínek pontos meghatározásához, illetve az adott helyszínen az igényeknek megfelelő számú és intenzitású képzés indításához fontos információkat kapnak a program résztvevői. Az egyéneknek szóló pályázati felhívás az OFA nKft. honlapján fog megjelenni, amelyet követően megnyílik a lehetőség a rendszerben való pályázásra. Ennek várható időpontja április közepe. A képzésre való jelentkezést szintfelmérés követi. Amennyiben a pályázó jogosulttá válik rá, a képzésben térítésmentesen vehet részt. A támogatás azonban a nyelvvizsga költségére nem terjed ki, kivéve a regisztrált álláskeresői státuszban lévőket, akiknek az első nyelvvizsga-lehetőség támogatott. Amennyiben nem sikerül az első nyelvvizsga, úgy még két lehetséges alkalommal mehetnek el nyelvvizsgára a program végéig. Ahhoz, hogy a tervezett 73 településen el tudjuk indítani a képzéseket, szükséges, hogy információval rendelkezzünk a leendő képzésen részt vevők igényeiről, ezért kérem, hogy április 4-ig szíveskedjen a programban való részvételi szándékát az OFATÁR rendszerben rögzíteni. Amennyiben a regisztráció során kérdésük merülne, úgy azt a diplomamento@ofa.hu e-mail címre tehetik fel. Sikeres pályázást kíván az OFA nKft.!" - olvasható közleményükben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.