Bulvár

Kecskerákokat csempészett volna át a férfi

Kecskerákokat csempészett volna át a férfi

2014. március 12., szerda
Kecskerákokat csempészett volna át a férfi

Vádemelést javasol a Makói Rendőrkapitányság a férfi ellen, aki Nagylaknál próbált kecskerákokat átcsempészni, hogy megegye őket - írja a police.hu.

A nagylaki határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2013. november 8-án 22 órakor egy belga mikrobusz, amelyben heten utaztak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az ellenőrzés során a gépjármű utasterében 72 darab kecskerákot találtak egy kartondobozban. A román sofőr nem rendelkezett a szállításhoz szükséges hatósági engedéllyel, ezért a rendőrök előállították a Makói Rendőrkapitányságra, ahol természetkárosítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A 26 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy azért vitte magával az ollós állatokat, hogy később megfőzze azokat. A 3,6 millió forint eszmei értékű rákszállítmányt a rendőrség lefoglalta és a Szegedi Vadasparkban helyezte el. A vadaspark munkatársai mindent megtettek azért, hogy az állatokat életben tartsák, de a gondos ápolás ellenére később valamennyi egyed elpusztult. A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az ügy iratait a napokban a Makói Járási Ügyészségnek küldte meg vádemelési javaslattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.