Karate: három magyar bajnoki címet szereztek a Tisza Volán sportolói

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

BodorGaborHoningAdamHoningAlexKohegyiZoltanA hétvégi karatés nemzeti viadalon Höning Alexander, öccse, Ádám, valamint a férfi csapat is a dobogó tetejére állhatott, Kőhegyi Zoltán bronzérmes lett, így hárman is bekerültek Szegedről a világversenyekre utazó keretbe.

Hatvanöt egyesület csaknem 600 versenyzőjének részvételével zajlott le a hétvégén Mogyoródon a karatésok 2014-es magyar bajnoksága. A verseny amellett, hogy a sportág legnagyobb hazai ünnepe volt mind a finnországi Eb-re, mind az őszi brémai vb-re az utolsó kvalifikációs verseny volt. Éppen ezen okból volt ez fontos verseny a Tisza Volán SC sportolóinak. Kőhegyi Zoltán súlycsoportot váltott, sérülés után szállt be a 75 kilósok versengésébe, ahol már nem volt esélye utolérni az Eb-kvalifikációban a pesti Eb-n bronzért küzdő Virág Andrást. Az első tornán Virág verte Kőhegyit a döntőben, 1 pont előnyt szerezve. A következő tornán Laskóban azonban Kőhegyinek sikerült begyűjteni két győztes meccsével 2 pontot, így a vb-re tartó versengésben 1 pont előnnyel indult a versenyben. Bár kettejük párharca volt a borítékolható döntő, a papírforma nem jött be: Kőhegyi a tavasszal junior vb-bronzérmes Hárspataki Gáborral nem bírt el. A vigaszágon már nem hibázott a szegedi versenyző, és bronzzal zárt. Hárspataki azonban kitűnő formát mutatott, és Virág ellenében is győzni tudott. A fiatal tehetség ugyan a kvalifikációban nem tudta beérni riválisait, ám a szabályok értelmében ha ugyanattól kap ki a második és a harmadik, akkor ugyanannyi pontot is kap, vagyis Kőhegyi hajszálnyi előnye a vb-re megmaradt.

A 84 kilósok közt Höning Alexander két mérkőzést nyerve a döntőbe verekedte magát, amit magabiztosan hozni tudott, és ezzel magyar bajnoki címet szerzett. Eredményével mindkét világversenyre utazó kerettag. A juniorok +76 kilós kategóriájában a testvérnek, Höning Ádámnak is sikerült a győzelem, újabb arannyal gazdagította a családi vitrint.

Lassingleitner Fruzsina, a TVSC Eb-bronzérmes versenyzője ezúttal nem járt sikerrel a pontszerzésben, ám ő az Eb-szereplését a korábbi versenyeken már bebiztosította, a 61 kilóban ő képviseli hazánkat Tamperében.

A Tisza Volán SC a Kőhegyi Zoltán, Höning Alexander, Bodor Gábor összetételű csapata a nap végén a férfi csapatküzdelmeket is megnyerve a nap harmadik magyar bajnoki címét szállította Szegedre.

Vasárnap az utánpótlás kategóriában két szegedi nevelésű ifjú versenyző lépett tatamira és járt sikerrel a 12-13 éves korosztályban: Ratkai Levente a -48 kg-ban bronzérmet, Odrobina András a +48 kg-ban ezüstérmet szerzett.

Előző sztori

Egészségcseppek: Kis lépésekkel az egészséges életmódig + VIDEÓ

Következő sztori

Bohács Zsolt Szőregen: A zsebekben is érezhető a kormány teljesítménye + FOTÓK