Közélet

Hétfőn kezdődnek az agykutatás hetének rendezvényei

Hétfőn kezdődnek az agykutatás hetének rendezvényei

2014. március 8., szombat
Hétfőn kezdődnek az agykutatás hetének rendezvényei

Az agy eddig megismert működési-szerkezeti sajátosságairól és az agykutatás jelenlegi kérdéseiről hallhatnak az érdeklődők a hétfőn kezdődő Nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozaton.

Magyarország több nagyvárosában és kisebb településeken is szerveznek vasárnapig olyan eseményeket, amelyeken jeles idegtudósok közreműködésével ismertetik az agyműködés és idegrendszeri kutatás egyes kérdéseit - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel. Az MTA Természettudományi Kutatóközpont pszichofiziológiai játszóházában a látogatók felügyelet mellett vizsgálhatják meg saját pszichológiai-idegélettani reakcióikat kedden, szerdán és csütörtökön, kedden pedig ismeretterjesztő előadásokkal várják az érdeklődőket a játszóház méréseinek tudományos megértéséhez. Az agy szerkezetét és működését bemutató köztéri képkiállítás a budapesti Egyetemisták Parkja sétányon látható keddtől csütörtökig. A Debreceni Egyetem Idegtudományi Doktori Iskola PhD hallgatói a debreceni középiskolákban tartanak biológia órákat és szakköri foglalkozásokat, a tarnaszentmiklósi óvodákban a Hanyi-Parti Egyesület tagjai vezetnek kiscsoportos foglalkozásokat a témában rajzolás, gyurmázás, játékos kérdések és vetítések segítségével. A Pécsi Tudományegyetemen kedden előadások és gyakorlati bemutatók, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban csütörtökön az aktuális agyi kérdésekről szóló előadások és laboratóriumi bemutatók színesítik a programokat. A rendezvényeket a Nemzeti Agykutatás Program, a Magyar Idegtudományi Társaság, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a Richter Gedeon Gyógyszergyár és az Integra Kft. támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.