Bulvár

Egy hónap után került meg az Újszegedről elcsatangolt pumi

Egy hónap után került meg az Újszegedről elcsatangolt pumi

2014. március 12., szerda
Egy hónap után került meg az Újszegedről elcsatangolt pumi
03_gazdi_kezeben

Portálunk és a VTV Szeged híradása mellett taxitársaságok, postások és állatmentők is keresték az Újszegedről eltűnt 16 éves pumit. Csontsoványan, bogánccsal és sebesülésekkel, de meglett az idős kutyus Tiszaszigetnél, otthon piheni ki a fáradalmakat.

Egy hónap csatangolás után került elő Baba: az idős pumikeverék egy újszegedi család udvarából tűnt el, keresésébe

portálunk

és Városi Televízió Szeged is bekapcsolódott, de a helyi állatvédők, taxisok és postások is nyitott szemmel jártak a kutyus nyomában. Gazdája nagyon féltette, hiszen a 16. életévét is betöltött eb már igen rosszul lát és hall, és mivel egész életében szobakutyának tartották, nehezen is tudott tájékozódni odakint. "Egész Szeged összefogott azért, hogy a kutyus előkerüljön, amiért nagyon hálásak vagyunk. Rengeteg telefont kaptunk, sokan látni vélték, de nem tudták megfogni" - mondta

Gódor Petra

, a kutyus gazdija, egyben háláját is kifejezve azért, hogy ilyen sok ember szeretett volna segíteni nekik. Szinte pontosan egy hónappal az eltűnését követően, múlt szombat éjszaka érkezett a hívás, amire vártak: a kutyus előkerült, és bár rossz bőrben van, komolyabb baj láthatóan nem érte. Újszentiván és Tiszasziget között, az út szélén botorkálva lelt rá az idős kutyusra egy pár, akik rögtön felhívták a cikkben közölt telefonszámot. Rendkívül soványan, sebesülésekkel és bogánccsal a szőrében találták meg, nyakörvének fém alkatrészei is berozsdásodtak - mivel szobakutyaként nevelkedett, érthetően megviselte a szabad ég alatt töltött hónap. Ugyan 30 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az ebre, megtalálói egy forintot sem fogadtak el a hálálkodó családtól. Baba otthon piheni ki az elmúlt hónap fáradalmait, kozmetikusnál is volt, láthatóan sokat javult az állapota két nap alatt.

02_megtalalas_utan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.