Közélet

Almával köszöntötte a szegedieket nőnapon az LMP

Almával köszöntötte a szegedieket nőnapon az LMP

2014. március 8., szombat
Almával köszöntötte a szegedieket nőnapon az LMP
lmp_nonap01_ia

A politikában és a munkaerőpiacon is jelentős hátrányban van a szebbik nem - hívta fel a figyelmet nőnap alkalmából a szegedi LMP. Tanács Eszter országgyűlési képviselőjelölt szerint a zöld párt tudja a legtöbb nőt sorai között, igazságosabb bérezést és erőszakmentes otthonokat szeretnének. A Dugonics téren sétálók egy-egy almát is kaptak tőlük.

Virág helyett a párt színéhez is passzoló zöld almát ajándékozott a Dugonics téren sétáló nőknek

Tanács Eszter

szombaton. Az LMP országgyűlési képviselőjelöltje emellett kis transzparensekkel hívta fel a figyelmet nőnapon arra, hogy a szebbik nem súlyosan alulreprezentált a politikában, és kedvezőtlenebb helyzetben van a munkaerőpiacon is. "A lakosságot tekintve a nők aránya nagyjából egyenlő a férfiakéval, ennek ellenére a parlamenti képviseletük 9%-os csupán, ráadásul a közeljövőben ez úgy tűnik, tovább csökken majd. A hazai pártok közül az LMP-nek van a legtöbb női képviselője, azért dolgozunk, hogy a döntéshozatalban is megerősítsük a szerepüket" - mondta Tanács Eszter. Más területeken is megmutatkozik az egyenlőtlenség az LMP-s képviselőjelölt szerint, átlagosan körülbelül 15%-kal keres kevesebbet egy nő férfi munkatársánál ugyanabban a pozícióban. A Munkát és gyereket programpontjukban kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a nőknek ne kelljen választani az anyaság és a hivatás között - a teljes munkaidős állások rugalmasabbá tétele lenne a cél, mindez persze úgy, hogy ne a munkáltató kárára történjen, hiszen az ismét a nők esélyeit gyengítené a munkaerőpiacon.

lmp_nonap02_ia

Emellett a családon belüli erőszakkal szemben is határozottabb fellépést javasol a párt, hiszen a házon belül elcsattant pofonok sok esetben a házon belül is maradnak. Tanács Eszter szerint sokan még mindig inkább mondvacsinált problémaként tekintenek erre, a nőnap pedig jó alkalmat szolgál, hogy a hosszú ideje berögzült, rossz szemléletre felhívják az emberek figyelmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.