//

Almával köszöntötte a szegedieket nőnapon az LMP

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lmp_nonap01_iaA politikában és a munkaerőpiacon is jelentős hátrányban van a szebbik nem – hívta fel a figyelmet nőnap alkalmából a szegedi LMP. Tanács Eszter országgyűlési képviselőjelölt szerint a zöld párt tudja a legtöbb nőt sorai között, igazságosabb bérezést és erőszakmentes otthonokat szeretnének. A Dugonics téren sétálók egy-egy almát is kaptak tőlük.

Virág helyett a párt színéhez is passzoló zöld almát ajándékozott a Dugonics téren sétáló nőknek Tanács Eszter szombaton. Az LMP országgyűlési képviselőjelöltje emellett kis transzparensekkel hívta fel a figyelmet nőnapon arra, hogy a szebbik nem súlyosan alulreprezentált a politikában, és kedvezőtlenebb helyzetben van a munkaerőpiacon is.

“A lakosságot tekintve a nők aránya nagyjából egyenlő a férfiakéval, ennek ellenére a parlamenti képviseletük 9%-os csupán, ráadásul a közeljövőben ez úgy tűnik, tovább csökken majd. A hazai pártok közül az LMP-nek van a legtöbb női képviselője, azért dolgozunk, hogy a döntéshozatalban is megerősítsük a szerepüket” – mondta Tanács Eszter. Más területeken is megmutatkozik az egyenlőtlenség az LMP-s képviselőjelölt szerint, átlagosan körülbelül 15%-kal keres kevesebbet egy nő férfi munkatársánál ugyanabban a pozícióban. A Munkát és gyereket programpontjukban kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a nőknek ne kelljen választani az anyaság és a hivatás között – a teljes munkaidős állások rugalmasabbá tétele lenne a cél, mindez persze úgy, hogy ne a munkáltató kárára történjen, hiszen az ismét a nők esélyeit gyengítené a munkaerőpiacon.

lmp_nonap02_ia

Emellett a családon belüli erőszakkal szemben is határozottabb fellépést javasol a párt, hiszen a házon belül elcsattant pofonok sok esetben a házon belül is maradnak. Tanács Eszter szerint sokan még mindig inkább mondvacsinált problémaként tekintenek erre, a nőnap pedig jó alkalmat szolgál, hogy a hosszú ideje berögzült, rossz szemléletre felhívják az emberek figyelmét.

Default thumbnail
Előző sztori

Századvég: erősödött a Jobbik, változatlan a Fidesz és a baloldali lista támogatottsága

Következő sztori

Labdarúgás: büntetőt hibázott, és kikapott a Vásárhely + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek