//

A jeges megmérettetés után a fürdőben küzdöttek a Diadal csapatai + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diadal31_gsMárcius 7-én rendezték a Diadal harmadik fordulóját a szegedi Napfényfürdőben, ahol 10 általános iskola diákjai versenyeztek a vizes sportok jegyében.

November elején nagy sikerrel folytatódott a tavalyi tanévben útjára indult Diadal általános iskolásoknak szóló sportos-ügyességi vetélkedősorozat. útjára. A 3. fordulónak ezúttal a szegedi Napfényfürdő Aquapolis adott otthont péntek délután, s a helyszín különleges adottságain, nevezetesen a vízen kívül más is egyedivé tette a versenyek hátterét: a farsangi ünnepségek köré csoportosultak.

A legutóbbi megmérettetésen sztárvendégek is csatlakoztak a teamekhez, a Szegedi Vízmű Taylor & Nash Szegedi Egyetem OB I-es vízilabdacsapatának egy-egy tagja erősítette a versenyzőket. Volt olyan feladat, amelyben a gyerekeknek a medence aljáról különféle farsangi kellékeket kellett összeszedniük, végül pedig fel kellett öltöztetniük a csapatok felnőtt segítőit. Különösen élvezték a csúszda gyorsulási versenyt, a víz alatti búvárkodást és az a feladatot is, amikor wc-pumpával merték a medence vízét egy vödörbe.

A fordulót szoros küzdelemben a Ságvári-suli nyerte, de mögöttük mindössze egy ponttal lemaradva lett második a Juhász Gyula-suli. A fordulót követően nagyon kis pontkülönbségekkel vágnak neki a csapatok a negyedik, Maty-éri fordulónak. Az eredményekről részletesebben ITT tájékozódhatsz.

A Diadal lebonyolítása idén nem változott sokat, a legfontosabb újdonság, hogy ebben a tanévben már nem csak szegedi iskolák alkotják a 10 csapatos mezőnyt. A Szegedi Arany János Általános Iskola, a Szegedi Gregor József Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a Tarjánváros III. Sz. Általános Iskola, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Béke Utcai Általános Iskola, illetve a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola mellett idén benevezte csapatát a Kisteleki Általános Iskola és az Algyői Általános Iskola is. Az együttesekben 4-8. osztályos tanulók szerepelhetnek, évfolyamonként 2-2 lány és fiú, továbbá két tanár is erősítheti az oktatási intézmények alakulatát. A feladatok között találhatóak előre kiadottak és meglepetésnek szántak is, labdajátékok és erőnléti számok egyaránt. Akárcsak 2012/2013-ban, ezúttal is egy vándorpajzs a végső győztes 365 napra szóló jutalma, illetve egy háromnapos balatoni kirándulás. A verseny öt fordulóból áll, amelynek hátralevő állomásai a következők:

2014. április – Maty-éri Olimpiai Központ
2014. május – Városi Sportcsarnok

A tornáról bővebb információk a diadalter.hu oldalon találhatók.

no images were found

Előző sztori

Kigyulladt egy szemeteskonténer a Rózsa utcában

Következő sztori

Szőregen mentett életet a Szilvásváradról telefonáló néni