Közélet

Újabb fiatal tehetség a Somogyi-könyvtárban

Újabb fiatal tehetség a Somogyi-könyvtárban

2014. február 28., péntek
Újabb fiatal tehetség a Somogyi-könyvtárban

Bozóky Andreával, a szegedi egyetem zeneművészeti karának adjunktusával és a Sófi-ösztöndíjas Ötvös Csilla gitárművésszel folytatódik a Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden sorozata március 5-én, szerdán délután 5 órától a Somogyi-könyvtár alagsori klubjában.

Ötvös Csilla

1987-ben született Kecskeméten. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar hallgatójaként 2009-ben gitártanár, kamaraművész szakon, 2011-ben klasszikus hangszerművész, klasszikus gitárművész szakon diplomázott. 2007-ben Erasmus-ösztöndíjat nyert, így Németországban, a Fachhochschule Osnabrück Institut für Musikpedagogik-Konservatorium intézményében töltött egy szemesztert. 2006-ban a VII. Belgrádi Nemzetközi Gitárversenyen, 2007-ben a VIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál versenyén vett részt. 2004-2011-ig rendszeres résztvevője volt a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál hazai és külföldi művészek által tartott mesterkurzusainak. 2010-ben a VI. Szegedi Művészeti Akadémián, 2011-ben a Filharmónia és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar karácsonyi koncertjén lépett fel, 2011-ben és 2012-ben az SZTE Sófi Alapítványnak köszönhetően a budapesti Művészetek Palotájában adott önálló koncerteket. A Közéleti Kávéházba mestere,

Bozóky Andrea

kíséri, házigazda

Szalay István

, a Közéleti Kávéház Kuratóriumi elnöke lesz. A Somogyi-könyvtárban hónapról hónapra bemutatkoznak az SZTE Tehetségponton belül működő SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 10 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 11 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez. További részletek a Somogyi-könyvtár honlapján, a http://www.sk-szeged.hu/1570 -n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.