Közélet

Udvariassági szabály megemlékezni egy ország megalapításáról

Udvariassági szabály megemlékezni egy ország megalapításáról

2014. február 13., csütörtök
Udvariassági szabály megemlékezni egy ország megalapításáról

Az államközi kapcsolatokban elemi udvariassági szabály megemlékezni egy ország, jelen esetben a köztársasági Irán megalapításáról - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Havasi Bertalan

az Iráni Iszlám Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából küldött kormányfői távirattal kapcsolatos ellenzéki bírálatokra reagált. Szerdán a baloldali összefogás pártjai úgy kommentálták a miniszterelnöki táviratot, hogy

Orbán Viktor

vezetésével Magyarország egyre gyorsuló iramban iratkozik ki az euroatlanti országok közösségéből, az LMP pedig azt közölte: a miniszterelnök rossz helyen kampányol. Az iráni nemzeti ünnep alkalmából

Áder János

államfő is táviratban üdvözölte az iráni népet. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatósága közleményében szintén azt írta: a diplomáciai udvariasság - immár évszázados - hagyományai szerint nemzeti ünnepük alkalmából azoknak az országoknak a népét, amelyekkel diplomáciai kapcsolatban állunk, az adott ország vezetőihez intézett táviratban vagy levélben köszöntjük. Közleményükhöz csatolták Sólyom László volt köztársasági elnök 2010-ben kelt, az iráni államfőhöz intézett, hasonló tartalmú üdvözlő táviratát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.