Télűző maszkot készítettek, kiszebábot égettek Szőregen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szoreg_teluzo_010Nagyon várják a tavaszt a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatos diákjai. Február 27-én a Faluházban télűző maszkokat készítettek, a programon sok első osztályos kisdiák vett részt.

Fogyott a sok színes papír, festék, előkerült a krumpli nyomda, és a színes madártollak is felkerültek a maszkokra. Azonban a telet az álarcok nem ijesztették el kellőképpen, így télboszorkát is égettek az iskolások. Szinte egy tűt sem lehetett leejteni a Rózsák terén, ahol az előzőleg felállított bábot jelképesen elégették, ezzel is hirdetve: vége a télnek, jöhet a tavasz! Mindkét rendezvényen részt vett Rózsavölgyi József Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, aki elmondta, nagyon örül annak, hogy az iskola ilyen szépen tartja ezt a több, mint tízéves hagyományt, és reméli, hogy az elkövetkezendő években is mindig megrendezi Szőreg a jelképes télbúcsúztatót. Kiemelte továbbá, nagyon fontos, hogy a lelkes pedagógusok által átadott ismereteket, hagyományokat a gyerekek is tovább adják majd a saját gyerekeiknek, unokáiknak, így ne vesszen ki a hagyomány a magyar lélekből. A gyerekek hangos skandálásával búcsúzott a tél: „Kivisszük a betegséget, bevisszük az egészséget!”

no images were found

Előző sztori

Az IH-ban keresi a boldogságot az arany ember + JÁTÉK

Következő sztori

SZerinTEd? – Balogh Réka válaszol