Közélet

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával

2014. február 19., szerda
Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával

Szeptembertől még több gyermek ismerkedhet meg a lovaskultúrával: a tervek szerint idén ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovasoktatás központi költségvetési forrásból - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

"Hamarosan elkészül az a kormány-előterjesztés, amely azt célozza, hogy 2014 szeptemberétől a jelenleginél több általános iskolában valósuljon meg a lovasoktatás" - idézte a közlemény Budai Gyula parlamenti államtitkár Kecskeméten elmondott szavait. Budai Gyula és Dallos Gyula mesteredző, örökös magyar díjugrató bajnok a Bács-Kiskun megyei városban a Hírös Lovardában egy tanrendi lovasórán vett részt. A közlemény szerint az államtitkár beszámolt arról, hogy az általános iskolai lovaskultúra-oktatás széles körű bevezetésének lehetőségeiről a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Magyar Lovassport Szövetség képviselőivel folyamatos az egyeztetés, és egy munkacsoport is alakult a lovaskultúra-oktatás kiszélesítésére. A nemzeti lovaskultúra-oktatás főbb célkitűzései között a lovaskultúra, a magyar lovas hagyományok, a lovaglás gyakorlati alapjainak megismertetése, valamint a környezettudatos és egészséges életmódra történő nevelés szerepel. A tantárgy a tanulók számára választható lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.