Közélet

Szegeden is indul a tavaszi nagytakarítás

Szegeden is indul a tavaszi nagytakarítás

2014. február 26., szerda
Szegeden is indul a tavaszi nagytakarítás

Február végétől a szegedi közterületeken is elkezdik a nagytakarítást a környezetgazdálkodás munkatársai, segítségükre lesznek a a Munkaügyi Központon keresztül érkező közhasznú munkások is. Az utakon közlekedők fokozott figyelmét kérik a dolgozók biztonságáért!

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleményét alább olvashatják.

Tavaszi nagytakarítás

"A még közepes kockázatúnak ítélhető időjárási előrejelzések 2 heti időtávja szerint nem valószínű hosszabb fagyos időszak az elkövetkezőkben. Így a korábbi évekhez hasonlóan társaságunk a kezelésében lévő közutak, bicikliutak, buszmegállók rendbetételével befejezheti az ősszel lombgyűjtéssel kezdődött közterületi nagytakarítását. A tavaszi nagytakarítással a kezelésünkben lévő, kiemelt szegéllyel rendelkező utak, útpadkák takarítását végezzük kézi és gépi erővel február végétől folyamatosan. A tél elmúltával az utakon maradt síkosság mentesítő anyag, illetve egyéb szennyeződéseket (sár, por, apró falevél, csikk) fogjuk összetakarítani. Segítségünkre lesznek a Munkaügyi Központon keresztül érkező közhasznú munkások is, akik társaságunk szakképzett koordinálása, felügyelete mellett fognak a tömegközlekedési utak, gyalogátkelőhelyek, kerékpárutak, buszmegállók tisztítási munkálataiban közreműködni. A feladat megkezdése előtt a közmunkások munkavédelmi oktatásban fognak részesülni. Az utak felsepréséből származó hulladékot társaságunk konténerekben szállítja deponálásra a Sándorfalvi Úti Regionális Hulladékkezelő Telepre. Biztonságos munkavégzésük érdekében kötelező számukra a sárga láthatósági mellény használata, továbbá bizonyos útszakaszokon ideiglenesen közúti jelzőtáblákat, jelzőbójákat helyezünk ki, ezért szíves megértésüket kérjük az utakon közlekedőknek, valamint fokozott figyelemmel legyenek munkatársainkra! A belvárosi fizetőparkoló rendszer és a városon áthúzódó főútvonalak tisztítása más társaságok feladatkörébe tartozik. Az ingatlanokhoz kapcsolódó járdaszakaszok takarítása a padkáig a tulajdonos vagy a bérlő, üzemeltető kötelessége" - írta közleményében

Makrai László

ügyvezető igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.