Kultúra

Száz kép Szeged elmúlt száz évéről a Fekete Házban + FOTÓK

Száz kép Szeged elmúlt száz évéről a Fekete Házban + FOTÓK

2014. február 7., péntek
Száz kép Szeged elmúlt száz évéről a Fekete Házban + FOTÓK
SZS20140206_huszadik_szazadi_szeged_fekete_haz_017

Csütörtökön ünnepélyes megnyitó keretei között nyílt meg a Móra Ferenc Múzeum fotókiállítása a Fekete Házban. A "XX. századi Szeged villanófényben" nevet viselő tárlat száz fényképpel, illetve korabeli használati tárgyakkal igyekszik bemutatni a Tisza-parti város elmúlt száz évet felölelő történelmét.

A Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből összeállított kiállításon minden évtizedet tíz-tíz kép hivatott képviselni, így többek között felbukkan a Rákosi- és Sztálin-óriásportrékkal „ékesített” szegedi ruhagyár, a Nemzeti Színház kommunista vezényszavakkal körbemolinózott terme és a ledöntött Lenin-szobor is. Az érdeklődők megismerhetik, hogyan festett a tárlat helyszíne, a Fekete ház hadikórházként, milyenek voltak a Széchenyi téren átsuhanó gokartok, vagy hogy milyen volt húsz éve egy szegedi diáktüntetés. A megnyitón

Fogas Ottó

múzeumigazgató köszöntötte a megjelent érdeklődőket, majd

Kormos Tibor

, a Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési és Idegenforgalmi Bizottság alelnöke mesélt el néhány különleges és érdekes anekdotát a huszadik századból. A tárlat március 31-ig látogatható, minden nap 10 és 18 óra között a Fekete Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.