Sport

Pick Szeged: Fel Svédországba!

Pick Szeged: Fel Svédországba!

2014. február 11., kedd
Pick Szeged: Fel Svédországba!
pick_nantes_mj-72

Kedden útra kelt északi túrájára a Pick Szeged. A Pastor-legénység az EHF-kupa csoportkörében a svéd Kristianstad vendégeként lép pályára.

Vasárnap magabiztos vezetés után szoros győzelmet aratott a Tisza-parti alakulat az EHF-kupa csoportmeccseinek nyitófordulójában a francia Nantes vendéglátójaként, miközben a szerda esti ellenfél 37-30-as vereséget szenvedett Eperjesen. Mindezek nyomán nem tűnik nehéz ügynek a svéd kirándulás, ám ismerve az ország kézilabdakultúráját, aligha számíthatnak sétagaloppra Vadkertiék. Ola Lindgren alakulata igazi skandináv csapat, hazai játékosokon kívül dán és izlandi kézilabdások alkotják. Noha svéd élcsapatnak számít az elmúlt szezonban elért 2. helyével, bajnoki címet meglehetősen régen ünnepelhetett az egyesület: eddigi négy bajnoki diadalukból a legutolsót 61 esztendeje, 1953-ban szerezték. Mind az eredmények, mind a játékosállomány tekintetében a Pick Szeged a találkozó egyértelmű esélyese, ennél fogva a svéd gárda elsősorban ötezer fős arénájának hangulatában bízhat. A Kristianstad legutóbb egy hete, február 5-én 26-21-es győzelemmel hangolt a nemzetközi kupaszereplésre az Ystads ellen a svéd Elitserienben, ezután következett a C csoportban elszenvedett 37-30-as fiaskó a felvidékiektől. A Pick háza tájáról származó hírek szerint

Alen Blazevic

biztosan nem játszhat a skandinávok ellen. A horvát védő combjában részleges lovaglóizom-szakadást diagnosztizáltak a vasárnapi csatában elszenvedett sérülését követően. Az 50. percben piros lappal kiállított bosnyák

Vladimir Vranjes

ugyanakkor játszhat szerda este, mivel a megkérdőjelezhető jogosságú ítélet kapcsán vizsgálódik az EHF, s amíg az ügyben végleges döntés nem születik, játszhat a beálló. A találkozót szerda este 19 órától rendezik a svéd csapat otthonában, Kristianstadban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.