Közélet

Megváltozott munkaképességről a foglalkoztatás tükrében + FOTÓK

Megváltozott munkaképességről a foglalkoztatás tükrében + FOTÓK

2014. február 18., kedd
Megváltozott munkaképességről a foglalkoztatás tükrében + FOTÓK
SZS20140218_foglalkoztatars_muhelymunka_001

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának témájában tartott kedden szakmai műhelymunkát az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) a Novotel Hotelben.

„Kiemelt projektünk lehetőséget biztosít a pályázatot nyert szakmai szervezeteknek szakmai támogatásra, kapcsolatépítésre, rendezvényeken, tematikus konferenciákon és szakmai műhelyeken való részvételi lehetőség biztosításával. Célunk, hogy ezek a nyertes projektek a lehető legideálisabban valósuljanak meg, a szereplők megismerjék egymást, szakmai berkeken belül elinduljon a hálózatosodás folyamata. A szombathelyi nyertes ismerhesse meg például a békéscsabai tapasztalatait, alakuljon ki egy olyan országos fórum a tranzit- és innovatív foglalkoztatásokra irányuló pályázatok nyertesei között, ami nóvumot tud hozni ezen szervezetek szakmai paradigmájába” – foglalta össze röviden a programot

Besenyi Sándor

, az OFA Dél-alföldi Regionális Irodájának munkatársa.

SZS20140218_foglalkoztatars_muhelymunka_005

Kifejtette, a keddi, „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” című műhelymunka kérdésköre a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának feltételeiről, lehetőségeiről szólt. A megjelent előadók segítségével arra keresték a választ, hogyan kell egy munkáltatónak a foglalkoztatási körülményeket kialakítania, és hogyan tud minél magasabb szintet elérni ezzel a foglalkoztatási móddal ennél a szakmacsoportnál. „Ez úgymond egy rögtön ható szer, mert a találkozások alkalmával a kedvezményezett szervezetek plusz információkat szerezhetnek egymástól, az ötleteket és megoldási metódusokat pedig akár a rendezvény végeztével azonnal tudják alkalmazni” – tette hozzá Besenyi Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.