Közélet

Megtartotta kampánynyitó nagygyűlését Szegeden a 2. számú választókerület Fidesz-stábja + FOTÓK

Megtartotta kampánynyitó nagygyűlését Szegeden a 2. számú választókerület Fidesz-stábja + FOTÓK

2014. február 2., vasárnap
Megtartotta kampánynyitó nagygyűlését Szegeden a 2. számú választókerület Fidesz-stábja + FOTÓK
BC5K0408

Több mint ötszáz résztvevővel tartott kampánynyitó rendezvényt szombaton délelőtt Csongrád megye 2-es számú választókerületének kormánypárti közössége. A Fidesz-KDNP pártszövetség szimpatizánsai a Belvárosi moziban gyűltek össze, hogy meghallgassák B. Nagy László választókerületi elnök programbeszédét.

A nagygyűlésen jelen volt

Kerényi János

, a Fidesz régióigazgatója,

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és

Nógrádi Zoltán

, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője. Velük együtt a kampányfeladatokban résztvevők sokasága is támogatásáról biztosította a jelöltet, aki kijelentette: pozitív hangvételű kampányra készül és kiáll a kormány eredményes gazdasági és társadalompolitikája mellett Szeged és a Homokhátság lakóinak érdekében. Igaz ugyan, hogy formálisan február 15-től startol el a választási kampány, de a Szeged és Újszeged fele részét, valamint a Homokhátság 12 települését magában foglaló 2. számú választókerület aktivistái úgy gondolták: eljött az idő, hogy rendezzék soraikat. Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke Ruzsa, Üllés, Zákányszék és Zsombó valamint a szegedi városrészek küldöttei teljesen megtöltötték a Belvárosi mozit. A rendezvény szónokai, politikusok és önkéntesek egységesen kiálltak a kormány eddigi törekvései mellett. Megerősítették: az elmúlt három év egyértelmű gazdasági és társadalmi eredményeit a választási kampány során meg fogják védeni, egy emberként felsorakoznak a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje, B. Nagy László mögött.

BC5K0331

A nagygyűlésen elsőként a választókerületben élők kaptak szót: három generáció képviselői, egy fiatal, egy középkorú és egy idős pár mondta el a közönségnek, miért fontos számukra a közelgő választás. Mindhárom korosztály a családokat segítő kormányzati politikát emelte ki, mint feltétlenül megvédendő értéket. Rajtuk kívül természetesen jelen voltak azok is, akik politikusként, hosszú évek óta állnak a köz szolgálatában, és végzik a munka azon részét, amit a parlamentben, vagy más választott közösségek tagjaként szokás. Kerényi János szerint az összeállt baloldal már csak kampánytechnika szintű döntéseket tud hozni, felkészületlen a kormányzásra, hiszen nincs is programjuk. A jobboldalnak viszont van miért kiállni, hiszen ilyen rövid idő alatt ilyen eredményeket felmutatni csak úgy lehetett, hogy azt a teljesítményt, amit az ország produkált a kormány visszafordította az emberekre. Hozzátette: ennek az átalakulásnak Csongrád megyében B. Nagy László állt az élén. Példaértékűnek és országosan is az egyik legsikeresebbnek nevezte azt, ahogyan itt a közigazgatás és az állami ellátórendszer átalakítása megtörtént, pedig - mint mondta – „a szegedi városvezetés mindent elkövetett, hogy megakadályozza ezt”. A kampányidőszakról szólva kiemelte: a párt szeretné rekordidő alatt összegyűjteni a jelöléshez szükséges aláírásokat, hogy utána már a munkára lehessen koncentrálni. Magyar Anna arról beszélt, hogy a kisebb létszámú parlamentben munkamegosztásra fog épülni a döntéshozatal, ezért fontos, hogy a térséget, a problémákat, lehetőségeket jól ismerő ember képviselje az ittenieket. „B. Nagy László a Homokhátság szülötte, a megye és Szeged érdekeit egyaránt hitelesen tudja képviselni” – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

BC5K0502

Nógrádi Zoltán úgy érvelt, jár ennek a politikai kurzusnak a következő négy év, hogy a felnövekvő generációkért tenni lehessen. „Kettős harcra kell készülni, harcolni kell a társadalmi szegénység ellen és harcolni kell a hatalmasokkal. A mi katonánk ebben a küzdelemben B. Nagy László, aki értünk vívja meg nevével és arcával életének talán legnagyobb harcát a következő időszakban. Itt vagyok, jelentkezem a feladatra, velem jön a Homokhátság, hogy mögéd álljunk” - biztosította támogatásáról Mórahalom polgármestere a képviselő-jelöltet. B. Nagy László programbeszédét a személyes politikai szerepvállalással kezdte. Mint elmondta sem a szocializmus, sem a rendszerváltás utáni liberális gazdaságpolitika nem tudta megteremteni azt a társadalmi jólétet, amit mindig ígérgettek. „2010-ben olyan helyzetet örököltünk, amiből vagy hitellel, vagy adóztatással lehetett volna kikerülni, ehelyett azonban a közteherviselést választotta a FIDESZ” – ez volt az a gazdasági-politikai irányultság, amivel azonosulni tudott, ezért vállalta el most a jelöltséget. Mint mondta: a kormány megnézte, mi van a bankok, monopolhelyzetben lévő szolgáltatók, multinacionális vállalatok pénzügyeivel és azt látta, ki lehet terjeszteni a közterheket erre a szektorra is. Az egykulcsos adórendszer 450, a rezsicsökkentés 240 milliárd forintot hagyott az állampolgárok zsebében, majd arra emlékeztetett, a baloldal programja két szóval összefoglalható: Mindent vissza! „Ez a közel 700 milliárd forint könnyűszerrel elvehető és kifizethetők belőle a támogatók. Valóságos program ez, ezért akarnak kormányváltást kierőszakolni” - vázolta a baloldali összefogás lényegét a képviselő-jelölt.. A választókerületre vonatkozó programját B. Nagy úgy kezdte: más igényei és lehetőségei vannak Szegednek és mások a Homokhátságnak. Míg ez utóbbi jövőképe a mezőgazdaságtól elválaszthatatlan, az arra épülő gazdálkodás és kereskedelem, adja a megélhetést, és kínálja a lehetőséget a fejlődésre, addig Szeged számára a tudomány és az innováció jelenthet kiutat abból a helyzetből, amelyben most van.

BC5K0347

„Szeged elkótyavetyélte a lehetőségeit, de új időszámítás kezdődhet a jövő héten, amikor miniszterelnök úr leteszi a lézerközpont alapkövét, február 6-án” – jelentette be B. Nagy a beruházás indulásáról szóló hírt, majd hozzátette: az itt élők problémáját érti, érzi. Mivel itt nőtt fel, ismeri a mezőgazdaság gondjait, de miután kutatóként is dolgozott, a tudományos tevékenység sem áll tőle távol. Meggyőződése, hogy mindkét nagy területet hitelesen tudja képviselni a parlamentben. „Többször megtapasztaltam már, hogy segíteni kell, hogy megértse egymást a politika és a szakma, az emberek és politikusok. Azt hiszem, jól tudok magyarról magyarra fordítani, közvetíteni az érdekek között. Ezt szeretném kamatoztatni a jövőben országgyűlési képviselőként” – fogalmazott. B. Nagy László beszéde végén a választásról, a kampányról is beszélt. Elmondta: pozitív hangvételű, tisztességes, becsületes kampányra készül. „Távol áll tőlem a negatív hangnem, csak akkor védekezek, ha támadnak. De azon leszünk, hogy mindent megtegyünk a Homokhátságért és Szegedért” – jelentette ki. Majd arra figyelmeztetett, az új választási rendszerben minden szavazat számít, nem veszik el a győztesek töredékszavazata sem. Ezért kellő önfegyelemmel, de nagy lelkesedéssel kell végigcsinálni a kampányt, hogy aztán a végén, április 6-án „mindenki ízlése szerint szavazzon ránk!” - zárta mondandóját a választókerületi elnök. További információk és képek a kormánymegbízott

weboldalán

és

Facebook-profilján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.