Sport

Labdarúgás: tartalékos Ásotthalom fogadja a bajnokjelölt szegedieket

Labdarúgás: tartalékos Ásotthalom fogadja a bajnokjelölt szegedieket

2014. február 28., péntek
Labdarúgás: tartalékos Ásotthalom fogadja a bajnokjelölt szegedieket
tisza_volan_asotthalom_mj-381

Vasárnap Ásotthalmon kezdi meg a tavaszi idényt a télen tovább erősödött Tisza Volán SC Szeged. A haziak tartalékosan, a vendégek nehéz meccsre számítva készülnek.

Vasárnap két nagy rangadót hoz a tavaszi rajt: míg

a listavezető Hódmezővásárhely a Mórahalommal csap össze

hazai környezetben, addig legfőbb riválisa, az ugyancsak a bajnoki címre törő Tisza Volán SC Szeged Ásotthalomra utazik. A 2. és a 6. helyezett összecsapásának papírforma szerint a vendégek az esélyesei. Ősszel egyébként

Faragó Bence

góljával

1-0-s Tisza Volán-siker született

a Felső Tisza parti stadionban.

Tartalékosan kezdi a tavaszt az Ásotthalom

ONLINE!

Az Ásotthalom TE - Tisza Volán SC Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 14.30-tól! Tartson velünk, szurkoljon kedvenceinek nálunk!

Már csak amiatt is

Tóth Ákos

gárdája tűnhet esélyesnek, mivel a házigazdák csapat jelenleg ezer sebből vérzik, legutóbbi felkészülési meccsüket követően Hevesi Tibor vezetőedző a tavaszi bajnoki rajtot kissé ironikusan a Tisza Volán újabb edzőmeccsének titulálta. "Nagyon sok a sérültünk, és a betegséggel bajlódó játékosunk, ráadásul a Délvidékről igazolt légiósaink,

Orosz Vilmos

és

Boris Vojnic-Tunic

játékengedélye sem érkezett meg. Így viszonylag tartalékosan tudunk csak pályára lépni, ami egy Tisza Volán ellen nem jó előjel. Természetesen igyekszünk mindent megtenni, hogy megnehezítsük a szegediek dolgát, nem is lehet más célunk" - közölte némi keserűséggel hangjában az ásotthalmi tréner, aki a SZEGEDma.hu-nak azt is elmondta, az alapozás során heti három edzéssel és egy felkészülési meccsel készültek, ez a bajnokság során heti két edzésre és a bajnoki mérkőzésre módosul. A csapat egyébként felemás eredményű, de kétségkívül tanulságos csatákat vívott:

az FK 1899 Szeged egységétől 3-1-re

,

Bácsalmáson 4-2-re kaptak ki

, ám Kisteleken az új szerzemények eredményes játéka már

győzelmet hozott (4-2)

, legutóbb pedig

a Kelebiát gyűrték le 3-1-re

. Hogy ezek a sikerek a Volán ellen mit érnek, az majd vasárnap 14.30-tól kiderül. Mindenesetre Hevesi Tibornak van min törnie a fejét, hiszen a csütörtöki edzést megelőzően még nem tudott biztosat mondani arra vonatkozóan, hogy körülbelül milyen kerettel állnak fel vasárnap.

tisza_volan_asotthalom_mj-391

A szegediek nem becsülik alá a vendéglátókat

Tóth Ákos alakulata -

a Baja elleni vereségtől

eltekintve - győzelmet győzelemre halmozott felkészülési találkozóin: téli új igazolásaik,

Ondrejó Tamás

és

Joseph Martial Ngalle

bemutatkozásán

2-1-re verték

az NB III-as Orosházát,

laza tízessel edzettek

egyet a megyekettes Mártély ellen (10-0),

a második félidőben elgázolták

a Békés megyei élvonal egyik bajnokaspiránsát, a Kondorost (5-0),

simán verték a Kiskunfélegyházi Honvédot (3-0)

, majd "házi rangadón"

az FK 1899 Szegedet is (6-0)

, végül a

Nagybaracskát gázolták el

a Tóth-legények (4-0). Utolsó edzőmeccsüket szerdán a szomszédos Bács-Kiskun megyei I. osztály téli 3. helyezettje, a Tompa ellen vívták volna szerdán, ám a vendégek még hétfőn lemondták a találkozót, így a héten már csak edzésekkel készültek a kék-feketék. "

Tóth Attila

egész télen sérült volt és továbbra is az, rá biztosan nem, továbbá frissen igazolt légiósunk,

Joseph Ngalle

játékengedélyét még mindig nem kaptuk meg, így vélhetően ő rá sem számíthatok a vasárnapi, ásotthalmi mérkőzésen. Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen az Ásotthalom a Mórahalom és a HFC legyőzésével ősszel bizonyította, hogy igenis számolni kell velük, főleg a hazai pálya speciális közegében, ahol a szurkolók szép számmal járnak meccsre biztatni kedvenceiket, s ez rendkívül becsülendő" - utalt az ősz eleji 1-0-s, majd a zárófordulóbeli 2-0-s ásotthalmi diadalokra a Volán trénere. "Évek óta élcsapatnak számítanak, s idei eredményeik is komoly munkáról tanúskodnak. Természetesen három pontért megyünk, de sima meccsre nem számítunk" - jegyezte meg az ellenfelet méltatva Tóth Ákos.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén (2013. augusztus 17.):

Labdarúgó megyei I. osztály 1. forduló: Tisza Volán SC Szeged - Ásotthalom TE 1-0 (0-0 )

Szeged, Felső Tisza parti stadion 150 néző. Vezette: Vereska (Kócsó, Bartucz).

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Dargó, Hacker, Grünvald, Buzási (Puhalák 58'), Szilágyi (Tóth A. 58'), Puskás, Beretka (Kazi 87'), Kulacsik (Szalma 69'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Ásotthalom:

Ábrahám - Szolákovics (Tóth B. 84'), Vastag, Kiszner (Gantner 60'), Németh, Rencsár, Török, Bogdán, Baji Sz. (Hatvani 64'), Baji R., Csáki.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Gól:

Faragó (79').

Sárga lap:

Buzási (35') illetve Vastag (41'), Baji R. (62'), Török (88').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.