Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: a végén izgulnia kellett, de nyert a Pick a Nantes ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

pick_nantes_mj 85Győzelemmel kezdte a csoportkört a Pick Szeged az EHF-Kupában. Végig fölényben játszottak a szegediek francia ellenfelükkel szemben, a mérkőzés végére mégis felzárkózott egy gólra a Nantes, így Juan Carlos Pastor tanítványainak nagyot kellett küzdeniük az egygólos sikerért.

Lendületesen kezdett a hazai környezetben játszó Pick Szeged, Larholm duplájával és Balogh szép átlövésével már a 4. percben három gólra nőtt a differencia a két csapat között. Bár ezt követően némileg magára talált a Nantes, a félidő közepén ismét produkált egy erősebb periódust Pastor mester legénysége, aminek révén már hatgólos előnyre is szert tettek a szegediek. Az igazsághoz tartozik, hogy a válogatott Mikler kiváló napot fogott ki, komoly fejtörést okozva ezzel a franciáknak. A játék képe a szünet után sem változott eleinte, maradt az átlagban 3-4 gólos különbség az eredményben, egészen az utolsó hat percig. Ekkor Thierry Anti tanítványai eszméletlen tempót diktálva egyetlen gólra jöttek fel, köszönhetően annak is, hogy a Szeged a hajrában mindössze egyetlen találatot tudott felmutatni – Balogh büntetője révén. Utólag azonban kiderült, a győzelemhez ez is elegendő volt, így a Pick győzelemmel kezdett az EHF-Kupa C csoportjának küzdelmeiben.

A csapat legközelebb szerdán lép pályára a nemzetközi kupasorozatban, akkor a Tatran Presov otthonában 37-30-as vereséget szenvedő Kristianstadt elleni idegenbeli összecsapás vár Larholmékra.

Férfi kézilabda EHF-kupa, C csoport, 1. forduló:

Pick Szeged – HBC Nantes 28-27 (18-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Taras Kouz, Viktor Zhoba (ukránok). Ellenőr: Felix Rätz (svájci).
Pick: MIKLER – Lasica 1, BALOGH 6, LARHOLM 7, Zubai 2, Ilyés 2, Källman 5. Csere: Tatai (kapus), Mindegia, Vadkerti, Gidai, PRCE 4, Blazevic, Czina, Vranjes 1, Ancsin. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nantes: Maggaiez – CAMARERO 7, Maqueda Pena 3, Gharbi, Feliho, Claire 5, RIVERA FOLCH 6. Csere: Skof (kapus), Toumi, Vujic, Nyateu, JONSSON 4, Sayad 1, Garcia Rubio 1. Vezetőedző: Thierry Anti.
Hétméteres: 7/5, ill. 4/3.
Kiállítás: 6 perc, ill. 8 perc.
Piros lap: Vranjes (50′).

Juan Carlos Pastor: “Elég jól kezdtük az első félidőt, jól játszottunk, de a második játékrészben többször is visszahoztuk az ellenfelünket a meccsbe. Vranjes piros lapja kulcsmomentum volt, sokkal jobban reagálta le a a szituációt a Nantes. Úgy érzem, többet érdemeltünk ezen a meccsen, de a lényeg a két pont, hiszen legközelebb egy igazán kemény meccs vár ránk Svédországban.”

Thierry Anti: “Nehéz meccs volt a mai, mivel a rossz kezdés után gyakorlatilag azzal telt a meccs, hogy futottunk a Pick után. Próbáltunk különböző taktikai variációkkal és cserékkel megoldani a helyzetet, de bevallom őszintén, volt egy olyan periódusa a meccsnek amikor azt éreztem, teljesen össze fogunk omlani. Entrerios nem tarthatott ma velünk, és nem először fordult elő, hogy Maqueda nem hozta az elvártakat. Így a fiataloknak kellett többet vállalniuk, de ez a mai feladat egyelőre meghaladta a képességeiket. Boldog vagyok ugyanakkor a második félidei játékunk miatt, és gratulálok a Pick Szegednek a győzelemhez.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

60′ Az utolsó perc kezdődik, tartja a labdát a Szeged. Mindegía vállalja el, de kapufa, Claire pedig egy gólra hozza fel a franciákat az ellentámadásból. 28-27. 16 másodperc van hátra, Pastor időt kér. Kitámadnak a franciák, jár a labda, Mindegía szerez még kapufás gólt, de már szólt a síp, a végeredmény 28-27!

59′ Claire törne be, de megfogják, és… Micsoda?! A bírók hetest fújnak, véleményes a szituáció. Tatai a kapuban, elsőre véd, de Rivera bevágja a kipattanót, 28-26.

58′ Jonsson átlövését tolja ki a kapufa mellől Mikler, parádé, amit a kapus ma is művel!

57′ Lasica ellen egy szabálytalanság, Balogh büntetőzhet és belövi! 28-25!

56′ Maqueda bombáz a hosszú alsóba, 27-24. Kapusát is lecseréli mezőnyjátékosra Pastor mester, de nincs gól a támadásból. Nem úgy a túloldalon, Jonsson zárkóztatja a Nantes együttesét. 27-25.

55′ Pastor edző T betűt formál a kezével, szegedi időkérés okán áll a játék. Ancsin passzolja elmagát, a hazai kapunál Claire akad fenn a falon. Ancsin két percet kap.

54′ Ancsin emel be gyönyörűen Zubaihoz, de Skof véd, a túloldalon viszont jól indul meg Camarero, beviszi a ziccert, 27-23.

53′ Maqueda passzolja el magát, a Szegednél a labda.

52′ Mindegía megint a pályán, ezúttal is gólpasszt ad, most Källmannak! 27-22!

51′ Prce megy rá a falra, magasra emelkedik és betalál! 26-21! Camarero talál be a szélről beindulva, 26-22.

50′ Ancsin bombáját védi a franciák hálóőre. Tömegjelenet a hazai kapunál, Feliho és Vranjes mutatott be páros tornamutatványt. Előbbi kap két percet, utóbbi pirosat, csapata két percet. Claire talál be, 25-21.

49′ Ancsin Gábor is a pályán! Prce emeli át Skof kapust, 25-20! Toumi megy be szélről, de Mikler már megint hatalmasat fog! Zeng a nevétől a csarnok!

48′ Claire pattintana mozgásával ellentétesen a hosszúba, de Mikler zseniáls spárgázással hatástalanítja a kísérletet.

47′ Labdaszerzés után Balogh menne ziccerig, de túl messziről és ütemtelenül vállalja el, Skof hárít.

46′ Balogh játszana be Zubaihoz, akit elütnek, de néma a síp. Camarero kozmetikáz, 24-20.

45′ Claire felső sarokra tartó lövése ezúttal beakad, 24-19.

44′ Mikler védi Maqueda sarokra tartó bombáját, Anti mester időt kér. Claire rakétáz irgalmatlan messziről, Miklernek ez sem okoz gondot.

43′ Larholm lő, SKof véd, de a svéd szemfüles és begyűjti a kipattanót, majd a franciák kapusa alatt a hálóba gurít. 24-18!

42′ Jonsson és Maqueda figurája nem jó, ismét a hazaiaknál a támadás lehetősége. Juan Carlos Pastor legénysége ügyesen lassítja a játékot, jól passzolgatnak a Nantes kapuja előtt.

41′ Hosszasan támad a Szeged, Larholm elvállalja, jó a blokk.

40′ Maqueda tekerne a hosszú alsóra sunyi, lapos kísérlettel, de nem talál kaput. A túloldalon SKof hárít, majd Mikler is bemutat egy védést. Lasica azonban már nem hibázik, 23-18!

39′ Büntetőzhet a Szeged, Balogh vállalja el és át is ejti Skof kapust! 22-18!

38′ Larholm kapufája után Maqueda talál be villámgyors vendég akció végén, 21-18.

37′ Larholm vág be egy távoli átlövést! 21-16! Källman szerez labdát, a megindulás végén Ilyés passzol Lasicához, de Skof véd. Az ellentámadás végén Camarero eredményes. 21-17.

36′ Garcia kapja Claire bejátszását, be is fordul a beállós, 20-16.

35′ Felhördül a közönség, Ilyés kap nagy ütést a jobb vállára. Aztán jön a büntetés, Larholm passza után Ilyés bizonyítja átlövéssel, hogy nem fáj az a váll! 20-15!

34′ Rivera tör be a szélről, 19-15.

33′ Balogh veszít labdát, emberfölényben rohannak a franciák, de Feliho elpasszolja maágt, a kontrából pedig Källman eredményes a jobb szélről jobb kézzel! 19-14!

32′ A sértett végezte el a szabadot, Jonssonhoz passzolt, aki a kapufét trafálta telibe. Claire azonban a következő attakot mér befejezi, 18-14.

31′ Elkezdődött a második félidő. Claire talál be, de már korábban szólt a síp. Maqueda rogy össze fájdalmas arccal, Källman kapott a szája-orra környékére véletlenül. A franciát játékosát ápolni kell.

SZÜNET

30′ Mikler hárítja Claire lövését. Mindegía is a pályán, ő ad gólpasszt Baloghnak, az utolsó pillanatban szerzett találattal 18-13 az állás a szünetre!

29′ Jonsson játszik össze szépen Maquedával, a skandináv góljával 16-13. Ilyés lövését fogja SKof, Källman szedi össze, 17-13!

28′ Balogh törne be, Jonsson visszarántja, ez is büntető. Larholm Skof támaszkodó lábát lövi telibe.

27′ Nagyon nem akarnak támadni a franciák, füttykoncert, e a bírók nem fújnak, sőt, Prce kap két percet és Rivera dobhat hetest. Tatai áll a gólvonalra, de nem tud mit tenni, 16-12.

26′ Jonsson zárkóztatja a franciákat, 15-11. Juan Carlos Pastor időt kér. Maqueda veri orrba látványosan Prcet, két perc a jutalma. Prce játszik be Vranjeshez, aki be is fordul, 16-11!

25′ Balogh pattint védője szorításában, 15-9! Maqueda azonnal reagál, 15-10.

24′ Prce talál be középről, Jonsson válaszol. 14-8. Véleményes labdaszerzés után Rivera góljával 14-9.

23′ Prce kapja el Sayad passzát, Källman indul meg vele, 13-6! A túloldalon Rivera büntetőjével 13-7.

22′ Vranjes kap hatalmas tapsot egy zseniális labdaszerzés okán. Balogh emelkedik középen, jól pattint, a hálóban a labda! 12-6!

21′ Vranjes lőne két védővel a nyakán, gól nincs, de magasban a beállós ökle, Larholm büntetőzhet. A svéd irányító ezúttal nem teketóriázik, bevágja! 11-6!

20′ Källman kapja el Maqueda nyakát, sárgát kap érte. Sayad kap jó bejátszást, 10-6.

19′ Maqueda emelkedik a második emeletig, de elfelejtette, hogy a szegedi kaput Mikler védi! A másik kapunál is hasonló a felállás, annyi különbséggel, hogy Prce bombája beakad a ficakba! 10-5!

18′ Sayad kijátszik a szélre Riverához, éles szögből a lövés, Mikler védi. A franciák megint hétméterest érően szabálytalankodnak, Larholm kezében a labda, de a kapu mellé cunderezik.

17′ Feliho borítja fel Zubait, Larholm büntetőzhet, 9-5! Garcianak jó a bejátszás, ziccerben a franciák játékosa, de Mikler megint nagyot véd! A túloldalon Blazevic eredményes, de a sporik szabálytalannak látják, ahogyan átrobogott védőjén. A Nantes kapujába beáll Skof.

15′ Ilyés emelkedik, Maggaiez véd, a túloldalon Camarero ejti át Miklert. 8-5.

14′ Källman küldi arrébb a sarokban helyet foglaló fotóriportereket, közben Balogh bejátszása nem jó Zubaihoz. Claire indul meg szélvészként, be is lövi. 8-4.

13′ Ilyés szerez labdát, Larholm lódul meg vele, gól! 8-3! Thierry Anti időt kér. Rivera szemben Miklerrel, a szegedi kapus nyeri a párharcot, a nevétől hangos a lelátó!

12′ Larholm mímel betörést, visszapassz Ilyéshez, aki már tényleg be is megy és beveszi Maggaiez kapuját! 7-3!

11′ Larholm szabálytalan, a túloldalon Clairenél látnak lépéshibát. Nyateu löki a levegőben Larholmot, két percet kap.

10′ Källman! Az első szegedi gólja a nemzetközi porondon! 6-3! Vujic lövését védi Mikler.

9′ Blazevic is két percet kap. Claire játssza meg a szélen Camarerot, jó az ejtés, Mikler nem védheti. 5-3.

8′ Larholm tör be és lő a kapufára, a kipattanót Zubai begyűjti és bevágja! 4-1! Camarero a szélről, jól megy be, 4-2. De rögtön jön a válasz, Zubai fordul be remekül, 5-2, ráadásul a vendégeknél akad egy kiállítás is!

7′ Claire játszana be, Zubai belenyúl.

6′ Támadófault a franciáknál, a másik kapunál Ilyés passzolja el magát. Maqueda lövését megfogja Mikler.

5′ A túloldalon Rivera büntetőzhet, 3-1.

4′ Jó védekezés után megindul a Szeged, Ilyés kezét fogja meg Gharbi, megakad a lendület. Nincs itt azonban probléma, Balogh fejezi be az akciót egy szép betöréssel! 3-0!

3′ Feliho földre viszi Källmant, Larholm váltja gólra a büntetőt! 2-0!

2′ Rögtön egy sárga, Gharbi kapja.

1′ A hazaiak kezdik a találkozót. Larholm fejezi be, itt az első gól! 1-0!

12.25: Zajlik a csapatok bemutatása, hamarosan kezdődik a meccs! Óriási ováció közepette érkeznek a hazai játékosok a pályára, a hangorkán alapján legalább 3000 néző foglal helyet a tribünön! Mikler Roland veszi át a 2013-as év legjobb kapusának járó kitüntetést.

12.15: A Pick ötödik alkalommal indul az EHF-Kupában, a szegedi gárda eddigi legjobb eredménye a második számú európai klubsorozatban két negyeddöntős szereplés, még az első, 94-95-ös, illetve a 2000-2001-es szezonból. Húsz mérkőzésből tizenhárom győzelem mellett hét vereség a mérleg, 549 lőtt és 495 kapott gól. A jubileumi, 500. találat éppen az idei meneteléshez köthető, Ancsin Gábor szerezte Lisszabonban a Benfica ellen tavaly novemberben. Francia csapattal eddig egyszer hozta össze a sorsolás a Tisza-parti város alakulatát, 94-95-ben a Montpellier csapatát búcsúztatták a szegediek 47-46-os összesítéssel.

12.00: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A sportcsarnokban felhangzott a hazai együttes indulója, a Pick ultrái is hallatták már hangjukat. Bár még fél óra hátra van a kezdésig, a lelátó szabad üléseinek száma drasztikusan csökken. Jó esély mutatkozik rá, hogy telt ház mellett vegye fel a harcot a szegedi együttes a Nantes ellen.

Kezdés 12 óra 30-kor!

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál