Sport

Kézilabda: másfél hónapra kidőlt az SZKKSE beállósa

Kézilabda: másfél hónapra kidőlt az SZKKSE beállósa

2014. február 15., szombat
Kézilabda: másfél hónapra kidőlt az SZKKSE beállósa
szkkse_dvsc05_gs

Lehmann-Dobó Andrea térdében levált egy porc, az SZKKSE-Chance-Exicom beállósát kedd délelőtt műtik.

Ami késik, nem múlik - akár így is jellemezhetnénk a másodosztályban száz százalékosan listavezető szegedi-dorozsmai női kézilabdacsapat beállósának, Lehmann-Dobó Andreának sérülését. A szülés után két esztendeje visszatért középső ember térde nem bírta a terhelést. "Több mint fél éve fáj a térdem, de eddig megúsztam, hamar rendbe jött, a meccsek után gyorsan elmúlt a szúró fájdalom. Ám az egri Dobó-kupán nagy terhelésnek volt kitéve, két nap alatt négy meccset játszottam. Az azt követő héten az edzésen a sprinteknél pedig már éreztem, baj van. Nem múlt el a fájdalom gyógyszerek hatására sem, aztán

Császár József

doktor úr, aki nyolc évvel ezelőtt, amikor még Hódmezővásárhelyen játszottam, szintén műtötte már a másik térdemet, megállapította hogy porcleválásról van szó" - közölte a bajnokságban 13 mérkőzésen 29 gólt jegyző Lehmann-Dobó Andrea a SZEGEDma.hu-val. A beállós térdén jövő kedden délelőtt atroszkópiás műtétet fognak végrehajtani, ami után 4-6 hét kihagyás vár rá, de reméli, a bajnokság utolsó pár meccsén még pályára léphet. A rutinos szegedi kézilabdás hölgy helyén így több szerephez jut váltótársa, Huszka Renáta. "Renire most nagy feladat fog hárulni, de Egerben bizonyította, hogy méltó a beállós posztra. Mivel visszatérésem óta kevesebb játéklehetőséget kapott, így biztatom is mindig, minden alkalommal, amikor csak tehetem. Bízom benne a sérülésem nem hátráltatja a csapat szereplését, de nyilván óhatatlanul kell változtatni a szerkezeten" - közölte a 34 esztendős kézilabdázó, hozzátéve, reméli a műtét után hamar kiengedik a kórházból, hogy a jövő szombati, Kispest elleni hazai rangadón már ott szurkolhasson a lányoknak a dorozsmai sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.