Kézilabda: gond nélkül vette a gyöngyösi akadályt a Pick

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_gyongyos_mj19Sima győzelmet aratott a Pick Szeged Gyöngyösön, ezzel a csapat megszerezte zsinórban 26. diadalát.

Hazai vezetés után légiós gólokkal nagyon hamar fordított a Pick Szeged Gyöngyösön, majd a két Jonas, Källman és Larholm, továbbá Ilyés Ferenc találataival magabiztos négygólos előnyre tettek szert a vendégek. Az első félidő közepén a házigazdák ugyan kissé feljebb kapaszkodtak Varsandán Milán vezérletével – Juan Carlos Pastor hamarosan le is hozta az ezúttal kevéssé bravúroskodó Mikler Rolandot, aki helyet Tatai Péter állt a kapuba ám Niko Mindegía, Ancsin Gábor, Vadkerti Attila és Vladimir Vranjes beállása új lendületet adott a Picknek, s a szünetre visszaállt a négygólos differencia (14-18). Fordulás után a délszláv különítmény, Marko Lasica és Nikola Prce találataival őrizte előnyét a Tisza-parti gárda, miközben Frey Tamás büntetőivel igyekezett tartani a lépést a Gyöngyös. A félidő derekán aztán labdaszerzések után indulásból növelni tudta előnyét a Pick, s a beállt 6-7 gólos különbséggel el is dőlt a mérkőzés. A végén a vendégeknek már belefért a közönségszórakoztató játék is, és végül 35-27-es, sima győzelmet arattak a szegediek, akik legközelebb szerda este, hazai környezetben fogadják a Tatabánya együttesét.

Férfi kézilabda NB I 19. forduló:

B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 27-35 (14-18)
Gyöngyös, városi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert.
Gyöngyös: Tamási – Varsandán 5, Mekaru 1, Debreczeni 1, Frey 7/4, Hajdú 5, Szőllősi. Csere: Holló (kapus), Bakos 2, Iváncsik Á. 1, Sándor Á. 2, Koller 3. Vezetőedző: Gulyás István.
Pick Szeged: Mikler – Lasica 5, Zubai 1, Larholm 7/3, Prce 4, Ilyés 3, Källman 3. Csere: Tatai (kapus), Balogh, Mindegía 3, Vranjes 4, Ancsin 5, Vadkerti, Gidai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/4, ill 3/3.
Kiállítás: 8 perc, ill. 6 perc.

Előző sztori

Labdarúgás: Felcsúton vendégeskedett a HFC

Következő sztori

Labdarúgás: új szerzeményei repítették az Ásotthalmot Kisteleken