Közélet

Jövő kedden egyeztetnek a tanárok minősítéséről

Jövő kedden egyeztetnek a tanárok minősítéséről

2014. február 25., kedd
Jövő kedden egyeztetnek a tanárok minősítéséről

Jövő kedden tárgyal a tanárok minősítéséről Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkárral a Pedagógus Sztrájkbizottság - közölte a Pedagógusok Szakszervezete kedden az MTI-vel.

A Magyar Hírlap keddi számában

Galló Istvánnéra

, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökére hivatkozva azt írta: a köznevelési helyettes államtitkár aznap találkozik a pedagógus sztrájkbizottsággal, hogy tisztázzák a minősítési eljárás körüli kérdéseket. A PDSZ MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szakszervezet elnöke tévesen informálta a médiát az esemény időpontjáról, az egyeztetés nem most kedden, hanem március 4-én lesz. A Magyar Hírlap szerint a köznevelési államtitkárság úgy látja, hogy a pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését "megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg". Úgy vélték, az a tény, hogy az egyszerűsített eljárás elindulása után és a határidő előtt két hónappal az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosultak egyharmada már megkezdte e-portfóliója feltöltését, "nem igazolja a negatív fogadtatást, hanem annak ellenkezőjét jelzi". Galló Istvánné a lapnak úgy nyilatkozott: "a pedagógustársadalom bizonyos minősítési rendszer ellen soha nem tiltakozott, de ezt az eljárásrendet ebben a formában nem tudjuk elfogadni". Hozzátette: noha szívesen beszélgetnek Sipos Imrével, mivel a helyettes államtitkárnak nincs döntési jogköre,

Balog Zoltánnak

, az emberi erőforrások miniszterének kellene tárgyalnia a sztrájkbizottsággal, ahogy az korábban is történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.