Sport

Hátország: SZRSE-helytállás az Országos Ifjúsági Kupában + FOTÓK

Hátország: SZRSE-helytállás az Országos Ifjúsági Kupában + FOTÓK

2014. február 4., kedd
Hátország: SZRSE-helytállás az Országos Ifjúsági Kupában + FOTÓK
szrse_oik_002

A Szegedi Röplabda SE ifjúsági csapata február 1-én Nyíregyházán játszotta az OIK elődöntőjének 2. fordulóját. A korosztályánál fiatalabb szegedi csapat becsülettel helytállt.

"Csapatunk az első fordulóban mindhárom ellenfelétől 3-0 arányú vereséget szenvedett, ezért tudtuk, hogy nem mi leszünk az esélyesek a döntőbe jutásra, de a szezon kezdetén sem ezzel a céllal neveztük a lányokat az OIK versenysorozatra. Már csak amiatt sem, mert a csapatban játszó legidősebb lányok is 2 évre vannak ettől a korcsoporttól. Így e versenysorozatot a serdülő bajnokságra való felkészülésre használtuk" - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Dávid Tibor

, az SZRSE elnökhelyettese. A Nyíregyházára való utazás előtt kiderült, hogy a csapat átlagéletkora még kisebb lesz, mert a kezdő hatosból két játékos egészségügyi okok miatt nem utazhatott el. Ennek köszönhetően az 1995-ös korosztályú kupán a csapat többségét a 2000-es és az 1999-es születésű lányok alkották. Az eredmények papírforma szerint is alakultak, a szegediek 3-0 arányú vereséget szenvedtek az ellenfeleiktől. A Vasas ellen kezdtek a szegediek, és az első szett sima veresége után a második játékrészben 14 pontig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami azt is mutatta, hogy a Tisza-partiak nem feltartott kézzel mentek ki a pályára. A második találkozón a Miskolc ellen nagyobb esélye volt a csapatnak, de csak három szorosabb szettet tudtak játszani a lányok. "Sajnos pont ezen a mérkőzésen hibáztunk többet, amit az ellenfél kihasznált, és így szintén 3-0 arányú vereséget szenvedtünk a miskolci lányok ellen" - jegyezte meg Dávid Tibor, aki a korosztályos gárda másodedzője is egyben. A Nyírsuli ellen hasonló esélyekkel lépett pályára a fiatal egység, mint a Vasassal szemben, és ennek megfelelően sima vereséget szenvedtek a lányok "Jobb ellenfelektől nem szégyen a vereség, és biztos vagyok benne, hogy a serdülő bajnokságra való felkészülésünket segítette az elődöntő, mert a mérkőzésszituációkat nem minden esetben lehet edzéseken gyakorolni. A lányok jól játszottak, és ha a két hiányzó játékosunk ott lett volna velünk, akkor szettet, vagy akár mérkőzést is nyerhettünk volna" - értékelte a tornát a tréner.

szrse_oik_012

Az SZRSE OIK-csapata:

(

állnak, balról-jobbra

): Molnár Dóra, Piller Mimi, Piller Lili, Hegedűs Tamás edző, Borsi Judit, Kócsó Katalin, Baráth Dominika, (

elől, balról-jobbra

): Horváth Lívia, Ádám Dóra.

Eredmények:

Szeged - Vasas 0-3 Szeged - Miskolc 0-3 Szeged - Nyíregyháza 0-3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.