Sport

Hátország: Mórahalom nyerte a Zsíros Kenyér Kupát + FOTÓK

Hátország: Mórahalom nyerte a Zsíros Kenyér Kupát + FOTÓK

2014. február 2., vasárnap
Hátország: Mórahalom nyerte a Zsíros Kenyér Kupát + FOTÓK
zsiroskenyerkupa_025

Négycsapatos, nemzetközi utánpótlástornát rendeztek Röszkén szombaton. A Zsíros Kenyér Kupán meggyőző fölénnyel diadalmaskodtak a homokhátiak.

Mint

Horváth Béla

, a Röszkei Sportkör elnöke - egyben a település alpolgármestere - a SZEGEDma.hu-nak elmondta, miután a röszkei csapat kiesett a megyei élvonalból, nem indult el a másodosztályban, hanem a megyei harmadosztálynak vágtak neki, s elsősorban az utánpótlás-nevelésre helyezik a hangsúlyt a jövőben. Öt korosztályban - U7, U9, U11, U13 és U16 - nevelik a jövő focistáit, a cél, hogy a röszkei felnőtt csapat is helyi játékosokból álljon majd. A Zsíros Kenyér Kupa fantázianevű teremtornát hagyományteremtő szándékkal hívták életre, hogy a téli időszakban segítse a felkészülést. A délvidéki Horgos egyesületével ápolt jó kapcsolat révén nemzetközivé tették a tornát, amelyen aztán szombat délelőtt a Mórahalom túlsúlya mutatkozott meg, de minden csapat - az ásotthalmiak, a házigazdák és a vendég délvidékiek is - kitett magáért.

Eredmények:

Mórhalom - Ásotthalom 5-0 Horgos - Röszke 3-5 Mórahalom - Horgos 6-1 Röszke - Ásotthalom 1-3 Ásotthalom - Horgos 9-1 Röszke - Mórahalom 0-5

A Zsíros Kenyér Kupa U16-os Labdarúgótorna végeredménye:

1. Mórahalom 2. Ásotthalom 3. Röszke 4. Horgos

Gólkirály:

Vidács Dávid (Mórahalom)

Legjobb kapus:

Vígh Bence (Ásotthalom)

Legjobb játékos:

Börcsök Gábor (Röszke)

Legsportszerűbb csapat:

Horgos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.