Futsal: UTC-vizsganap a Haladás ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_eto16_gsA vendégek szombathelyieknek kevésbé, a házigazdának annál inkább komoly téttel bír a hétfő esti szegedi futsalderbi.

A cikk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Az elmúlt 10 napban háromszor mérkőzött a felsőházi rájátszásért küzdő UTC Futsal Team a Rába ETO FC együttesével. A papírformának megfelelően esélye nem volt az újszegedieknek egyik összecsapáson sem, de két nagy vereség után legutóbb csütörtökön, Szegeden közönségszórakoztató csatát vívtak a felek – tét nélkül. “Felkészülési, tanulómérkőzésnek szántuk ezt a három találkozót a Győrrel, szerencsére most már véget ért a futsaltanfolyam, ahol egy-két kurzust nem mindig értettünk… Ezeket átbeszéltük, s hétfőn következik a vizsganap a Haladás ellen, ahol eldőlhet a sorsunk. Bízom olyan forgatókönyvben, hogy a veszprémi mérkőzés már nem fog számítani, de ennek ellenkezőjével is számolnunk kell” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Brinszky Adrián az UTC edzője. Az ősz folyamán egyébként a vasiak 5-2-re verték Hegyesiéket, már csak emiatt is szükséges lenne a visszavágás.

A tétnélküliség ugyanakkor nem mondható el hazai szempontból a hétfő esti futsalderbi kapcsán: bár a Haladás számára már komolyabb jelentősége nincs, hogy a 8. avagy a 9. helyen végeznek-e az alapszakaszban, a jelenleg 7. UTC azonban a két utolsó fordulóban lehetséges hat pont megszerzésével feljebb léphet a 6. helyre, amennyiben a jelenleg ott tartózkodó MAFC meccsein nem borul a papírforma – a műegyetemisták a Berettyóújfaluval és a Győrrel mérkőznek – azaz a fővárosi klub nem szerez pontot két hátralévő meccsén. A MAFC és az UTC között jelenleg egy pont a különbség a fekete csillagosok javára, ők 26 pontot gyűjtöttek eddig, míg a mieink 25-öt.

Ha az UTC-nek sikerül mindkét meccsét – a hétfői hazai Haladás, illetve a március 3-i, idegenbeli Veszprém ellenit – nyernie, akkor vélhetően megszerzi a 6. helyet, s az alapszakasz 3. helyezettjével vívhat rájátszáspárharcot a bajnoki elődöntőért. Itt jelenleg épp a veszprémiek állnak, de mind a Dunakeszi, mind az Aramis esélyes erre a pozícióra.

De ne szaladjunk ennyire előre! Az UTC-nek egyelőre a hétfő esti Haladás elleni meccset kell hoznia. A találkozót 19 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban, a találkozót a SZEGEDma.hu természetesen élőben közvetíti!

Előző sztori

Huszonötödször rendeztek mérnökbált Szegeden

Következő sztori

Labdarúgás: görög, román, finn, északír és feröeri ellenfelek az Eb-selejtezőkön