Futsal: győri gólparádé, esélytelen UTC

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_gyor38_gsAz első perctől kezdve esélytelen volt a tartalékos kerettel felálló UTC Európa egyik elit futsalcsapata ellen.

A közvetítést a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Az esélytelenek nyugalmával, felforgatott, tartalékos kerettel tudott utazni Győrbe az UTC, s ennek megfelelően a bivalyerős, nemzetközi kupára termett hazai gárda percek alatt eldöntötte a mérkőzést, majd az első félidő hátralévő részében gólparádét rendezett. Az UTC csak asszisztálni tudott a latinajkú légiósok és magyar válogatottak gálájához, de szünet előtt Dürgő Péter révén megszületett a csapat becsületgólja is. Ezt a második félidő elején Ondrejó Tamás toldotta meg egy újabbal, majd a végjátékban Bilics Igor lőtte a harmadik szegedi gólt. Az első után a második félidő egyébként sokkal kiegyenlítettebbre sikerült, s ahogyan az első játékrész utolsó harmadában, úgy a második húsz percben sem játszott teljesen alárendelt szerepet a Tisza-parti egység, amely számos helyzetet dolgozott és hagyott ki, hármas számú kapusa, Vastagh Sámuel pedig alkalmanként elképesztő bravúrokkal állta útját a spanyol, portugál és magyar válogatott futsalosok kísérleteinek. A Kertész utcaiaknál ekkor már szinte csak a kipróbált, rutinos futsalosok játszottak, s álltak helyt a félidő folyamán. A 17-3-as végeredmény azonban a két csapat jelen keretét összevetve kvázi reálisnak mondható, ugyanakkor a hétfői bajnokin már az újszegediek is legerősebb felállásukban fognak kiállni.

Férfi futsal magyar kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Rába ETO FC – UTC Futsal Team 17-3 (13-1)
Győr, Magvassy-sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Farkas Balázs, Futó Tamás (Czene-Joó Ádám).
Győr: Matkovics – Lódi, Harnisch, Dróth, Juanra. Csere: Takács (kapus), Bognár, Fabio, Carlitos, Alvarito, Püspök, Bárdosi, Bezerra. Vezetőedző: David Madrid.
UTC: Vastagh – Ondrejó, Dürgő, Beretka, Szentes-Bíró. Csere: Bilics, Balogh Á., Berndt, Bánóczky, Lázár. Vezetőedző: Brinszky Adrián.
Gól: Juanra (1′, 3′, 18′, 19′), Bezerra (5′, 17′), Fabio (7′, 25′, 35′), Püspök (8′), Lódi (9′), Dróth (9′ – hatméteresből, 12′ – tízméteresből), Alvarito (10′, 33′, 37′), Bognár (11′), ill. Dürgő (18′), Ondrejó (21′), Szentes-Bíró (39′).
Sárga lap: Dróth (21′), ill. Bilics (32′), Dürgő (37′).

Online közvetítésünk:

40′ Hálótartó vasat lő Bezerra. Vastagh kidobása után marad le elől Szentes-Bíró. Járatja a labdát a Győr. Bilics nagy lövése, védi Takács. Vége. Hétfőn egy teljesen más UTC fog játszani.

39′ GÓÓÓL! 17-3! Szentes-Bíró hozza ki a labdát egy felsőléc után, lefutja Bezerrát, remekül centerez Bilicsnek, bevágja, 17-3!

38′ Carlitos tízméterese Dürgő faultja után, ami a 6. volt. Mellé.

37′ GÓÓÓL! 17-2. Egyedül maradt a hosszún Alvarito, lemaradnak a mieink, 17-2.

37′ Carlitos teszteli az egyik reklámtábla törésállóságát.

36′ Cserék: nálunk Bánóczky be, náluk Carlitos – éles kontraszt a megyei focistákból álló keret és a nemzetközi kupára összerakott között.

35′ GÓÓÓL! 16-2. Fabio gólja újabb szép egyérintőzés után, 16-2.

34′ Dürgő-szóló, a saját hatosáról indul, aztán óriási felsőlécet lő.

33′ GÓÓÓL! 15-2. Fabio keresztbe Bezerrának, aki egyérintőzve Püspöknek, ő tovább középre Alvaritónak, a légiós pedig nem kegyelmez, a levegőből vágja be, 15-2.

32′ Új lendülettel a Győr, benn a nemzetközi sor.

31′ Két UTC fault, 4-4.

30′ Kissé leült a meccs, legalábbis nem potyognak a gólok a második félidőben.

29′ Többet birtokolják a mieink a labdát. Változott a játékunk is: Brinszky mester inkább a futsalosokat játszatja, s sorok helyett egy-egy embert cserél.

28′ Ondrejó ismét, megint véd Takács. Újabb lövés tőle, ezt is fogja a kapus.

27′ Mezőnyben megy a játék. Többet támad az UTC.

26′ Ondrejó nagy lövését védi Takács.

25′ GÓÓÓL! 14-2. Bezerra kapja lenn a labdát, egyedül van benn Fabio, be is vágja, 14-2.

24′ Carlitos sistergős kapufa, Vastagh zárja a szöget. Juanra nagy lövései 12 méterről, mindkettőt kitornázza Samu! Két faultnál a Győr.

23′ Szentes-Bíró lő kapura, Ondrejó nem tud belepiszkálni, Takács véd. Bilics hozza fel a labdát, nagyot véd Takács ismét.

22′ Ondrejó ismét helyzetben, de korner lesz belőle. Szentes-Bíró nem tudja befejezni az akciót a szöglet után.

21′ GÓÓÓL! 13-2! 10 mp elteltével Ondrejó szerez labdát, be is viszi! 13-2!

21′ A Győr kezdi a második félidőt, akik kapust cseréltek.

SZÜNET!

20′ Ondrejó egymás után többször is pöcköl kapura, de újra és újra véd Matkovics. Szentes-Bíró lövése centikkel mellé. Vastagh tolja felsőlécre bravúrral. És itt a vége az első félidőnek.

19′ GÓÓÓL! 13-1. Alapvonalról játsszák vissza Fabiónak, aki 15 méterre a kaputól bespiccel a hatosra, Juanra futtából belövi, 13-1.

18′ GÓÓÓL! 12-1! Dürgő összjátéka Beretkával egy korner után, a cséká hat méterről belövi Matkovics felett, megvan a szépítés! 12-1!

18′ Dürgő lő kapura a középkezdés utáni helyzetből, véd a kapus. Ismét Dürgő, ismét Matkovics. Újabb szép szegedi helyzet, megint Dürgő lő, de ezt is hárítja a portás.

18′ GÓÓÓL! 12-0. Juanra eladott labda után ismét, 12-0.

17′ Dürgő hagy ki ziccert hasonló helyzetben, átemeli a kapust, de Matkovics fektében kiüti.

17′ GÓÓÓL! 11-0. Két felpassz után egyérintőzve kipasszolják a mieinket 10-12 méterre a kaputól, egyedül marad Bezerra, be is lövi, 11-0.

16′ Dürgő szabadrúgás, Beretka elé pattan, 2 méterről nem tudja elrúgni a kapus mellett. Korner után Dürgő centikkel mellé. Ondrejó ziccere is kimarad. Kigyűlik a Győr öt faultja is, de aztán az UTC-nél is befújnak egyet a Rába hatosán. Dróth lövi a tízest, kapufa.

15′ Vastagh ismét nagyot véd ismét, Bilics szabadít fel, talán Samu kezét is elrúgja? Reméljük nincs baj.

14′ Vastagh két újabb bravúrja. Nyom az ETO, folyamatosan lemaradnak a labdáról a mieink.

13′ Balogh Ádám ziccere, szépen kijátszott helyzet, nagyot véd Matkovics.

12′ GÓÓÓL! 10-0. Szegedi fault, Dróth lőheti a tízest. Szó szerint tízes, mert belövi, 10-0.

11′ GÓÓÓL! 9-0. Oldalberúgás után a kipattanót játsszák be Bognárnak aki közelről nem hibáz, Vastagh tehetetlen, 9-0.

10′ GÓÓÓL! 8-0. Bánóczky eladott labdájával Alvarito megy végig egyedül, belövi, 8-0.

9′ GÓÓÓL! 7-0. Szabálytalanság a hatoson belül, büntető a Győrnek, ráadásul kijön az UTC öt faultja is. Dróth nem kegyelmez, bevarrja a büntit, 7-0.

9′ GÓÓÓL! 6-0. Egyéni akció végén Lódi viszi be, 6-0.

9′ Úgy tűnik éledezik a csapat, előbb Dürgő, majd Szentes-Bíró helyzetben.

8′ GÓÓÓL! 5-0. Járatja a labdát körbe a Győr, leteszik az alapvonalhoz, be középre Püspöknek, aki 4 méterről a kapuba lő, 5-0.

7′ GÓÓÓL! 4-0. Nagyon meg vannak zavarodva a mieink: Lázárnál a labda, rosszul ad vissza Vastaghnak, gyakorlatilag gólpasszt ad Fabiónak aki nem teszi meg azt a szívességet, hogy egy ilyen ziccert kihagyjon, 4-0.

6′ Vastagh-bravúrok, két szép védés ismét. Nem jut el az ellenfél kapujáig az UTC.

5′ GÓÓÓL! 3-0. Kutyafáját, de szép gól megint! Oldalberúgás után emelik fel a labdát Bezerrának, akik kapásból félfordulattal tűz a léc alá, Vastaghnak esélye sincs, 3-0.

4′ Juanra vesz át egy labdát a félpályán, Vastagh bravúrral véd, jól zárja a szöget az ifjú kapus.

3′ GÓÓÓL! 2-0. Védelmi hiba, Juanra marad egyedül, 10 méterről kilövi az alsó sarkot, 2-0.

3′ Ondrejó lövését védi Matkovics. Juanra keresztbe lőtt labdájára Vastagh mozdul ki jól.

2′ Szentes-Bíró Tamás próbálkozik meglódulva, nem jut lövéshez. Juanra szöglete után Dróth terül el, leragadt a lába, kirúgja az UTC. Dróth felkel, jól van, szerencsére, Lódi visszaadja a lasztit. Időt kér Madrid mester? És tényleg.

1′ GÓÓÓL! 1-0. Taccsrúgás, lemaradnak a mieink Juanráról, aki be is talál, 1-0.

1′ Az UTC kezd! Hajrá!

18.15: Kezdődnek a bemutatások, megvan a kézfogás is, csatakiáltás, aztán harcra fel!

18.10: Szerencse a tartalékosságban, hogy a hétfői bajnokin kissé vitatható módon kiállított Dürgő Péter itt van az UTC keretében, lévén kétmeccses eltiltása “csupán” bajnoki találkozókra szól – egyben ő a csapatkapitány is. A kupában egyébként csak a Győr – UTC párharc van már csak hátra, a többiek lejátszották a meccseiket az elmúlt hetekben-hónapokban: a MAFC a Fradi ellenében jutott tovább kettős győzelemmel (4-3, 8-3), a Berettyóújfalu egy idegenbeli döntetlen után söpörte el a Törökszentmiklóst (4-4, 13-1), a Veszprém pedig úgy jutott tovább a Rubeola ellenében, hogy idegenbeli 3-0-s vereségét otthon egy 6-0-s diadallal javította.

18.05: A két csapat eddigi mérkőzésein eddig soha nem született UTC-siker, s most sem lehetnek illúzióink… A legjobb eredmény, amit a mieink elértek a győri szupercsapattal szemben eddig, az egy 5-5-ös döntetlen – igaz, akkor is meglehetősen foghíjas-tartalékos kerettel, ám egy tét nélküli bajnokin két esztendeje, az alapszakasz végén.

18.00: Köszöntjük olvasóinkat! Melegítenek a csapatok a Magvassyban, szűk negyedóra múlva kezd a derbi. Ha azt mondtuk, hogy az UTC tartalékos, akkor a Győr épp ennek ellentetje: immáron öt latinajkú légiós van keretükben, a megszokott Juanra, Fabio, Carlitos, Alvarito négyes mellé egy brazil fiú, Carlos Lima Bezerra is csatlakozott a kispadon.

Kezdés: 18.15!

A találkozó elé:

A hétközi kupameccsre alaposan felforgatott, tartalékos kerettel utazik az UTC az oroszlán barlangjába. Tombácz Róbert válogatott összetartáson van, Béry István pedig munka miatt nem tud a társakkal tartani, így a harmadik számú kapus, Vastagh Sámuel kell helytálljon a Kertész utcaiak kapujában. Munkahelyi elfoglaltság miatt Béryn kívül még többen nem állnak Brinszky Adrián vezetőedző rendelkezésére, így a csapat célja a kupa negyeddöntőjének odavágóján Európa egyik legerősebb futsalcsapata ellen csakis a tisztes helytállás lehet. Érdekesség, hogy a két egység zsinórban háromszor csap össze az elkövetkező egy hétben: a ma esti találkozót követően az UTC hétfőn is utazik a győriekhez, ám akkor bajnoki összecsapásra, teljes kerettel majd egy hét múlva, jövő csütörtökön lesz a kupameccs szegedi visszavágója.

Előző sztori

Befejeződött a Pápai Hús elleni csődeljárás

Következő sztori

Húsz év után búcsúzik a parlamenttől Lendvai, Veres és Pokorni