//

Futás: férfiak a nők ellen, avagy a tavaszi kilométergyűjtés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

futasSzületett egy virtuális versenykiírás, amely a szegedi futókat invitálja egy kilométergyűjtő akcióra, nem is akárhogyan.

A hölgyek és a férfiak külön csapatokba szerveződve, egymás ellen versenyeznek, s értelemszerűen az a csapat lesz a kihívás nyertese, amely több kilométert fut le. A versenyen bárki és bármikor részt vehet, mindössze annyit kell tenni, hogy felhúzza a futócipőt és a teljesített távot leadja a szervezőnek, Harkányi Grétának a har.greta@gmail.com e-mail címen. “Az eredményeket 6 héten keresztül fogjuk regisztrálni, március 15-én vasárnap reggel 8 órakor dördül a startpisztoly és április 26-án déli 12 órakor fejeződik be a virtuális verseny. Nem szeretnénk senkit se kizárni a versenyből, így maximálisan megbízva a résztvevőkben, becsületkassza alapon működünk, vagyis az elküldött eredményeket a beküldő becsületességét alapul véve elfogadjuk” – közölte a SZEGEDma.hu-val a főszervező.

Mint megtudtuk a regisztrálás a Facebookon külön csoportban, egy Google űrlap kitöltésének segítségével történik. Azok a résztvevők, akik 6 héten át legalább heti 1 kilométert abszolválnak, bekerülnek egy nagy kalapba és a 6. hét leteltével egy sorsoláson vesznek majd részt. “A nyertes csapatból 10 ember, míg a kevésbé nyertesből 5 ember kap majd jutalmat. Ez pontosan az a verseny, ahol senki sem veszíthet, mindenki győztesként zárja a 6 hetet. Az esemény elsősorban azért született meg, hogy fellendítsük vele Szeged futóéletét és mozgásra sarkalljuk a mozogni vágyó, azonban még mindig kifogásokat kereső embereket. Közeleg a jó idő, ideje véget vetni a téli álomnak és kimozdulni a szabadba, a friss levegőre” – tette hozzá közleményében a szervező.

Előző sztori

Iraki utasszállító gép miatt riasztották a Gripeneket

Következő sztori

Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban