Közélet

Embercsempészt fogott a készenléti rendőrség

Embercsempészt fogott a készenléti rendőrség

2014. február 19., szerda
Embercsempészt fogott a készenléti rendőrség
keszenletirendorseg

Ausztriába szállította volna az illegális migránsokat az a szerbiai férfi, akit 2014. február 19-én az 55-ös úton fogtak el a Készenléti Rendőrség járőrei.

Az egyenruhások hajnali 1 óra 20 perckor igazoltatták a főút 19. kilométerszelvényénél a Citroen Jumper típusú kisteherautót vezető szerbiai férfit. A rendőrök az ellenőrzés során a gépjármű utasterében 20 illegális migránst találtak. A szíriai, bangladesi, afgán, pakisztáni és nigériai állampolgárok Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult. A sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásán elmondta, hogy 500 euróért vállalta a fuvart - írja a rendőrség honlapja. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a 47 éves gyanúsítottat őrizetbe vette és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.