Közélet

Csütörtök estig 55 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok

Csütörtök estig 55 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok

2014. február 20., csütörtök
Csütörtök estig 55 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok

Ötvenöt jelöltet vettek nyilvántartásba csütörtök estig az egyéni választókerületi választási bizottságok, a legtöbben a Fidesz és a KDNP közös jelöltjei - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a valasztas.hu adataiból.

A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 42-t vettek már nyilvántartásba országszerte, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP szövetség jelöltjei közül nyolcat. A Jobbiknak három, az Új Magyarország Pártnak és a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek egy-egy jelöltje van már nyilvántartásba véve. Csütörtök estig összesen 159 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 55 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek. Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást. Az ajánlóíveket hétfőn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdődött meg az aláírások gyűjtése. Az egyéni választókerületi választási bizottságoknak a bejelenéstől számított három napjuk van arra, hogy döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről. Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-ig gyűjthetik az ajánlásokat, addig kell leadniuk az ajánlóíveket az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.