Sport

Cserhalmi Julianna: nem fog széthullani a szegedi vízilabdacsapat

Cserhalmi Julianna: nem fog széthullani a szegedi vízilabdacsapat

2014. február 11., kedd
Cserhalmi Julianna: nem fog széthullani a szegedi vízilabdacsapat
ahidszegedbeton_vizilabda_mj-05

Hétfőn jelentette be a szomorú hírt a szegedi férfi vízilabdacsapat névadó szponzora, az A-Híd Zrt., miszerint kiszáll a csapat támogatói köréből.

"Egy a feladatunk most, hogy megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret. Nyilvánvaló, hogy a nevünkben a továbbiakban nem szerepel a névadó szponzor, egyelőre Szeged VE néven játszunk majd" -

jelentette be hétfőn

Cserhalmi Julianna

, az elmúlt három esztendőben zsinórban háromszor is kupagyőztes szegedi pólócsapat elnök asszonya. Természetesen a névadó cégcsoport kiválásával sok kérdés felmerül a szegedi vízilabda jövője kapcsán - ezek között próbáltunk eligazodni a klub vezetőjét kérdezve. "Túl sok újabb információval nem szolgálhatok, mint amit nyilatkoztam hétfőn, hiszen nagyon friss még a dolog. Természetesen foglalkozunk a jövővel, s úgy gondolom a szegedi vízilabda sorsa meg fog oldódni. Ezt a szezont biztosan zárni tudjuk, s dolgozunk a következőn" - kezdte beszélgetésünket az elnök asszony, akinek csőstül jön a baj, ugyanis akut megfázással is küzd épp. A szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdésre, miszerint a világbajnokokat foglalkoztató csapat nem fog-e széthullani, Cserhalmi Julianna így válaszolt: "Nem. Azt hiszem nem. Ez a csapat olyan csapat, ami nem fog széthullani, még akkor sem, ha egy kicsivel kevesebb pénzünk lesz most hirtelen. A fiúk tegnap

<

hétfőn

> tudták meg a szomorú hírt, gondolkodási időt kaptak." A csapat magyar válogatott játékosai - a világbajnok

Nagy Viktor

és

Szivós Márton

, illetve az Universiade-győztes

Tóth Márton

- jelenleg Görögországban vannak a nemzeti csapattal, ahol kedd este Világliga-meccset vívnak a házigazdákkal.

cserhalmijulianna_gs

Hogy mennyire vetheti vissza e fejlemény a szegedi uszodaberuházást, konkrét választ a klub vezetője még nem tudott mondani. "Úgy érzem, különösebb változás nem történik a csapat életében. Nyilván a klubvezetésnek sokkal többet kell dolgoznia, feltehetően sokkal nehezebb dolgunk lesz" - válaszolta kérdésünkre, megjegyezve, feltehetően a büdzsé is kisebb lesz. "Nem adjuk fel, célunk, hogy a kisebb költségvetéssel is az első négy helyre fusson be a szegedi csapat. Ez a csapat jövőre is csapat lesz, ahogyan idén is az 1-4. helyen fogunk zárni, ahol bármi megtörténhet. Úgy gondolom, a szegedi férfi vízilabda értéket képvisel Szeged sportéletében, meghatározó szerepet tölt be a magyar vízilabda társadalomban, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretnénk megtartani" - zárta a beszélgetést Cserhalmi Julianna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.