Cserhalmi Julianna: nem fog széthullani a szegedi vízilabdacsapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ahidszegedbeton_vizilabda_mj-05Hétfőn jelentette be a szomorú hírt a szegedi férfi vízilabdacsapat névadó szponzora, az A-Híd Zrt., miszerint kiszáll a csapat támogatói köréből.

“Egy a feladatunk most, hogy megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret. Nyilvánvaló, hogy a nevünkben a továbbiakban nem szerepel a névadó szponzor, egyelőre Szeged VE néven játszunk majd” – jelentette be hétfőn Cserhalmi Julianna, az elmúlt három esztendőben zsinórban háromszor is kupagyőztes szegedi pólócsapat elnök asszonya. Természetesen a névadó cégcsoport kiválásával sok kérdés felmerül a szegedi vízilabda jövője kapcsán – ezek között próbáltunk eligazodni a klub vezetőjét kérdezve.

“Túl sok újabb információval nem szolgálhatok, mint amit nyilatkoztam hétfőn, hiszen nagyon friss még a dolog. Természetesen foglalkozunk a jövővel, s úgy gondolom a szegedi vízilabda sorsa meg fog oldódni. Ezt a szezont biztosan zárni tudjuk, s dolgozunk a következőn” – kezdte beszélgetésünket az elnök asszony, akinek csőstül jön a baj, ugyanis akut megfázással is küzd épp. A szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdésre, miszerint a világbajnokokat foglalkoztató csapat nem fog-e széthullani, Cserhalmi Julianna így válaszolt: “Nem. Azt hiszem nem. Ez a csapat olyan csapat, ami nem fog széthullani, még akkor sem, ha egy kicsivel kevesebb pénzünk lesz most hirtelen. A fiúk tegnap [hétfőn] tudták meg a szomorú hírt, gondolkodási időt kaptak.” A csapat magyar válogatott játékosai – a világbajnok Nagy Viktor és Szivós Márton, illetve az Universiade-győztes Tóth Márton – jelenleg Görögországban vannak a nemzeti csapattal, ahol kedd este Világliga-meccset vívnak a házigazdákkal.

cserhalmijulianna_gsHogy mennyire vetheti vissza e fejlemény a szegedi uszodaberuházást, konkrét választ a klub vezetője még nem tudott mondani. “Úgy érzem, különösebb változás nem történik a csapat életében. Nyilván a klubvezetésnek sokkal többet kell dolgoznia, feltehetően sokkal nehezebb dolgunk lesz” – válaszolta kérdésünkre, megjegyezve, feltehetően a büdzsé is kisebb lesz. “Nem adjuk fel, célunk, hogy a kisebb költségvetéssel is az első négy helyre fusson be a szegedi csapat. Ez a csapat jövőre is csapat lesz, ahogyan idén is az 1-4. helyen fogunk zárni, ahol bármi megtörténhet. Úgy gondolom, a szegedi férfi vízilabda értéket képvisel Szeged sportéletében, meghatározó szerepet tölt be a magyar vízilabda társadalomban, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretnénk megtartani” – zárta a beszélgetést Cserhalmi Julianna.

Default thumbnail
Előző sztori

Szeged 2014-es büdzséjében egymilliárdot csoportosítana át a Fidesz

Következő sztori

Röplabda: Gödöllőn menetelt tovább az SZTE EHÖK SE

Legutóbbi hasonló cikkek