Közélet

Akárhol épüljenek a romák szociális lakásai, a Jobbik ott lesz

Akárhol épüljenek a romák szociális lakásai, a Jobbik ott lesz

2014. február 13., csütörtök
Akárhol épüljenek a romák szociális lakásai, a Jobbik ott lesz
arpa_utca_tuzifa09_gs

A Jobbik minden jogi eszközzel megakadályozza a roma lakópark felépítését - erről Tóth Péter, a párt helyi vezetője beszélt, a püspökség szerint még nincs semmi konkrétum az ügyben.

"A Délmagyarországban megjelent egy cikk arról, hogy az egyházmegye nem is Dorozsmára tervezi a roma lakópark felépítését. Ugyan itt azonban tavaly novemberben arról írtak, hogy a mostani romatelep környékén, az Árpa és a Búza utca között épülnek majd fel az új szociális lakások, sportpályával, közösségi terekkel. A Jobbik eddig több mint 3000 tiltakozó aláírást gyűjtött Dorozsmán, melyben a helyik elutasítják ezt a fajta pozitív diszkriminációt, sokukat felháborított, hogy a nagyrészt munkanélküli romák számára egy modern lakópark épüljön" - mondta el

Tóth Péter

, a Jobbik megyei és szegedi elnöke sajtótájékoztatóján. A politikus kitért arra, hogy mivel a püspökség

Kothencz Jánost

, az egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatóját jelölte ki a projekt gazdájának, ezért szerinte neki tudnia kell, hogy hol fog felépülni a lakópark, majd hozzátette: bárhol is épüljön, ők mindig ott lesznek, és a jog keretein belül minden eszközzel meg fogják akadályozni, hogy a terv megvalósulhasson. "Az egyháznak azzal kellene foglalkoznia, hogy a magyar fiatalokat itthon tartsa és segítse a lakáshoz jutásukat" - így Tóth.

Kothencz: gondolatolvasók ne provokálják az embereket

Felkerestük Kothencz Jánost, aki elmondta, hogy egyáltalán nincs még helyszín megjelölve a szociális lakópark építésére, még fel sem vették a kapcsolatot az önkormányzattal. "Én sem tudok többet mondani, mint amit a püspök úr nyilatkozott, miszerint még nincs semmi konkrétum az ügyben, amint lesz bármi, azt természetesen közzétesszük majd. Az pedig, hogy egyesek gondolatolvasóként próbálnak politikai tőkét kovácsolni sejtéseikből, egyenesen komikus. Szeretném kérni a politikai szereplőket, hogy választási előnyszerzés érdekében, ne provokálják az embereket alaptalan sejtéseikkel, miközben még semmi konkrétum sincs az ügyben, hivatalosan még senkivel sem vettük fel a kapcsolatot" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.