Írjon nekünk

Közélet

A technika ördöge szállta meg az újszegedi sportcsarnokot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

sportcsarnok_eredmenyjelzo_01_iaA Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője szerint új eredményjelző kellene a csarnokba, a kosárpalánk hibáját viszont sikerült tartósan kiküszöbölni.

Amint arról élő közvetítéseiben a SZEGEDma.hu a hétvégén beszámolt, előbb szombaton, a Pick Szeged – PLER kézilabda bajnokin, majd vasárnap a Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco kosármeccsen jelentkeztek problémák az újszegedi sportcsarnok berendezéseivel. A Pick meccsén az ifjúsági találkozón még működő egyik eredményjelző mondta fel tartósan a szolgálatot, míg a Szedeák találkozóján ehhez csatlakozott az egyik palánk megrongálódása a bemelegítés során, amelyet aztán csak közel háromnegyed óra szerelés után sikerült kijavítani, s a találkozó bő félóra csúszással kezdődött. Károlyfalvi Zsoltnál, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatójánál érdeklődtünk a két esettel kapcsolatban.

“Panelhiba lépett fel a sportcsarnok 14 éves eredményjelző-készülékében, amelyre egyébként ráférne egy teljes megújulás. Szerencsére két tábla van a csarnokban, ebből az egyik nem működött, így még az előírásoknak megfelelően lehetett megtartani a mérkőzéseket” – tudtuk meg a cég vezetőjétől. “Az ügyben gyorsan léptünk: megrendeltük a javítást a gyártótól, ugyanakkor el kell gondolkodnunk azon, hogy egy új kijelzőt szerezzünk be, ami által színvonalasabb körülmények között rendezhetnénk meg a különböző mérkőzéseket. Természetesen számolni kell azzal, hogy egy újabb, többféle igényt kiszolgáló modern kijelző beszerzésének komolyabb, nagyságrendileg 4-5 millió forintos anyagi vonzata van” – tette hozzá.

A kijelző sürgős javítása már csak amiatt is bír prioritással, mivel vasárnap 12.30-tól a Pick Szeged EHF-kupa mérkőzésen fogadja a francia Nantes gárdáját, ráadásul a találkozóról tévés közvetítés is lesz – nyilvánvalóan kellemetlenül érintené a csapatot, az üzemeltetőt és a várost is, ha nem sikerülne kijavítani a hibát. “Reményeink szerint a Pick Szeged hétvégi EHF-kupa mérkőzésére sikerül rendbe hozni az eredményjelzőt. Sajnos a szervizelés nem rajtunk múlik, a javítást megrendeltük a gyártó cégtől, azonban a dolgot nehezíti, hogy a kijelző régebbi konstrukció, így a szükséges alkatrészek beszerzése időbe telhet” – közölte Károlyfalvi Zsolt.

szedeak_falco07_gs

A Szedeák – Falco meccs bemelegítésén történtekkel kapcsolatban az ügyvezető igazgató elmondta, a gyűrű palánkhoz rögzített részében található egy szilikonzselés anyag, amely a gyűrű rugalmasságát biztosítja – az ominózus esetnél ez a rész ment tökre, és nem a gyűrű rögzítése, ezért nem szakadt le maga a berendezés. A karbantartóknak a javítás mellett kellett dönteniük, mivel tartalék kosár ugyan van, ugyanakkor kiderült, hogy az nem teljesen kompatibilis a palánkkal: a gyűrű hátlapjánál pár milliméteres eltérés van a csavarok helye és a palánkon található konzol furatainak távolságában. “Emiatt nem lehetett azonnal cserélni, és a bonyolultabb eljárást, a rugalmasságot biztosító rész javítását kellett helyben elvégeznünk. A gyűrű hátlapjának és a tartókonzolnak az eltérését természetesen kijavítjuk, így amennyiben hasonló eset történne, perceken belül cserélhető lesz az egész szerkezet” – fejtette ki Károlyfalvi Zsolt. Amennyiben nem sikerült volna megoldani a problémát, úgy a vezetőbíró döntött volna a hogyan továbbról, ám Vígh Péter játékvezető megértőnek bizonyult az erőfeszítések láttán, s ha csúszással is, de rendben le lehetett bonyolítani a mérkőzést, amely kiváló szegedi védekezést, parádés játékot és várva várt győzelmet hozott a hazaiaknak.

“Mindenesetre jól alakultak a dolgok, nyertek a csapatok is. A sportcsarnokba kilátogató szurkolóknak köszönjük a türelmet és a megértést!” – tette még hozzá az igazgató.

Hírzóna

Iparművészeti kiállítás és vásár nyílik a Nemzeti Színházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Február 22-én, szombaton.

Tovább olvasom

Közélet

Nem csoda, hogy esős napokon elsüllyed a fél város

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Lassan Tiszát lehetne rekeszteni a vízelvezetési problémákról szóló panaszokkal.

Tovább olvasom

Közélet

Farsangi mulatságon vehetnek részt a hátrányos helyzetű szegedi gyerekek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az Ágota Alapítvány játszóháza jóvoltából.

Tovább olvasom

Aktuál