A szegedi LMP a baloldali értékek mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lmpsajttaj01_gsA 2014-es költségvetési tervezetben Szentistványi István szerint csak látszatszinten jelennek meg a szociális támogatások, ezért a párt kiegészítené a kiemelt fejlesztési tervek listáját, és módosítaná a költségvetést is.

Tanács Eszter, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy az egyik javaslatuk szerint Szeged 2014-2020 közötti kiemelt fejlesztési programjai közé 17. elemként be kellene venni a szociális ellátórendszer fejlesztését. A tervek között egy olyan van, amely hasonló témakörben, Odessza városrész szociális városrehabilitációja néven fektet le fejlesztési irányt, de ez is inkább a terület fejlesztését jelenti, nem a szociális ellátórendszerrét – szögezte le. Megtudtuk, hogy amennyiben találnak hozzá pályázati forrást, 1-2 milliárdnyi fejlesztéssel számol az LMP.

Szentistványi István önkormányzati képviselő a költségvetés módosításáról beszélt. Indítványában három szociális területre csoportosítana több pénzt, összesen 60 millió forintot, amihez a pályázatok előkészítésének sorából, a perköltségektől, illetve a terület-előkészítések, telekvásárlás rubrikából emelne át forrást. A segélyezésre 26 millióval adna többet, a Védőernyő a Díjhátralékosoknak Alapítvány 5 milliós támogatását emelné 30-ra, a fogyatékkal élőkre szánt 1 milliót pedig 10 millióra. A közgyűlés február 21-én szavazhat Szentistványi módosításáról is.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos sugárút felújítása miatt

Default thumbnail
Következő sztori

Három év után megszüntették Geréb Ágnes házi őrizetét

Legutóbbi hasonló cikkek