Közélet

A szegedi LMP a baloldali értékek mellett

A szegedi LMP a baloldali értékek mellett

2014. február 20., csütörtök
A szegedi LMP a baloldali értékek mellett
lmpsajttaj01_gs

A 2014-es költségvetési tervezetben Szentistványi István szerint csak látszatszinten jelennek meg a szociális támogatások, ezért a párt kiegészítené a kiemelt fejlesztési tervek listáját, és módosítaná a költségvetést is.

Tanács Eszter

, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy az egyik javaslatuk szerint Szeged 2014-2020 közötti kiemelt fejlesztési programjai közé 17. elemként be kellene venni a szociális ellátórendszer fejlesztését. A tervek között egy olyan van, amely hasonló témakörben, Odessza városrész szociális városrehabilitációja néven fektet le fejlesztési irányt, de ez is inkább a terület fejlesztését jelenti, nem a szociális ellátórendszerrét - szögezte le. Megtudtuk, hogy amennyiben találnak hozzá pályázati forrást, 1-2 milliárdnyi fejlesztéssel számol az LMP.

Szentistványi István

önkormányzati képviselő a költségvetés módosításáról beszélt. Indítványában három szociális területre csoportosítana több pénzt, összesen 60 millió forintot, amihez a pályázatok előkészítésének sorából, a perköltségektől, illetve a terület-előkészítések, telekvásárlás rubrikából emelne át forrást. A segélyezésre 26 millióval adna többet, a Védőernyő a Díjhátralékosoknak Alapítvány 5 milliós támogatását emelné 30-ra, a fogyatékkal élőkre szánt 1 milliót pedig 10 millióra. A közgyűlés február 21-én szavazhat Szentistványi módosításáról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.