Közélet

A Jobbik konszolidálná a szegedi toronyház gáztartozását

A Jobbik konszolidálná a szegedi toronyház gáztartozását

2014. február 10., hétfő
A Jobbik konszolidálná a szegedi toronyház gáztartozását
jobbik

A szegedi Jobbik arra kéri az IKV Zrt.-t, hogy konszolidálja nyereségéből a 17 emeletes ház bérlakásainak felhalmozott gáztartozását - a pénteki közgyűlés elé kerülhet az ügy.

Abban az esetben persze, ha hajlandóság mutatkozik az előterjesztés támogatására más képviselőnél, bizottságnál; a Jobbik önkormányzati képviselője,

Rácz Tibor

ugyanis bár elkészítette a határozati javaslatot, de kifutott az időből, két héttel a közgyűlés előtt lehet önálló, képviselői indítványt benyújtani. Arra kéri Rácz a városatyákat, hogy támogassák a lakók kérését, hiszen többen olyan kilátástalan helyzetben vannak már, hogy a mély depresszió szélére sodródtak - erről

Tóth Péter

, a párt megyei és szegedi elnöke és Rácz Tibor beszélt egy sajtótájékoztatón. "Az IKV Zrt. 2013-ban több mint 70 millió osztalékot tudott kifizetni, arra kérjük tehát a céget, hogy a 17 szintes, Temesvári körút 36. és a Tápai utca 5. szám alatti ingatlanokra dolgozzon ki egy konszolidációs tervet, nem szeretnénk, ha emberi tragédiákig fajulna a helyzet, ehhez kérjük a szegedi képviselők támogatását is" - mondta el Tóth Péter. Mint megtudtuk a probléma abból fakad, hogy az egyetemes földgázelosztásról szóló 2008-as törvény értelmében a 20 köbméter/óra fogyasztást meghaladó társasház nagyfogyasztónak minősül, rájuk nem vonatkozik a rezsicsökkentés, ráadásul a szolgáltatási díjat a szabadkereskedelem útján beszerzett szolgáltató, jelen esetben a Főgáz Zrt. biztosítja. Tóth szerint ezt az anomáliát egy egyszerű törvénymódosítással meg lehetne oldani, fel is szólalt az ügyben parlamenti képviselőjük, de nem nem kapott érdemi választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.