Vízilabda: ujjgyakorlat volt a sereghajtó az A-Híd Szegednek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

beto_ybl_mj 22A kezdetektől fogva abszolút fölényben játszott az A-Híd Szeged VE csapata, amely végül kiütéses győzelmet aratott a bajnoki táblázat utolsó helyén álló Hegyalja-Ybl WPC ellenében a férfi vízilabda OB I 15. fordulójában.

Hazai szempontból álomszerűen kezdődött a találkozó, Szivós Márton már a 36. másodpercben bevette Ádám Zsolt kapuját egy szabaddobásból. (1-0) Nem volt sok ideje ráadásul felocsúdni a sokkból a helyaljaiaknak, miután Tóth Márton egy megúszást követően már kettőre növelte az A-Híd Szeged előnyét. (2-0) A meccs első kiállítása Molnár Tamás nevéhez fűződik, de hiába kellett kiúsznia a rutinos klasszisnak, Fleckenstein Márk kihagyta az emberelőny adta helyzetet. A folytatásban Kiss Csaba és Hegedűs Gábor is feliratkozott a gólszerzők listájára. (4-0) Tóth szabálytalanságát követően komoly szépítési lehetőség adódott az Ybl előtt, de Major Zoltán kihagyta a megítélt büntetőt. Nem úgy húsz másodperccel később Molnár a túloldalon, amivel már öt találatra húzott el Vincze Balázs alakulata. A negyedből hátralévő négy minutum aztán való gólpárbajt hozott. Szivós előbb mattolta Ádám kapust, majd a sporik kiküldték a szegedit, az emberelőnyt pedig Békési Ákos használta ki, megszerezve ezzel a vendégek első találatát a mérkőzésen. (6-1) A mintát folytatva ezt követően Békési is kapott egy kiállítást, amit pedig Jansik Szilárd váltott gólra. (7-1) Már-már bizarrnak hatott volna, ha ezt követően Jansik miatt kerül emberhátrányba a Szeged, de nem így történt – Vinczét küldték ki a bírók. A fórt Pecz Gábor használta ki, majd Tóth és Nagy akciógóljai zárták a rendkívül gólgazdag és mozgalmas első negyedet. (8-3)

A második felvonás elején Zsigri Bence bizonyult a leggyorsabbnak a ráúszás során, így a szegedi csapat vezethette az első akciót, amelynek végén Lukas Seman talált be az Ybl kapujába. (9-3) Nagy szabálytalan megmozdulása után Kiss Csaba ötméteresével már a tízedik hazai gólt írhatták ki az eredményjelzőre, hogy aztán Major kozmetikázzon emberelőnyből. (10-4) A 14. percben Seman volt eredményes, kevéssel később pedig Molnár szerzett egy tipikus centergólt Szivós beadásából. (12-4) Egy vendég akció végén Békési szerezte meg második gólját a találkozón, hogy aztán három perccel a dudaszó előtt Jansik állítsa vissza a nyolcgólos differenciát. (13-5) A játékrészt a két kapus egy-egy remek védése, illetve Tóth kapufája zárta.

beto_ybl_mj 16

Ezzel még nem értek véget a sereghajtó megpróbáltatásai, hiába hozta el Cserdi Péter a labdát a harmadik negyed kezdetén, az első gólt mégis a hazaiak szerezték a 18. percben Hegedűs révén. (14-5) Egy minutával később Lakatos Máté hibájából Ádám Zoltán nézhetett farkasszemet Molnár Dáviddal a büntetődobásnál, a párharcot pedig a Hegyalja játékosa nyerte. (14-6) Ádám kapus ezt követően kivédte Seman emberelőnyben megeresztett löketét, majd Nagy faragott az Ybl hátrányából a vendégek akciója végén. (14-7) Hogy különösebb feltámadás mégse legyen a dologból, arról Jansik tett, aki centerből talált a hálóba a 22. percben. (15-7) A negyed utolsó másodperceiben Fleckenstein úszott még meg és használta ki az ebből adódó ziccert, majd Juhász passzából Szivós találata fért még bele a játékidőbe, így 16-8-as állásnál kezdhették meg a csapatok az utolsó negyedet.

Az utolsó nyolc perc azzal indult, hogy Vincze Márk előbb elhozta a labdát a ráúszásnál, majd a 31. minutumban Molnár asszisztjából bevette az Ybl kapuját a Szeged akciója végén. (17-8) Hegedűs labdaszerzésének hála Sánta került kevéssel később ziccerbe, de a vendégek kapusa helyén volt, ráadásul a szegedit kiállították a sporik. Habár már nem az emberelőnyből, de Major szépíteni tudott Köllő Attila időkérése után, amit Hegedűs egalizált megúszásból. (18-9) A találkozó utolsó gólja Kiss nevéhez fűződik, aki az emberelőnyt használt ki sikeresen az utolsó előtti percben.

Győzelmével Vincze Balázs csapata pontszámban beérte a dobogó alsó fokán álló Honvéd együttesét, amely 18 órától a fővárosban fogadja a középmezőnyhöz tartozó Kaposvárt. Az Ybl csapata pedig továbbra is nyeretlen, eddigi mind a tizenöt meccsét elbukta. A Szeged legközelebb kedden száll vízbe, előrehozott mérkőzésen az FTC alakulatát fogadják Nagy Viktorék.

Férfi vízilabda OB I 15. forduló:

A-HÍD Szeged VE – Hegyalja-Ybl WPC 19-9 (8-3, 5-2, 3-3, 3-1)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Hajas Roland, Marjay Zsolt.
Szeged: Molnár D. – Kiss Cs. 3, Molnár T. 2, Tóth M. 2, Seman 2, Hegedűs 3, Szivós 3. Csere: Nagy (kapus), Lakatos, Jansik 3, Sánta, Vincze M. 1, Juhász Zs., Zsigri. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Ybl: Ádám Zs. – Cserdi, Major 2, Koltai, Nagy S. 2, Ádám Z. 1, Hartman. Csere: Juhász Z. (kapus), Békési 2, Rex-Kiss, Pecz 1, Fleckenstein 1, Szilágyi, Kórós. Vezetőedző: Köllő Attila.
Emberelőny: 2/6, ill. 3/8.
Ötméteres: 2/2, ill. 1/2.
Kipontozódott: Nagy S.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A DK elnöksége jóváhagyta a párt jelöltjeinek listáját

Default thumbnail
Következő sztori

Mérget szórtak a beteg szegedi hölgy kutyái elé

Legutóbbi hasonló cikkek