Közélet

Új feladatokat kaptak a földhivatalok

Új feladatokat kaptak a földhivatalok

2014. január 2., csütörtök
Új feladatokat kaptak a földhivatalok

A mezőgazdasági termelők nyilvántartását január 1-jétől a földhivatalok vezetik, és azok feladata a törvényben meghatározott termőföldszerzési feltételek ellenőrzése is - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A termelők nyilvántartásában a földművesek, a mezőgazdasági termelőszervezetek és a mezőgazdasági üzemközpontok szerepelnek. A járási földhivatalok határozatai ellen a megyei földhivataloknál lehet fellebbezni. A kormány - május elsejei hatállyal - a megyei földhivatalokat jelölte ki arra, hogy hatóságként jóváhagyják a földszerzéseket. Amennyiben árveréssel, vagy pályáztatással történik a föld tulajdonjogának a megváltozása, akkor is a megyei földhivatal jár el. Erre akkor kerül sor, ha végrehajtási-, felszámolási-, vagy önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében szükséges az árverés vagy pályáztatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.