Közélet

Szegeden dedikált Gyurcsány, tüntetők fogadták + FOTÓK, VIDEÓ

Szegeden dedikált Gyurcsány, tüntetők fogadták + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 30., csütörtök
Szegeden dedikált Gyurcsány, tüntetők fogadták + FOTÓK, VIDEÓ
gyurcsany_szegeden08_gs

Nem főzne a kormánypártnak savanyúlevest Gyurcsány Ferenc, legyenek nyugodtan vidámak – fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke egy szegedi könyvesboltban, ahol tavaly megjelent szakácskönyvét dedikálta.

Gyurcsány Ferenccel élő interjút láthatnak a VTV Szeged 19.30-kor kezdődő Körút című műsorában is!

„Bajnai becsinált”, „Hamisgulyás Mesterházy módra”, „Gyurcsány pörkölt Botka képen retusálva” – ilyen és ehhez hasonló feliratokat tartottak tüntetők, akik

Gyurcsány Ferencet

a Libri könyvesbolt előtt várták. A Demokratikus Koalíció elnöke tavaly megjelent szakácskönyvének dedikálására érkezett Szegedre. Olyan javaslatot is kapott a volt miniszterelnök menüjének elkészítéséhez, hogy üljön föl a gázrezsóra. Elárulta, a kormánypártnak nem főzne savanyúlevest Gyurcsány Ferenc, azt kívánja, legyenek vidámak. „Semmiképp nem főznék semmi olyat, ami csípős, inkább a nyelvemmel csípdelem őket, nem pedig az ételeimmel” – tette hozzá a DK elnöke. Amikor nem volt más témája, időnként receptekről és a főzésről írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc, és miután sokaknak tetszett, jött az ötlet, hogy nyáron ír egy receptkönyvet, de ahogy fogalmazott, ellazsálta a nyarat. Természetesen tudja, főként olyanok vásárolják meg a könyvét, akik szimpatizálnak politikájával, de többen ajándékba vitték. „Azt is el tudom képzelni, hogy azért vette meg egyik másik velem nagyon nem szimpatizáló a könyvet, hogy cikizze a barátját, de ez belefér. Ez nem politika, még akkor sem, ha politikus írja” – fogalmazott.

gyurcsany_szegeden19_gs

Megtudtuk, be is vásárol, és főzés után elmosogat maga után, ami sok háziasszony álma lehet. „Vagyis a konyhában rendben van velem minden, a konyhán kívül már nem annyira biztos” – jegyezte meg. A könyvesboltban többen voltak, akik csak a dedikálás után pillantottak bele a könyvbe. Az egyik hölgy egy tévéműsorból tudta meg, hogy recepteket talál majd benne. Elmondta, mindenféleképpen ki fog próbálni néhány receptet. A szimpatizánsok közül néhányan közös fotót is készítettek Gyurcsánnyal, a DK-elnök készségesen pózolt az érdeklődőkkel.

Főzőcske után kampánytémák a terítéken: kötél és adók

„Annyira jó lenne, hogyha nem gyártanánk magunknak műbotrányokat” – fogalmazott az MSZP kongresszusán elhangzott

köteles beszólással kapcsolatban

. Gyurcsány elmondta, a jobboldali sajtó azon lovagol, hogy valaki bekiabált-e a tizenháromezer résztvevő közül. „Úgy gondolom, a botránykeltés lehetőségét keresi a jobboldal, szeretné elhitetni a választókkal, hogy mi elképesztően agresszívak vagyunk. Engem, akit a Dunába akartak lökni, állandóan fel akartak húzni valamelyik lámpavasra, már nem lehet kihozni a sodromból ilyenfajta balhékreálással” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Szerinte nem erről kellene szólnia a kampánynak, hanem arról, hogy egyes területeken milyen elképzelései vannak a pártoknak. http://www.youtube.com/watch?v=BHENbiCPrs8

A

Századvég felmérése szerint

az LMP a nyertese az ellenzéki összefogásnak (MSZP, Együtt-PM, DK, Liberálisok). Ezzel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc a SZEGEDma.hu kérdésére elmondta, el fog dőlni idővel, hogy ki a valódi nyertese a szövetségnek. „Nem tudom megállni, hogy ne jegyezzem meg, hogy ez a Századvég kutatása. Sok adat és tapasztalat alapján nagyon kevés dolgot hiszünk el a Századvégnek. Az a cég, ami a kormány sokmilliárdos lélegeztetőjén van, rendszeresen a kormány és a kormánypártok által követni kívánt politikát kívánja alátámasztani nem ismert kutatásokkal” – közölte Gyurcsány. A Demokratikus Koalíció elnöke az ingatlanadó bevezetésével kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta, jelenleg is van ilyen adó, még Szegeden is, csak éppen például telek- vagy kommunális adónak nevezik. Emlékeztetett, az elmúlt négy évben az országgyűlés úgy döntött, megemeli az önkormányzatok által kivethető helyi adók felső határát. Akiknek ötven-százmillió forint értékű lakásuk van, azok gazdagnak számítanak Gyurcsány szerint, rájuk kivetni 0,5-1 százalékos adót tisztességes, mert ahogy fogalmazott, a vagyon kötelez.

gyurcsany_szegeden23_gs

Míg a DK a többkulcsos, addig a

Fodor Gábor

vezette liberálisok az egykulcsos adó mellett állnak ki, amit neokonzervatív, neoliberális álláspontnak nevezett. „A szocialisták, az Együtt és mi egyformán azt gondoljuk, hogy többkulcsos adó kellene. Abban sincsen vita, hogy a leggazdagabb 3-4 százalékot kellene egy második adókulccsal rávenni arra, hogy tegyen be többet a közösbe. Ez nagyjából évi 6 millió forint környéki jövedelem, havonta ez 4-500 ezer forint lehet. Az adókulcsokban mi 30 százalék körülit mondunk, az Együtt és a szocialisták ennél valamivel kevesebbet, 25 és 30 között” – részletezte, hozzátéve, hogy ez 100-150 milliárd forint a leggazdagabbaktól.

Korábban írtuk:

„Nos,

Gyurcsány Ferencre

ezután sem kell majd mesterszakácsként tekintenünk. Nem is célja, hogy ilyen babérokkal ékeskedjen. Gyurcsány Ferenc egyszerűen csak kíváncsi, kreatív és fantáziadús férfi, aki a főzést izgalmas kalandnak, a világ egyik legkellemesebb tevékenységének tekinti” – olvasható a könyvajánlóban, ahol senkinek sem tanácsolják, hogy ebből a könyvből próbáljon főzni tanulni. Akik személyesen is találkoznának a volt miniszterelnökkel, a Demokratikus Koalíció elnökével, az 16 órakor látogasson el a Libri könyváruházba (nagyáruház mellett), ahol dedikálásra invitál az ellenzéki összefogás országos listáján a harmadik helyet elfoglaló politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.