Nyitórendezvényt tartott a Védőháló Közhasznú Egyesület + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vedohalo_egyesulet

A Védőháló Közhasznú Egyesület a „Lakóközösségi programok és kezdeményezések támogatása” című pályázaton jelentős összegű támogatást nyert. Az egyesület terveit 2014. január 6-án Pleskonics András elnök ismertette a szegedi UTC sporttelep klubhelyiségében. A támogatásból a 2013 decemberében indult projekt keretein belül 14 hónapon át számos rendezvényre kerül sor az Odessza lakótelepen élők számára.

Az előadó az érdeklődők figyelmébe ajánlotta programjaikat, melyek minden korosztálynak szólnak. Az egyesület fő célja a helyi közösség aktivitásának növelése és épülésének elősegítése. Rendezvényeikre havi rendszerességgel kerül sor. A helyi intézményekkel óvodákkal, iskolákkal együttműködve alakítják ki programjaik egy részét, ugyanakkor saját rendezvényeket is szerveznek a Ligetben található Katolikus Közösségi Házban, a Bálint Sándor Művelődési Házban, az Újszegedi Fiókkönyvtárban vagy az Újszegedi Torna Klub (UTC) sportpályáján (családi sportnap, füvészkerti séta, látogatás a csillagvizsgálóban, középkori időutazás – lovagok, helyismereti vetélkedők, karácsonyi kézműves foglalkozás stb.)
Emellett minden hónapban fórumokat szerveznek, melyek szakemberek bevonásával közérdeklődésre számot tartó témákban kerülnek megrendezésre. Például egészségügyi, gyermekjóléti-gyermekjogi, képzési-munkavállalási, biztonsági stb. témakörben. Az egyesület munkatársai a Kertész utca 3. szám alatt található Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodában (LISZI) várják az érdeklődőket, ugyanitt lehetőség van egyéni tanácsadás igénybevételére is. A rendezvényekről a lakosság a főbb közintézményekben kihelyezett plakátokról és szórólapokról tájékozódhat.

Az egyesület heti rendszerességgel klubfoglalkozásokat is tart, melyek között minden korosztály találhat az érdeklődésének megfelelő időtöltést. Szervezés alatt álló és részben már működő klubjaik: zenei klub, bor klub, játszóklub, kártyaklub, receptklub, sportklub (íjászat), baba-mama klub, erkölcstan-hittan.

2014 nyarán az egyesület új játszótéri elemmel bővíti a Csanádi utca 13. szám mögött található játszóteret.

vedohalo_mm

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: az orvosok csak találgatják, mi a baj Dlusztus térdével

Következő sztori

Labdarúgás: a Kinizsinek volt malaca a Malac Kupán + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek