/

Mérget szórtak a beteg szegedi hölgy kutyái elé

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután kórházba került a Dobó utcában élő idős hölgy, valaki csigamérget szórt szét a kertjében, amitől kutyái szörnyű kínok között pusztultak el. Az Orpheus Állatvédő Egyesület felhívja a figyelmet: az alattomos tett börtönbüntetést vonhat maga után.

Szegeden, a Dobó utca egyik elhanyagolt házában a rokonok nélküli, idős, ott élő néni tisztázatlan körülmények között szerzett sérülések végett kórházba került. Az udvarában tartott kutyákat az egyik szomszéd etette, majd megmagyarázhatatlan módon csigaméreg szóródott szét az udvaron. A méregtől a zárt területen élő szerencsétlen kutyák kínok kínjai közepette elpusztultak. Az Orpheus Állatvédő Egyesület becslése szerint évente több száz esetben történik hasonlóan durva állatmérgezés, melyeket rendszerint állatellenes rosszakarók alattomos módon (nyomok és bizonyítékok hátrahagyása nélkül, hátba támadással) követnek el.

A portálunkhoz eljuttatott közleményhez egy fotót is mellékelt az alapítvány – a sokkoló képtől megkímélnénk olvasóinkat, de az Orpheus honlapján megtekinthető a méreg eredménye…

Nem egyedi eset

Hajdúböszörményben is több mint tíz kutya pusztult el mérgezés miatt, Hajdúböszörményben. A kutyák a mérget a belvárosban, egy forgalmas játszótéren ehették meg. A méregtől gyakorlatilag negyedórán belül elpusztultak. A kutyák mellett, macskák, és madarak is ehettek a méregből, mert ilyen tetemeket is találtak. Többen feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz…

Állatokat kínozni, megmérgezni bűncselekmény, melyért a hatályos törvények értelmében akár letöltendő börtönbüntetés is kapható! Gyakran tesznek emberek pontot a kialakult feszültségeikre úgy, hogy egymás házi kedvenceiben tesznek kárt. Az elkövetők a házi kedvenceket kerítésen kívül és belül is el tudják érni… A fontos részletek talán örökre homályban maradnak.

Előző sztori

Vízilabda: ujjgyakorlat volt a sereghajtó az A-Híd Szegednek + FOTÓK

Következő sztori

Hivatalos: Botka hatodik az ellenzéki listán