Közélet

Már sehol sem egészségtelen a levegő

Már sehol sem egészségtelen a levegő

2014. január 6., hétfő
Már sehol sem egészségtelen a levegő

Országszerte csökkent a légszennyezettség, a levegő szálló por (PM10) koncentrációja már egy településen sem éri el a veszélyes, vagy egészségtelen szintet.

Vasárnap még négy település - Budapest, Miskolc, Putnok és Sajószentpéter - levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI). Az OKI térképe alapján viszont hétfőre országszerte javult a levegő minősége, s már csak Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegőjét minősítette kifogásoltnak. A többi településen - köztük a fővárosban is - már elfogadható a levegő minősége. A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.