Sport

Kosárlabda: nagykőrösi erőpróba előtt áll a Kosársuli

Kosárlabda: nagykőrösi erőpróba előtt áll a Kosársuli

2014. január 31., péntek
Kosárlabda: nagykőrösi erőpróba előtt áll a Kosársuli
vasarhelyikosarsuli

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság keleti csoportjának 15. fordulója péntek este 17.45-kor a Nagykőrösi SKE - EnterHód Vásárhelyi Kosársuli összecsapással kezdődik. A két csapat eltérő célokért küzd ugyan - hiszen a vásárhelyiek a négy közé jutásért, míg a kőrösiek a biztos bentmaradásért harcolnak - éppen ezért a találkozó mindkét gárda számára rendkívüli fontossággal bír.

Amint az a vásárhelyiek Facebook-oldalán is olvasható, ebben a roppant kiegyensúlyozott bajnokságban kevés olyan idegenbeli fellépésük van, amikor egyértelmű elvárás a csapattal szemben a győzelem. A csapat vezetői és szurkolói péntek este mégis azt várják a fiúktól, hogy győzelemmel a zsákjukban térjenek haza Nagykőrösről. A vendéglátó nagykőrösiek jelenleg a keleti csoport 10. helyén állnak, mindössze 3 győzelmet szereztek a szezonban. Hiba lenne azonban, ha a vásárhelyiek elbíznák magunkat, mert hazai pályán több nagycsapat - többek között az Eger és a Salgótarján - dolgát is megnehezítették már a Sólymok. A csapat jó elegye a rutinos játékosoknak és tehetséges fiataloknak, de nem szabad elfelejteni, hogy Vásárhelyen a Kosársuli parádés játékkal majdnem negyvenet vert rájuk. A vásárhelyieknél mindenki egészséges és remélhetőleg az önbizalommal sincs hiány az Óbuda elleni fölénye győzelmet követően. Ha a csapat védekezésben olyan elszántan harcol, mint ami kezd a védjegyükké válni, akkor egy közepes támadójáték is elég lehet a sikerhez. Ugyanakkor amennyiben

Czibere, Vas

és esetleg még egy-két ember elkapja a fonalat, akkor a kőrösieknél jelentősen erősebb csapatok is nagy bajban vannak. Nincs más hátra, mint begyűjteni a győzelmet, ami azért is lenne különösen fontos, hogy őrizzék előnyünket a Salgótarjánnal szemben, mivel a következő két forduló is rendkívül nehéznek ígérkezik a Kosársuli számára, hiszen a jövő hétvégén a legutóbb a listavezető kecskemétieket legyőző Honvédhoz utaznak, majd két hét múlva a második helyen álló MAFC gárdája látogat Vásárhelyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.