Kézilabda: kihagyja a kontinenstornát Nagy László

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagylaszlo_pick_veszprem_mj-04Nem vehet részt a jövő vasárnap kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Nagy László, a magyar válogatott jobbátlövője.

A játékos sérült térdét hétfőn orvosi konzílium keretében vizsgálták meg, de akkor még nem született döntés az Eb-részvételről. A szakemberek abban maradtak, hogy szerdán MRI-vizsgálatnak vetik alá a sportolót, s annak eredménye alapján mondják ki a végső szót.

“Az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy Nagy László térdénél, a sípcsontjának külső oldalán benyomat látható, ami egyfajta sípcsont-repedésnek felel meg. Ez okozza fájdalmait is” – idézte a szövetség közleménye Erdélyi Gábort, a férfiválogatott orvosát. “A játékosnak két hétig pihentetnie kell a lábát, emiatt az Európa-bajnokságon nem vehet részt. A pihenőn kívül további orvosi beavatkozásra nincs szükség.”

A világklasszis kézilabdázó novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett sérülést. Állapota azóta javult, ám a bajnoki szünetben sem épült fel teljesen. “Sajnos el kell fogadnunk a vizsgálat eredményét. Szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hiszen a rásérülés veszélye miatt Nagy Lászlónak két hétig pihentetnie kell a lábát, így nem lehet ott velünk az Európa-bajnokságon” – hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. “Szerencsésebb lett volna, ha a sérülés kikúrálása megtörténik, ami talán elérhető lett volna a decemberi bajnoki mérkőzéseken való részvételének mellőzésével.”

A kapitány szerint az egyetlen jó hír, hogy “Nagy László további pályafutását nem veszélyezteti a sérülés”.

“Mostantól kizárólag az Európa-bajnoki felkészülésre és a kontinensviadalon való részvételre koncentrálunk a keretben lévő játékosokkal. Az látszik, hogy a halálcsoportból való továbbjutás a korábbinál is nehezebbé vált számunkra, szükségünk lesz a játékosok pozitív hozzáállására, és arra is, hogy a magyar válogatott erőn felül teljesítsen Dániában” – tette hozzá Mocsai Lajos.

A magyar válogatott – Nagy László nélkül – csütörtökön Gyöngyösön folytatja a felkészülést az Eb-re, amelyen a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban. Az edzések mellett három mérkőzést is játszik majd Gyöngyösön.

A Provident Kupa programja:

január 3.: Magyarország – Csehország 17.00
január 4.: Magyarország – Fehéroroszország 13.00
január 5.: Magyarország – Lengyelország 13.00

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: kispéntek a Rongyban, Keltető a D2-ben + VIDEÓ

Következő sztori

A magyar bucót választották az év halának

Legutóbbi hasonló cikkek