Sport

Kézilabda: kihagyja a kontinenstornát Nagy László

Kézilabda: kihagyja a kontinenstornát Nagy László

2014. január 1., szerda
Kézilabda: kihagyja a kontinenstornát Nagy László
nagylaszlo_pick_veszprem_mj-04

Nem vehet részt a jövő vasárnap kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Nagy László, a magyar válogatott jobbátlövője.

A játékos sérült térdét hétfőn orvosi konzílium keretében vizsgálták meg, de akkor még nem született döntés az Eb-részvételről. A szakemberek abban maradtak, hogy szerdán MRI-vizsgálatnak vetik alá a sportolót, s annak eredménye alapján mondják ki a végső szót. "Az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy

Nagy László

térdénél, a sípcsontjának külső oldalán benyomat látható, ami egyfajta sípcsont-repedésnek felel meg. Ez okozza fájdalmait is" - idézte a szövetség közleménye Erdélyi Gábort, a férfiválogatott orvosát. "A játékosnak két hétig pihentetnie kell a lábát, emiatt az Európa-bajnokságon nem vehet részt. A pihenőn kívül további orvosi beavatkozásra nincs szükség." A világklasszis kézilabdázó novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett sérülést. Állapota azóta javult, ám a bajnoki szünetben sem épült fel teljesen. "Sajnos el kell fogadnunk a vizsgálat eredményét. Szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hiszen a rásérülés veszélye miatt Nagy Lászlónak két hétig pihentetnie kell a lábát, így nem lehet ott velünk az Európa-bajnokságon" - hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. "Szerencsésebb lett volna, ha a sérülés kikúrálása megtörténik, ami talán elérhető lett volna a decemberi bajnoki mérkőzéseken való részvételének mellőzésével." A kapitány szerint az egyetlen jó hír, hogy "Nagy László további pályafutását nem veszélyezteti a sérülés". "Mostantól kizárólag az Európa-bajnoki felkészülésre és a kontinensviadalon való részvételre koncentrálunk a keretben lévő játékosokkal. Az látszik, hogy a halálcsoportból való továbbjutás a korábbinál is nehezebbé vált számunkra, szükségünk lesz a játékosok pozitív hozzáállására, és arra is, hogy a magyar válogatott erőn felül teljesítsen Dániában" - tette hozzá Mocsai Lajos. A magyar válogatott - Nagy László nélkül - csütörtökön Gyöngyösön folytatja a felkészülést az Eb-re, amelyen a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban. Az edzések mellett három mérkőzést is játszik majd Gyöngyösön.

A Provident Kupa programja:

január 3.:

Magyarország - Csehország 17.00

január 4.:

Magyarország - Fehéroroszország 13.00

január 5.:

Magyarország - Lengyelország 13.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.