Közélet

Elkezdtek befagyni a szegedi tavak

Elkezdtek befagyni a szegedi tavak

2014. január 28., kedd
Elkezdtek befagyni a szegedi tavak

A lehűlés miatt elkezdtek befagyni a szegedi tavak is. A jég még csak papírvékony, de hiába is vastagodna, Szegeden nincs kijelölt korcsolyázó hely a tavakon.

A tavak jegére lépni életveszélyes és tilos, ám a tavak mellett kitett tiltó táblák figyelmeztetésének ellenére mégis sokan megteszik ezt évről-évre. A szegedi záportározó tavakat - Vértó, Bika-tó, Méntelepi-tó, Városgazda-tó, Csemegi-tó, Sancer-tavak, Béketelepi-tó, Keramit (Téglagyári) tavak, Zápor-tó (METRO áruháznál), Tarjáni záportó - a Szegedi Vízmű felügyeli, tartja rendben. A Holt Maros felülete szintén a veszélyes kategóriába tartozik. Ezek a záportározók, ha be is fagynak, felszínükön a jég nem egyenletes a vízbefolyások környékén, vagy a magas partfal mentén. Épp ezért életveszélyes lehet ezek jegére merészkedni! Kérjük, fokozottan figyeljenek erre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.