Közélet

Budapesten megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Budapesten megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

2014. január 6., hétfő
Budapesten megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

A mérési eredmények és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal hétfőre virradóra.

Közleményükben azt írták: a fővárosi légszennyezettségi szintet folyamatosan mérő műszerek vasárnapi ellenőrzött adatai alapján - a meteorológiai körülmények jelentősebb változásának hatására - a kisméretű szállópor szintje egyik fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, egy esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki, tíz mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye kitért arra is, hogy

Tarlós István

köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik a rendkívüli helyzetben mérsékelték a szilárd- és olajtüzelésű - különösen a fatüzelésű - berendezések használatát, valamint autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Közölték, Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.